Šta je novo?

ATI HD5700 drivers update - problem

PDESD

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2008
Poena
320
Pozdrav
Imam ATI HD5770 graficku kartu i uz nju sam naravno dobio cd sa drajverima i katalist menadzerom i zelim da ih apdejtujem na najnoviju verziju.
Medjutim, kada skinem sa zvanicnog sajta drajvere i katalist za HD5*** seriju i instaliram (prethodno sam uninstalirao stare) javljaju se problemi. Preko celog ekrana se odjednom i iznenada pojavljuju uspravne linije plavih nijansi i nista osim restarta ne pomaze. Desi se i da se zakuca sistem pri podizanju uz taman ekran. To mi se i ranije desavalo a evo ponavlja se i sa najnovijom verzijom katalista.
Sta bi mogao da bude razlog i ako moze neki predlog?
Hvala!

Trebao si da ocistis stare repove sa driver cleaner-om ili nekim slicnim alatom. Pa tek onda da instaliras nove drivere.

Nisam dodatno cistio nekim softverom, mozda eto to da probam ako to resava taj problem.

Koji program mi preporucujete?

udji u safe mode / pretpostavljam da znaš kako se to radi , ako ne , bitte drucken F8 dugme posle restarta /
u safe modu , udji u control panel i Idi na Ati catalyst install manager,
tamo izaberi uninstall amd graphic software , NE uninstall all amd software,
pošto bi eventualno moglo da pobriše i drajvere za amd chipset , ako ga poseduješ na ploči.
kad se restartuje, trebalo bi da imaš 640x480 , tj vga rezoluciju , prepoznaćeš je po bednom izgledu.
posle toga instaliraš ati catalyst paket , restartuješ i to je to.

driver sweeper može da ti napravi pojedine probleme koji mogu da se reše samo reinstalacijom windoze, tako da ti to ne preporučujem.
driver cleaner je u novim verzijama daleko gori od starog driver cleanera pro, ali i to može da zariba .

hmmm... probacu i to
u Control panelu sam isao na ATI i odradio Express uninstall tako da moguce, sto kazes, da je on pobrisao sve ali opet prilikom istala nove verzije sam isto odradio Expres Install... naravno uz sve resterte i sl, ipak nisam bas toliki noob 🙂
ok hvala probacu jos...

otkud znam ja šta si . i ne radi express, već custom install. inače raste noob probability.

Nazad
Vrh Dno