Šta je novo?

ATI HD4650 problem

Xlr0

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2013
Poena
151
Pozdrav svima, voleo bi da saznam šta je uzrok problema kojeg imam.

Naime, imam računar koji je star nekih 7 godina i želeo sam da ga oformim za mladjeg brata, kako bi i on mogao da igra igrice. U pitanju je računar sa grafičkom karticom ATI HD2400 PRO, koja je, lagano rečeno, užasna, dakle sa 256mb DDR2 memorije može da igra igrice koje uopšte nisu toliko zahtevne, a i tu ima određenih problema. Konfiguracija je:

Intel Dualcore 3,2GHz frekvencije
3,5GB DDR2 memorije
Gigabyte 965P-DS3 matična ploča
420Gb HDD

Kod prijatelja sam našao novu grafičku karticu koja je znatno bolja od prethodne, naime ATI HD4650 sa 512DDR2 memorije, HDMI izlazom, kulerom i 600MHz frekvencije. Ugradnja je protekla bez problema, slot je 100% odgovarao i nakon podizanja sistema ponudile su mi se razne rezolucije za monitor, veće i od optimalne veličine monitora (1280x1024). Odmah sam instalirao i odgovarajući drajver koji sam skinuo sa AMD-ovog sajta. Nakon toga, rejting sistema je obnovljen i pokazane su sledeće vrednosti:

Procesor: 4,4
RAM: 4,8
Widows Aero desktop performance: 4,9 (prethodno 3,7)
Gaming Graphics: 6,4 (prethodno 5,3)
Primary Hard Disk: 5,9

Sve je do tada bilo u redu, dok nisam startovao igricu kako bi proverio pravu snagu ove kartice, gde me je čekalo pravo iznenađenje :wall: Grafika nije uspela da pokaže više od 20FPS, čak ni na najmanjem podešavanu rezolucije. Kako je i početni ekran igrice veoma zahtevan, već se tu moglo videti da grafička ne radi svoj posao.. Kada sam deinstalirao drajver, vidi čuda, početni ekran se otvara čitko i ne koči, međutim u igrici dobijam opet isti problem, malo je bolje ali sam tu grafičku kupio isključivo zbog bolje grafike, a ne zbog ovakvih problema... Sve ostalo je pregledno, ali kad dodje do igranja nastaje milion problema.. Pitanje je ŠTA DA URADIM??

Unapred hvala,
Xlr0

Jesi li smanjio detalje u igrici i iskljucio AA?I koje su to igre na kojima secka?

Tjt

Jesi li smanjio detalje u igrici i iskljucio AA?I koje su to igre na kojima secka?

Neverovatno, ALI USPEO SAM :)) :banana::banana::banana:

Problem je bio sledeci: posto sam malo pomerio sata kablo od rezaca, blokirao je rad ventilatora za procesor :D tako da je ceo komp kocio, sada sve radi, sve super..

Molio bih admina da zatvori temu

Vrh Dno