Šta je novo?

ATi HD38x0 BIOS editor

Takodje. Vratio sam na fix 52%.

Gadjajte podesavanja za vent na 20%, 40%, 60%, 80%, 100%. Birajte od ovoga za temperature koje hocete. Ako imate npr. podesavanje 52% nece prebaciti na, nego ce verovatno prebaciti na 60% ili cak nece uopste prebaciti ako je predhodno bio na 40%. Ne znam zasto ovo radi, ima neki konflikt. Kod mene i na fiksnu vrednost kad stavim nece svaku da prihvati nego moram prvo da ga pojacam na 80% pa da ga smanjim na 50%. Ako sam na 40% nema sanse da ga namestim na 50%.

Hvala jos jednom, vjerojatno je to u pitanju. Moraju biti veci koraci izmedju brzina vrtnje. Tako je doduse i kad se manuelno podesava brzina. Sigurno je to to! :)

Isto reaguje kuler i na ovom mom 3870, znaci u vecim koracima i podeocima od po 20.
Jos jedna stvar, kuler je bas buchan kad je u 3D-u, u 2D ruku na srce je milina, al 3D kad krene da mi tajfunise ko da radi optika non stop, ne znam, nisam navikao.

Mogu da potvrdim da je sigurno to. I kod mene se isto ponaša. Znači, korake manje od 20% ne prihvata. Za utehu, RivaTuner 2.07 je u fazi beta testiranja, i trebao bi da bude objavljen za nekih nedelju dana. Sudeći po 'What's new' listi, obećava. :)

Slaba vajda od Ostoje. Ubih se trazeci po BIOS-u gde se nalazi ta kontrola ventilatora i nisam nasao... :(

@Ostoja, batali Sizifof posao. Ko zna gde su ga zavukli. Veliki je bios da bi sve peske pregledao. Samo ces navuci dioptriju :)
Meni je podesen kuler u 3D da radi na 60% i tada temperatura ne prelazi 65 stepeni. Na tim podesavanjima nije da se ne cuje ali je podnosljivo. U 2D se vraca na 40% i tada se greje na oko 40 i nesto stepeni. Na ovoj brzini ga ne cujem

Poslednja izmena:
I ja mogu potvrdit da sada regulacija radi. Podesio sam ovako:
od 30C do 50C je na 25%, na 50C ubrza na 45%, a preko 60C je na 65%.

Temperatura u idleu je 36-37C (dakle ventilator na 25%) a u 3D-u je temperatura 66-67C. 3D-u se cuje ali mi nije problem jer sam kuciste iznio u hodnik. :d

Poslednja izmena:
Evo drugari svaka čast bios editorima, ali ja nakon puno žaba (čitaj: flešovanih BIOS-a) pronašao sam princa (čitaj: najbolji BIOS) za HD 3870, koji je po meni najoptimalniji BIOS za HD 3870 kartice.
Pogledajte prilog HIS.HD3870.512.071224.zip

Kontrola ventilatora – idle 25%( ne čuje se i dalje), a full load ide do 50-60% i drži karticu kod mene na ~ 70 stepeni u full load-u.

Izgleda da su i tajminzi malo zategnuti pošto na istim taktovima da je bolje rezultate + se bolje klokuje ( ko bi reko ?)

Taktovi su inače GPU 850Mhz(u stvari 837 efektivno) i MEM 1190Mhz., a OC iz CCP-a je otključan do 900Mhz
Bios je od HIS-ove Turbo kartice.

Što bi rekli porodavci polovnih automobila – vredi pogledati – sve što treba čačkati je fino pročačkano, tako da za dalje čačkanje što se mene tiče za sada nema potrebe.

Nazad
Vrh Dno