Šta je novo?

Ati && Eagle

aegis1

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2002
Poena
619
Interesuje me da li ove Ati Radeon 7500 noname kartice koje mogu kod nas da se kupe vrede nesto?Kakva im je 2D slika a kakve 3D funkcije?Imaju li problema sa drajverima pod nekim od Windows-a ili pod Linux-om?

Isto me zanima kakvog su kvaliteta Eagle Gf4-MX440?Imao sam pre u kompu jednog Eagle-a(Savage 4),koji je zadovoljavajuce radio 3D ali mu je 2D slika bila blago ocajna.Jesu sad nesto popravili po tom pitanju ili ce me opet boleti oci posle 10 minuta gledanja u ekran?Vasa iskustva?
Hvala cheers

aegis1 je napisao(la):
Interesuje me da li ove Ati Radeon 7500 noname kartice koje mogu kod nas da se kupe vrede nesto?Kakva im je 2D slika a kakve 3D funkcije?Imaju li problema sa drajverima pod nekim od Windows-a ili pod Linux-om?

Imam ovo:
Slika je jako dobra. Sve radi lepo bez bagova. Za linux ne znam. Klokovana je malo manje nego sto bi trebalo 270/200 (tj 400 ddr) i jako se lose klokuje. Ja sam jezgro terao na 390 uz bagove, ali se ubrzanjem jezgra ne dobija nista, cak sam ga i usporavao radi fazona :) Memoriju jedva da mogu da ubrzam na 220, a mislim da bi trebalo da radi na 225 po defaultu! Inace kartica se uopste ne greje.

Moja je ljubicasta, i ima termaltake cooler koji lici na blue orb, i cooler je dosta glasan, pa sam ga prebacio na 5V.

Re: Re: Ati && Eagle

Geek_master je napisao(la):
Imam ovo:
Slika je jako dobra. Sve radi lepo bez bagova. Za linux ne znam. Klokovana je malo manje nego sto bi trebalo 270/200 (tj 400 ddr) i jako se lose klokuje. Ja sam jezgro terao na 390 uz bagove, ali se ubrzanjem jezgra ne dobija nista, cak sam ga i usporavao radi fazona :) Memoriju jedva da mogu da ubrzam na 220, a mislim da bi trebalo da radi na 225 po defaultu! Inace kartica se uopste ne greje.

Moja je ljubicasta, i ima termaltake cooler koji lici na blue orb, i cooler je dosta glasan, pa sam ga prebacio na 5V.

Mene buni nesto. Kartica je prilicno jeftina. Da li je memorija 64-bitna ili 128 bitna?? Koje su brzine u 3D Marku. Ako ti nije teshko uradi test i navedi konfiguraciju i rezultate. Jako me zanima.

:wave;

Re: Re: Re: Ati && Eagle

notax je napisao(la):
Koje su brzine u 3D Marku.

To je nerelevantno, s obzirom da imam celeroncic, a 3dmark umnogome zavisi od CPUa. Evo ti quake u visokim rezolucijama, to zavisi vise do graficke:
1024x768 32bit sve na max 68 fps
1600x1200 32bit sve na max 31 fps

Sa ovim procesorom teram max 85 frejmova u kvejku, tako da onaj rezultat od 31 u 1600 uopste nije los.
CS ne pada ispod 200 fps :)

Hyper Z je ukljucen, svi drajveri je odmah vide kao radeon 7500. Meni se cini da se ponasa kao i svaki drugi 7500 kad bi mu skinuo klok memorije.
I meni je prvo palo na pamet da je 64bitna, ali nema sanse, s obzirom na rezultate i da mem radi na samo 200 mhz...

Kolko ona kosta sada?

Vrh Dno