Šta je novo?

Ati Driver zauzima previse memorije

Staronsky

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2005
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
S20 5g
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav!Da li je normalno da kada instaliram Ati driver sa Catalystom ili Control Panelom zauzima i do 100 mb vise nego sto je bilo pre njegove instalacije u ocitavanju u Task Manageru??? :wall: Kada instaliram SAMO driver onda je sve u redu sto se memorije tice-sada sa instaliranim Catalystom zauzeto mi je oko 330mb,a inace imam 768mbDDR?Da li je to u redu i da li moram imati instaliran Catalyst uz driver ili Control Panel?Hvala! :wave:

Poslednja izmena:
AU! nije baš to normalno :D
Ne moraš imati catalyst! ali control panel je dobar, to ostavi ;)
zašto uopšte skidaš te drivere, skini Omega drivere...ti su bolji ;)
poz

Nisam imao pojma za te Omega drivere!!!Nov sam u ATI svetu jer sam do skoro imao Nvidiu.Hvala ti za savet :guitar:

Verovatno si instalirao Control Center (ja sam to automatski sutnuo, glomazno bre).

Instaliraj samo osnovni drajver, i ATI Tray Tools, najbolja kombinacija.

Garantujem da u bilo kakvom testiranju, a pogotovu igrackom, Omega nisu bolji od Catalysta 5.10. Ali ako autosugestija vam govori da nesto postizete sa Omega, onda super.

Da,najbolje osnovni driver i aty tray tool.Sve zajedno mi uzima oko 10MB(manje od winampa).A i imam losa iskustva sa Omega,ionako nesavrseni Ati driver-i preradjeni jos vise bagiraju.

Kada sam koristio zvanicne drajvere ...znao je da izbaci "vpurecover" i da blokira igru (9550 &9600) ...kod mene cak i taj 5.10.(zmaj za 3dmark) kad sam vratio omega 5.7 - sve glatko prolazi bez zezanja .Zasto tako ni dan danas neznam .Ne kazem da zvanicni nisu dobri taman posla, ali kod mene nisu "legli"
Mozda bi sad sa 9800 bolje radilo, ali me mrzi da experimentisem... svez mi je "prozor" pa ne bih da ga @# :smash:mad:#
-----------------------------------------------------

brz je kompjuter onoliko koliko se brzo gasi

Ma komp koristim za puno toga,ali i za igre naravno!Probacu Omega svakako! tnx :type:

Flight je napisao(la):
Garantujem da u bilo kakvom testiranju, a pogotovu igrackom, Omega nisu bolji od Catalysta 5.10. Ali ako autosugestija vam govori da nesto postizete sa Omega, onda super.

Hmm i ja sam primetio da nesto losije rade u poredjenju sa verzijom koju sam pre toga imao(omega 4.9), jer si to video na nekim testovima ili si dosao da zakljucka ovako kao ja ?

Btw da li je neko probao one DNA drajvere ?

Testirao sam samo u ovim klasicnim programima 3dmark, PCmark i slicno.
Ali ono gde je bas bilo upadljivo jeste PES4 i jos neke aplikacije, nesto je zeznut refresh rate u novijim Omega drajverima, vrlo primetno kada se igra ovaj fudbal, prosto iritirajuce kako zeza sliku. Ponekad i na desktopu slicno. Kartica 9550 Safir. Bas igre rade losije, a Omega su kao drajveri za igre.

Ajd kad smo kod ATI drajvera da pitam da li je neko probao XG War Cats 5.10 XT? Ja jesam i uspeo sam da izvucem jos nekoliko MHz iz GPU-a i memorije :banana:

Korisna adresa: http://www.tweaksrus.com ;)

Omega je odlicna!!!Ali ipak sam se odlucio za kombinaciju Driver 5.11 i najnoviji Ati Tray Tools!Dobijam iste mogucnosti kao sa Control panelom ili CCC ,ali uz 90mb memorije manje :) :cigar:

Nazad
Vrh Dno