Šta je novo?

Ati driver! Need HELP!

Učlanjen(a)
17.10.2003
Poena
619
U pitanju je Ati Rage 128 Pro Ultra 32 MB SDR TVO, radi pod Win98se. Na netu sam nasao sledece drajvere: WMER1284137192 i w98r1284126269EN. Jedini nacin da ga nateram da radi je bio da instaliram Rage 128 Pro 4XL. Medjutim, cini mi se da ne radi bas kako treba. Kad pokrenem Update driver preporuka je da instaliram Standard PCI Graphic Adapter. Kad igram igre u full screen-u slika je skupljena u odnosu na monitor za po 2-3 cm sa leve i sa desne strane. Dobro bi mi dosao neki savet ili jos bolje adresa sa koje mogu da skinem odgovarajuce drajvere. HVALA

Izmena: Zna li neko kako stoje ME i XP sa ovim drajverima? (cuo sam da ih imaju, ali ne bih da menjam OS sve dok mi 98 radi ok - mrzi me)

POMOOOC! Ljudi hitno je!

Cenim da su to isti drajveri koje sam naveo kao "isprobano"...

[email protected] je napisao(la):
Cenim da su to isti drajveri koje sam naveo kao "isprobano"...

Ocigledno, sto znaci da je to najbolje i ispravno resenje.

To sto ti je slika suzena u igrama je varovatno zato sto promeni rezoluciju i osvezavanje pri ulasku u D3D ili OpenGL a ti nisi memorisao u monitor podesavanja za svaku kombinaciju ponaosob. Jednostavno razvuci sliku sa komandama monitora.

Sta je jos problem ? Da li je neka i koja kartica prethodno radila "normalno" ? Da li si ispravno deinstalirao/instalirao drajvere ? ( po onome sto navodis "pokrenem Update driver" nesto slutim da to ne radis ispravno, mozda gresim...)

Nazalost gresis! Ranije je radio S3 Savage 3D 8MB. Rage-a sam instalirao na novi Win. Sinoc sam stavio ponovo S3-a i radio je normalno. Nego instalirao sam danas Win ME i Rage, sad je situacija malo bolja (ne skuplja mi sliku), lose je to sto kad ga navedem da koristi "Rage 128 Pro 4XL" radi nekako ali kad pokrenem instal drajvera sa Atijevog sajta (koje ste mi i Vi preporucili), dobijam poruku da ni jedan od drajvera ne odgovara mojoj kartici. 🙁

Rezime: sve je instalirano kako "trebuje" a ponovo Win ne vidi te drajvere kao najbolje

Svakako, hvala. Ako ima jos sugestija...

Resio sam problem. :bottle:
Stavio sam XP, on ju je prepoznao kao "Ati Rage 128 Pro Ultra GL AGP". :eyebrows:

Aaa...
Ma nema veze, sljaka...
Svakako HVALA.

Nazad
Vrh Dno