Šta je novo?

ATI Driver Kako podesiti

milospotrebic

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2008
Poena
304
Pozdrav svima! Posle dugo vremena kupio sam neku ati graficku kartu! Sada mi treba pomoc oko podesavanja drivera da bi dobio najbolji kvalitet u igrama! Zanima me kako to da uradim posto tamo ima svasta a ja nemam iskustva! Ako mi stoji driver na balanced da li to ima vezed u igrama? Ili da bi dobio najbolje detalje moram da stavim na quality?

Ne znam sta da kazem , do pre par dana sam imao GTX275, i dobio sam dosta para za nju pa sam posle nje uzeo 4870 koja mi se u igrama mnogo bolje pokazala , a najvise u Crysisu!

@milospotrebic

Nista ne diraj, samo stavi mipmap level of details na performance.A ostale stavke ukljucuj po potrebi, odnosno ako aa ne moze iz igre i tome slicno.A ako igras stariju igru slobodno odsrafi sve do kraja.

Poslednja izmena od urednika:
@milospotrebic

Nista ne diraj, samo stavi mipmap level of details na performance.A ostale stavke ukljucuj po potrebi, odnosno ako aa ne moze iz igre i tome slicno.A ako igras stariju igru slobodno odsrafi sve do kraja.

a sto? koja je razlika?

pozdrav

@milospotrebic

I ja sam sad prvi put uzeo Ati graficku pa i mene isto zanima.

Meni puno zavisi od podesavanja drivera! Nekada igra klizi a nekada ide jako lose!
Tako da svaka stavka u driveru ima neku ulogu! I mene sve to zanima ! Mozda jos neko bude mogao da nam pomogne!

Nakon 10 god, prelazim sa NVIDIA na Ati (5770) pa bih i ja voleo da cujem nesto o podesavanjima od nekog "strucnijeg" il ko je ima duze...

Ja CCC drzim na Def.,osim ATI Overdriva koji koristim. Sve ostalo se podesava u aplikaciji koju koristite.Svako forsiranje AA,AF ili bilo cega drugog obara performanse karti(sto znaci da radi😀).Probajte ovo sto kaze Rapture u svakom slucaju,to je bar lako.Fraps-Performance,Fraps-Quality,pa uporedite.Sve ostalo na Def.
:wave:

a sto? koja je razlika?

pozdrav

Trebalo bi da daje za nijansu bolje performance, na prethodnim radeonima mi je po default-u bilo na performance, sad na 5850 je na quality, po default-u.

Po vama koji ATI duze koristite , najboillje je sve drzati na def!
Ali mene zanima da li cu ja osetiti razliku u kvalitetu slike ako smanjim ili povecam nesto na driveru! Stavim sve recimo na performance udjem u igru pa posle toga sve stavim na quality i udjem u igru , ali ja ne vidim neku razliku sem sto dobijam ili gubim frameove! Da lio razlika u kvalitetu slike postoji ili ne???

Ako u igri mozes da ukjucis AA i AF, onda nema potrebe da cackas po driveru.U njemu mozes da menjas tip AA i time povecas kvalitet samog AA, ali ujedno i malo ubijes performanse.Znaci poenta podesavanja u catalisty-u je ukljucivanje gore navedenih opcija, ako ih nema u igri ili eventualno povecanje kvaliteta te opcije, konkretno AA.

Nazad
Vrh Dno