Šta je novo?

ATI drajveri

• Začetnik teme Začetnik teme ostres
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Kako sada stoje stvari sa drajverima za ATI Radeon kartice? Ja oduvek koristim Nvidiu, ali koliko sam ranije pratio, znam da su imali velikih problema i da je, maltene, za svaku igru morao da se instalira drajver.
NAPOMENA: ovim tredom zaista ne zelim da pokrecem raspravu na temu ATI vs Nvidia, vec me interesuje zato sto za relativno male pare mogu da pazarim Club3D Ati Radeon 9800pro, 128MB DDR, 256bit, 8 pipelines, ali se ne bih upustao u tako nesto ako cu posle da se jurim sa drajverima, a pri tome sam osudjen na dial-up internet.
Pozdrav.

Oko ovoga je bilo toliko thread-ova da ne bi bilo zgoreg da obavis search po forumu.
Sto se tice driver-a: ako imas priliku da pazaris jeftino 9800pro - uradi to i ne brini za ostalo . . .

Ma pretrazivao sam tredove, ali tesko je doci do konkretnog zakljucka. Zato mi i treba misljenje ljudi koji imaju ili su imali ove kartice. Znam samo da su ATI karte sto se tice cisto hardverskog dela bolje u odnosu performanse/cena. Ali me zanima pravo stanje na terenu.

Kazem ti da se ne smaras oko drajvera. Imao sam 9200 i 9550 i drajveri mi nisu nikad predstavljali problem ( a verujem ni vecini korisnika ATI-jevih kartica ).
Ako smem da pitam : koliko je to jeftina 9800pro. ?

ostres je napisao(la):
Kako sada stoje stvari sa drajverima za ATI Radeon kartice? Ja oduvek koristim Nvidiu, ali koliko sam ranije pratio, znam da su imali velikih problema i da je, maltene, za svaku igru morao da se instalira drajver.
Sad bi se moglo reci da je situacija totalno obrnuta...

@ostres, nema problema uzmi slobodno, drajveri su rock solid vec godinama unazad.

Cat je napisao(la):
Ako smem da pitam : koliko je to jeftina 9800pro. ?
Pa recimo 140bodova, nova karta. Nisam jos zvao firmu (u pitanju je ozbiljna firma, jedna od vodecih kod nas), da vidim da li je u pitanju neki prastari lager, ili sta vec, ali posto daju 2 god. garancije
:guitar:

Super je to sto daju garanciju 2 god. Vec ih skoro i nema u prodaji osim 9800se. Ne daj boze da ti rikne, bice ono "znate nestrucno rukovanje" i cao garancijo. Ako vec hoces da das 140€, skupi jos malo pa kupi x800 agp, a ako ti se zuri, uzmi je u svakom slucaju.

borab je napisao(la):
Super je to sto daju garanciju 2 god. Vec ih skoro i nema u prodaji osim 9800se. Ne daj boze da ti rikne, bice ono "znate nestrucno rukovanje" i cao garancijo. Ako vec hoces da das 140€, skupi jos malo pa kupi x800 agp, a ako ti se zuri, uzmi je u svakom slucaju.
Za te slucajeve na licu mesta obavim prakticno pokazivanje da strucno rukujem - jos cuvam kragujevku sto mi ostavio deda iz WWII. :smoke:
A kad smo vec kod x800, jel ima negde da se kupi normalna x800 za agp, bez xt, pro, se, gt, cia.. i ostalih nastavaka?

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
Pre ce biti da je situacija "mrtva trka"
Dobro, prihvatam... slozicu se sa tobom! 😉

Mrtva trka it is 🙂

Nazad
Vrh Dno