Šta je novo?

ATI dilema

milee

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2000
Poena
619
Muka je sledeća imam Sapphira x1300, i uzeo bih nešto brže

Dvoumim se između polovne x800GTO i nove HD2400pro (Sapphir obe). Razlika u ceni bi bila oko 20€.
Dugo nisam pratio grafike, tako da sam kao slon u fabrici stakla.
I ako ima neki predlog za karticu do 70€, biće dobrodošao.

2600PRO bih ja uzeo.

edit:nisam dobro video šta si napisao.ali opet.mislim da za možda nešto malo više možeš uzeti 2600pro a sa njom već nešto možeš da uradiš;)

Poslednja izmena:
Da ali 2600Pro je već 100€... ;)
Od te dve, X800GTO je mnooogo brža kartica.

Sad sam gledao cene na pcberzi, 2600 Pro je oko 80€. Ako tako krenem, odoh na 170€ maximum) :wall:

Jednu stvar sam primetio - većina 2600Pro ima 2x DVI, (a ja sam "greškom" kupio 19" wide analog...). Da li su sve (mislim na većinu) 2600 pro sa 2x DVI?

Evo 3 podpitanja za rešeavajne dileme:

- da li je 2400pro bitno brža od x1300
- x800GTO + Vista =? (za godinu dana :))
- koja bi cena bila OK za polovnu x800gto 256MB

Poslednja izmena:
Sad sam gledao cene na pcberzi, 2600 Pro je oko 80€. Ako tako krenem, odoh na 170€ maximum) :wall:

Jednu stvar sam primetio - većina 2600Pro ima 2x DVI, (a ja sam "greškom" kupio 19" wide analog...). Da li su sve (mislim na većinu) 2600 pro sa 2x DVI?

Evo 3 podpitanja za rešeavajne dileme:

- da li je 2400pro bitno brža od x1300
- x800GTO + Vista =? (za godinu dana :))
- koja bi cena bila OK za polovnu x800gto 256MB

Nema to veze,dobićeš adapter i bez problema ga priključiti na tvoj monitor.Kupuj to i ne razmišljaj više:wave:

A što volim te cene sa PCBerze...
Samo napred, i ako vam uvale neku 2600Pro sa DDR2 memorijom, nema veze nije uopšte sporija, pitajte prodavca da se zakune... :p

ja bih uzeo X800GTO do te dve, moze lepo da se oc, jacha je fizichki dosta kao karta i ako zaboravish shminkeraj koji nudi HD radeon sa X800 cesh moci bolje da se igrash

Uzmi 2600pro... mislim zasto bi uzimao graficku koja ima shadere 2.0, u prevodu vecina igara trazi shader 3.0 a sad pocinje i 4.0(dx10) da se koristi... x800gto je stara graficka starija od tvoje koju trenutno imas, znaci da je 2xxx serija 2 generacije ispred x800... sam pogledaj za 20e vise dobijas graficku napredniju za dve generacije... Sto se tice 2xdvi, sa 2600pro dobijas adapter za analogni ulaz tako da mozes sigurno da nakacis monitor... a svi vi koji savetujete ljude da uzimaju starije graficke malko stavite prst na celo... pa razmislite sta je logicno...

Muka je sledeća imam Sapphira x1300, i uzeo bih nešto brže

Dvoumim se između polovne x800GTO i nove HD2400pro (Sapphir obe). Razlika u ceni bi bila oko 20€.
Dugo nisam pratio grafike, tako da sam kao slon u fabrici stakla.
I ako ima neki predlog za karticu do 70€, biće dobrodošao.

... a svi vi koji savetujete ljude da uzimaju starije graficke malko stavite prst na celo... pa razmislite sta je logicno...

Ja stvarno ne razumem šta ti ovde nije jasno...
Ti pričaš o nekoj trećoj stvari i praviš se pametan... :D Mi svii to znamo ali pogledaj izbor pa mu ti onda preporuči te nove super vertex shader pixel kartice... Ja ne mogu da budem tako zao... :d

Prvo nije nam covek rekao sta tacno ima.
Sapphira x1300 moze da bude veoma sirok pojam ako imas klasican X1300pro DDR2 128bit onda se prelazak na nesto bolje isplati (obzirom koliko planiras da doplatis). Ali ako imas x1300XT (DDR3 ili DDR2) prelazak na X800GTO ti se neisplati pogotovo ako imas DDR3 raijantu koja je i brza od X800GTO.
HD2400pro nemoj ni da uzimas u razmatranje jer je to spora kartica sa 64bit memorijom.

I ja mislim da nema smisla da menjaš taj 1300 za bilo koju od ove dve karte. Gledaj da skupiš barem za 2600pro, ili po mogućstvu 2600xt.
X800 jeste bila viša klasa svojevremeno, ali koliko se sećam GTO ima duplo manje pipeline-ova od XT i XL, što je čini mnogo sporijom, a ostaješ i bez PS 3.0 podrške.

Kap prvo - hvala svima.

Napisao sam tačno šta imam - X1300, ne pro, ne XL,...

Nisam neki igrač, sve što mi treba je da mi PES 5(6) radi u 1280x768 sa AFx2 bez seckanja (btw, fps na X1300 ne pada ispod 35, ali je primetno! seckanje). Ne daju mi se velike pare za karticu, a kad mozgam završim na 100€, što mi je mnogo mnogo para za GK (s obzirom da je 70-80€ max(max(cena))).

Odluka je pala na HD2400 pro. Ovo Pro je skraćenica od proba :smash:, tj. ako me zadovolji ostaće u mašini.
Ima brži klok od moje kartice, noviji je CPU, biće valjda dovoljno.
Bolje mi je da izgubim 10€ na kupoprodaji, nego da "bacim" 40€ kupivši dobru stvar koja mi nije neophodna.
Javljam utiske uskoro.

Još jednom hvala svima!
:wave:

Poslednja izmena:
Da ali taj ASUS je sporiji od XT-a više nego što je jeftinij... Znači - neisplativo!

Kupih Sapphira HD2400Pro! :bottle:

Utisci:

1) Zadovoljan sam, šta sam tražio to sam i kupio. PES (Pro Evolution Soccer 5) bez problema radi 1280x768, sa AAx2 i AFx2 Quality Full Trilinear bez seckanja (35+ FPS, ovaj put realnih?, ATI Tray Tools izgleda malo brljavi pri merenju frame-ratea?). Na ATT Benchu sam dobio, za mene očekivane rezultate (skoro duplo, vidi attachmente)

2) Problem: ATT. Sa X1300 je radio savršeno, sve opcije su radile normalno. Sada prilikom startovanja me pita da li želim ATI Hotkey Pooler... - Enable Disable. Ukoliko ga ostavim Enable komp je blokiran, ako ne, onda posle 5-6 sekundi dobijem sliku. Ali, tada mi za CPU clock prikazuje 14, kao i za memoriju (a radi sve OK). Moguće da nije totalno podržan RV610, a moguće da treba malo da se poigram sa drajverima...

Clock Information
BIOS VPU 525,00
Current VPU 13,50
BIOS MEM 400,00
Current MEM 13,50

Hardware Information ASIC (Software) Method
Family 71
Emulated Revision 4
Gfx Engine ID 6
VRam Bit Width 64
Installed memory 256

Hardware Information Direct hardware access
Installed memory 0 Mb
Memory Type DDR2
Memory Width 32 bit
Tmu 32 bit

edit: izvinjam se na veličini slika, trenutno nemam instalirano ništa čime bih mogao lepo da ih smanjim

Prilozi

• ATT Benchmark Results1.jpg
    ATT Benchmark Results1.jpg
    209.3 KB · Pregleda: 63
  • ATT Benchmark Results2.jpg
    ATT Benchmark Results2.jpg
    209.4 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Vrh Dno