Šta je novo?

Ati Clone Desktop

medans

Čuven
Učlanjen(a)
11.07.2003
Poena
620
Da li zna neko da li postoji mogucnost da se u ATI Catalyst-u (HD3850) namesti Clone desktop sa razlicitim rezolucijama na Monitoru i TV-u. Treba mi 1680x1050 na monitoru i 1360x768 na TV-u. Tv je povezan preko HDMI.
Ako ne moze, treba mi info da li moze to isto kod Nvidia-e.

Koliko mi je poznato ATi ima golem problem sa HDMI-em i rezolucijom koju zahtevaju HD televizori...
animaN je pokusavao svasta i na kraju uzeo nV kartu za tu egzibiciju.

Nekada se Atijev softver za slicnu namenu zvao Hydravision ili gresim?

Ja nemam takvih problema, ali možda može da upali : Digital Panel --> GPU image scaling(ako postoji ova opcija za LCD TV - a to ne znam).

To u principu znači da GPU skalira sliku do rezolucije monitora, a monitoru uvek šalje sliku u native rezoluciji, npr: ide meni 3D mark na 1280x1024, a kad očitam u meniju na monitoru piše rez: 1680:1050

E, sad ovo je sve uglavnom vezano za upscaling a kod tebe bi trebao da bude downscaling do rezolucije TV-a da bi bio Clone 100%.

Ako mislis na ovo, probao sam i nece da moze :)

...sad cu probati hydravision

Poslednja izmena:
Ako mislis na ovo, probao sam i nece da moze :)

...sad cu probati hydravision

Na to sam mislio ali tamo ti stoji max. supported res. 1920x1080, pa i ako skalira verovatno sakalira na tu rezoluciju, a tebi treba 1360x768.

Probaj da pod HDTV support namestiš max. rez. za tvoj model TV-a.

A da zaboravi da pitam - što insistiraš na Clone modu ?

Nije pitanju supported vec reported reolution, tj, driver belezi najvecu podesenu rezoluciju ikada.
Clone mi treba jer mi se ne svidja extended, posto moram stalno da prevlacim prozore sa monitora na monitor, sto ce reci da moraju oba da budu upaljena, a kad je ugasen tv, mis i dalje bezi kroz desnu ivicu ekrana na desktop 2, iako je tv ugasen. U pocetku nije strasno, al vremenom pocne da nervira. Takodje ako je neka aplikacija ugasena na extended desktopu (TV), koji je naknadno iskljucen, kada se ponovo pokrene, ne vidi se na primarnom monitoru. Budalastina.
Sve mi se cini da ce ovaj ATI da ide u oglase, samo da mi neko potvrdi da clone radi na nvidiji kako treba.

...btw nakon istalacije hydravision-a, pojavi se samo jezicak u CCC, ali ne daje nikakve opcije.

Poslednja izmena:
A zašto ne koristiš extended desktop mode i samo definišeš hotkey-eve za 'Enable Extended mode' i 'Disable all non-Primary displays'. Onda za dve sekunde možeš da uključiš ili isključiš drugi displej po potrebi.

Vidis to ti nije losa ideja, mada mrzim kad nesto nece da radi kako ja hocu :)

Vrh Dno