Šta je novo?

ATi Catalyst 6.8

• Začetnik teme Začetnik teme mhz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mhz

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1473
The Catalyst® software suite is designed to support the following ATI desktop products:
Radeon® X1900 series
Radeon® X1800 series
Radeon® X1600 series
Radeon® X1300 series
Radeon® X850 series
Radeon® X800 series
Radeon® X700 series
Radeon® X600 series
Radeon® X550 series
Radeon® X300 series
Radeon® 9800 series
Radeon® 9700 series
Radeon® 9650 series
Radeon® 9600 series
Radeon® 9550 series

-Doom 3 performance improves as much as 6.5%
-Quake 4 (v1.2 or higher) performance improves as much as 18%
-Chronicles of Riddick performance improves as much as 20%.
-Average improvements of 5-10% are commonly seen
-Prey performance improves as much as 16%

3DMark06 performance improves as much as 22% on single ATI Radeon® X1000 series cards with 256MB of graphics memory at 1280x1024 and higher when anti-aliasing is enabled. The largest gains are found on the ATI Radeon® X1800 series and ATI Radeon® X1900 series of products
Call of Duty 2 performance improves as much as 30% on single ATI Radeon® X550 cards or higher with 256MB of video memory at 1280x1024 and higher when anti-aliasing enabled. The largest gains are found on the ATI Radeon® X1800 series and ATI Radeon® X1900 series of products

Poslednja izmena:
Prema navedenom dosta poboljsanja, ove drajvere treba definitivno probati....

bojsa je napisao(la):
To ce ti sigurno resiti...

Jeste resilo je problem 🙂
3D mark03 i 3D mark 05 daju priblizno iste rezultate kao i 6.7 ne vidim nikakvu razliku 🙁 izgleda da je da je optimizovan za 06 😉

Nesto me zbunjuje u vezi ovih drivera.Kad udjem u Catalyst Cotrol Center pa u Graphics Software pise da je Catalyst Version 06.7.Nije mi jasno?Jos ih nisam probao u 3d marku.Javicu rezultate.Pozdrav

Nije BUG! Zaboravili su da promene string, a nisu hteli da odugovlace sa izbacivanjem zarad novog WHQL sertifikovanja (7-10 dana)!

Prakticno, ali zbunjujuce nema sta,
dodouse ja vise nemam ATi-ja pa mi svejedno...

bojsa je napisao(la):
...dodouse ja vise nemam ATi-ja pa mi svejedno...
Ah, da, ti si se upgrade-ovao na S3... :d

...ne potcenjuj S3 Trio, tera mi Diablo 2 u 800x600 😀

jel 1MB...koliko ns i kako se klokuje..😀

Ima li nade za onaj 7600..?

Sto se tice 3dmark06 nema skoro nikakvog ubrzanja.Doduse Ati kaze da su ubrzanja tu kad se ukljuci anti-alaising. Zaci rezolucija 1280x1024 pri kloku od 648/1476 2411 poena naspram dosadasnjih 2400.

Ubrzanje u OGL igama (D3, Q4 i Prey) je veoma osetno. Primera radi prey na UltraQualtity skace sa 43 fps na 54!! Nesto sitno se dobija i u COD2!

To mi treba 🙂 ! Osetio sam da mi Prey malo secne na UltraQuality u 19 x 12 pri 16xAF i 6x TAA! Taman ako se toliko dobija, to je to! 😉

pozdrav!

Ako poboljšava q4 perfomanse za toliko vredi probati...

U svakom slucaju nista ne gubis...

Ko instalira, da zna, da se ne tripuje. Drajveri prijavljuju da su 6.7, ali je ok, instalirali ste 6.8.

http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=32821

Da bi to popravili, morali bi ponovo da rade WHQL, što znači opet pare M$-u. Jedino mi nije jasno zašto jednom ne uvrste Chuck patch u same drajvere, da ne moramo svaki put da čekamo i patchujemo drajvere posle instalacije...

Koliko ovi novi drajveri uticu na stariju seriju ati kartica,prvenstveno x800 gto?
Dal se ta poboljsanja osete najvise na poslednjoj seriji x1xxx ili iste koristi imaju i starije generacije?

Ne verujem, mislim da bi to naglasili u release notes

E a nesto malo pre ovog, su izasli 6.7 Omega driveri 😉
Cisto za one koji furaju omega drivere !

mhz je napisao(la):
E a nesto malo pre ovog, su izasli 6.7 Omega driveri 😉
Cisto za one koji furaju omega drivere !
Ali u odnosu na Omega 6.7 ovi 6.8 su "revolucija"!
Naravno ako je sve ono iz I posta tačno. 😉

Pa to ne treba da kazes njemu, nego ATi-ju 😀

Catalyst 6.8 ne prepoznaje X1950 XTX, zato što nisu hteli da stave .inf o toj kartici pre nego što istekne NDA 🙂

SuperStarr je napisao(la):
U čemu je razlika između CP i CCC drajvera?

CP = control panel (stari interfejs)
CCC = catalyst control center - novi interfejs, mnogima mrzak iz raznih razloga.

Inace, najzabavnije mi je sto kazu da na x550 sa 256MB Call of Duty 2 radi na 1280x1024 kada je AA ukljucen - 30% brze. To mu dodje skok sa 3fps-a na 4fps-a :d

Probao sam nove drajvere zbog poboljšanja u Q4,ništa nisam primetio.

Nazad
Vrh Dno