Šta je novo?

ATi Catalyst 5.13

byMaX je napisao(la):
Ljudi o kojima pričaš, koji su puni predrasuda, uzeće nVidiu i Intel bez obzira na odnos cene i performansi.
ovo si napisao kao da nvidia kartice imaju katastrofalan odnos cena performanse, a ustvari su tu gde i ati pa cak mozda i bolji ako se gleda protekla godina.

nisam to napisao, izvukao si rečenicu iz konteksta...

Jel imao neko problema sa OC-om i 5.13, ubacio sam graficku ati tool ne reaguje? (Sapphire x550)

Misko je napisao(la):
Jel imao neko problema sa OC-om i 5.13, ubacio sam graficku ati tool ne reaguje? (Sapphire x550)

X800GT + Cat. 5.13 + zadnji ATI Tray Tools i bez problema radi OC

Meni radi AtiTool v0.25 Beta10
Probaj da ga reinstaliras.

audiofreak je napisao(la):
Jos samo fali Nedjo da sad napise da je ATI krenuo sa GPGPU pre nVidije (a nije imao ni FP32 do skoro u hardveru) :D
Welcome to PR hell! :mad:
Znaci nepopravljiv si! Tuzno! Nije mi jasno ovo nicim izazvano blacenje? Zasto mi trpas u usta reci koje nisam rekao?
Strasno!!
Inace, ovo sa H.264 kodekom je zaista bezveze, ali je u liniji sa onim sto 'vidija radi sa PuerVideom. Ja kao korisnik mislim da bi i jedna i druga kompanija trebale da daju free off charge podrsku za svoje ideo featurese, ali to je surovi kaitalizam...
Sto se tice ovih drajvera oni i dalje imaju dve iritirajuce greske:
1. Nakon izlaska iz OGL igre gamma vrednost nije vracena na onu predefinisanu u CCC-u, te se to mora raditi rucno (najlakse je napraviti profil)
2. Skejlovanje na DVI TFT-ovima za nonnative rezoluciju i dalje ne radi
Poseban bug, priznat od strane catalyst makera je gerska u kodu koja je pokvarila podrsku za .NET 2.0, to ce biti ispravljeno u 6.1 verziji, za koju se nadamd a ce doneti ispravke dva pobrojana i hronicna buga.

GoranM je napisao(la):
Meni radi AtiTool v0.25 Beta10
Probaj da ga reinstaliras.

Probao, probao cak i da stikliram, pod options ili gde vec da skine zastitu, za 9xxx model reko mozda pomogne al za sada nista?

Misko je napisao(la):
Probao, probao cak i da stikliram, pod options ili gde vec da skine zastitu, za 9xxx model reko mozda pomogne al za sada nista?
Sa verzijama 5.3 ili novijim ne treba vec su oslobodjeni za OC. Pokusaj potpuno da uklonis stare (driver cleaner), pa tek onda da stavis nove.

Ček ček... koja je razlika između AtiTool i Ati Tray Tools?

Prvi je za o/c, drugi je za o/c i zamena za Control Panel...

Dandy je napisao(la):
Ček ček... koja je razlika između AtiTool i Ati Tray Tools?
U pitanju su dva razlicita programa iste namene. Ati Tray Tools nudi vise opcija, dok Ati Tool predstavlja mali i zgodam alat, prakticno samo za OC. ATT ima mnostvo opcija (sve sto postoji u Control Panelu + jos neke sitnice), pa je jako zgodan za fino podesavanje.

Rekao je da je ATT s***e. :d
Prenatrpan opcijama, 75% su neupotrebljive na mašinama starijim od godinu dana, ja ne znam šta u tom programu ima korisno.
Teži je x puta od ATITool-a u kojem ima sve što ti reba za OC. Šteta što nema takav programčić za nVidiu... Ali, ko još danas koristi nVidiu? :D

Hm... Ja koristim Ati Tray Tools, AtiTool nisam ni probao. ATT mi ne deluje prenatrpano, a jako je koristan, pogotovo za dinamički overclock prilikom prelaska u 3D mod i refresh rate lock npr.

A jel ima AtiTool neke prednosti u odnosu na RadLinker (tj Clocker) ja ga koristim još od pre Hrista :) i šljaka lepo! ?

Dandy je napisao(la):
Hm... Ja koristim Ati Tray Tools, AtiTool nisam ni probao. ATT mi ne deluje prenatrpano, a jako je koristan, pogotovo za dinamički overclock prilikom prelaska u 3D mod i refresh rate lock npr.
To ima i ATI Tool

Jel ima ATT onaj anti-overclock-lock za ljude koji koriste 9000/9200/9550/9600 i zvanične Catalyste?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Jel ima ATT onaj anti-overclock-lock za ljude koji koriste 9000/9200/9550/9600 i zvanične Catalyste?
GoranM je napisao(la):
Sa verzijama 5.3 ili novijim ne treba vec su oslobodjeni za OC.
Potvrđujem, svoju 9600Pro overclockujem pomoću ATT-a i radi lepo.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ima AtiTool i ima RivaTuner, a za Cat 5.3 ili novije ne bi trebalo da postoji ova zastita.

Poslednja izmena:
I na kraju koliki je dobitak na karticama 9xxx u 3dmark03,
prelaskom sa 5.12 na 5.13 ?

oklagija je napisao(la):
I na kraju koliki je dobitak na karticama 9xxx u 3dmark03,
prelaskom sa 5.12 na 5.13 ?

Mizerni dobitak, oseti se tek sa sledećom generacijim (X800, X850)...

I to sto kazes (skinuo sam u medjuvremenu), ali mi nikako nije jasno bas kod 3dmar03 CPU test mi je do drajvera 5.11 bio oko 370 (celeron 2.4), ali sa pojavom 5.12 sada i 5.13 pao na 270 !!! Neznam da li je do drajvera ili fali neki plug-in za 3dmark ?

Pisao sam kako mi Ati Tool ne ocuje graficku sa 5.13 driverima, progresio sam, problem je sto ju je preocovao, kartica je prilikom tog extremnog clocka otisla u vecna lovista, danas sam dobio novu sa garancije ali nema nista vise od ddr2 cipova i tako dobrog oc-a :S:

Evo Ati Tool log-a

Prilozi

• log.txt
    21.9 KB · Pregleda: 53
SuperStarr je napisao(la):
Mizerni dobitak, oseti se tek sa sledećom generacijim (X800, X850)...

А на x1800 показује чак и нешто мање поена.

Vrh Dno