Šta je novo?

Ati Catalyst 5.1 konachno!

Falcon

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | 2x Kodak 1TB SSD
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
ATI Catalyst 5.1 for Windows XP

Version 5.1 with CATALYST™ Control Center (28MB)

Version 5.1 with ATI Control Panels (22MB)

Fixed in this driver:
* Men of Valor: Buffering issues are no longer noticed when playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ 8500 or 9100 series installed
* Myst URU Ages Beyond Myst: Attempting to turn 180 degrees and head towards the barb wire fence displayed within the game no longer results in the system failing to respond. This issue is known to occur under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 XT Platinum Edition installed.
* Richard Burns Rally: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ 8500/9100/9200 series installed no longer results in the trees flickering
* Sid Meier's Pirates: Enabling Anti-aliasing no longer results in video flicker being noticed when starting the game
* Playing an mpeg using the media player found in Windows XP Media Center Edition 2005 no longer results in the ATI VPU Recovery failing if it is disabled and then re-enabled
* Connecting a TV and a monitor to an ATI RADEON™ X800 series and having the TV set as the primary display device no longer no longer results in the Video Mode remaining checked when switching to a resolution which is not supported
* Intermittent desktop corruption is no longer noticed when enabling or disabling a secondary display device
* Dragging or resizing the Windows XP Media Center Edition 2005 window no longer results in a VPU recovery when playing video on an HDTV
* Running Maya under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 series installed no longer results in display corruption being noticed when moving the mouse
* Attempting to add a custom timing specification such as; 960x724 for the HDTV device properties page, no longer results in the custom timing not being added to the HDTV resolution menu list.
* An error message is no longer displayed when attempting to switch a secondary display device back to the primary display device when using the CATALYST™ CONTROL CENTER
* Installing the CATALYST™ CONTROL CENTER under the Windows XP operating system (French version) now results in the localized French version being installed
* The text now changes and provides the correct information when changing the slider position for CATALYST™ AI
* The Restore Factory Default option is now working for all sub-aspects found in the CATALYST™ CONTROL CENTER 3D tab

Poslednja izmena:
Ah, konacno surround Catalyst-i :D

Cekaj, da li je ovo ceo spisak fix-ova, ako tako onda nemam potrebe da ih instaliram, posto ovo odnosi uglavnom na X800 i starije karte, a CC i Windows XP Media Center Edition 2005 ne koristim

jel moze neko da mi kaze sta je ati katalist 5.1?da li mi treba to?

Milak je napisao(la):
jel moze neko da mi kaze sta je ati katalist 5.1?da li mi treba to?

Ako nemaš ATI grafičku karticu, onda mirno spavaj i zaboravi na ati catalyst - drajver za istu.

Toliko o tome da nece biti sa obicnim Control Panelom :)

uf sad sigurno sve radi 30% brze samo zato sto vise ne pise 4.x nego 5.x :beat: :smash:

Visente je napisao(la):
Ako nemaš ATI grafičku karticu, onda mirno spavaj i zaboravi na ati catalyst - drajver za istu.
Pa imam,zato i pitam(9550ge;4.12 softmod)!jel vredi 2 sata skidanja?sta vi mislite?

Milak je napisao(la):
Pa imam,zato i pitam(9550ge;4.12 softmod)!jel vredi 2 sata skidanja?sta vi mislite?

Ako ti drajveri koje trenutno imaš obavljaju posao mna zadovoljavajući način - onda ne vidim razlog za skidanje ovih novijih (koji ko zna, možda ti stvore i neki problem koga sadanemaš)

Milak je napisao(la):

dok su svi bili na godisnjem za vreme praznika, spremacica je promenila oznaku verzije sa 4.12 na 5.1 i to je sve....

Da li ste zadovoljni novim drajverima? Mislim da je ovo prvi put od kako imam Ati-jeve kartice da mi novi drajveri donesu vise problema, nego njihovih resenja. Rezultati u benchmark programima su primetno losiji, 10-15%, gomila problema sa sekundarnim monitorim i jos svasta nesto :)

Da ironija bude veca, kartica je x700pro built by Ati :D

Iskustva sa novim drajverima?

Pa rezultati su veci za 0.5 % ili isti kod mene. Kako si ti deinstalirala prethodne, da li si iskljucila Fast Writes i da li si sigurna da si pod istim uslovima testirala? Tesko da moze da bude 10-15% sporije, to je ogromno usporenje, bilo bi prijavljeno velikim sticky-jem na rage3d forumu!

Moze li neko da mi objasni kakvi su to Softmod drajveri.

Na ovom sajtu sto je Max dao pise "including overclocking" .

Da li to znaci da cu moci barem malo da o/c svoju karticu jer ne mogu skoro uopste.

Imam Asus 9600xt 500/600 i kada minimalno dignem na 520/630, pojavljuju se artifakti.

Softmod drajveri su drajveri koji skidaju overklok zastitu sa 9250/9550/9600 kartica. Neces nista vise moci da postignes, jer da imas zastitu, ne bi uopste mogao da overklokujes.

@vule85
Gresis, ovaj, gresis silno sine :D

@Papss
Softmod drajveri sluze da "otkljucas" kartice (tacnije iskljucene pipeline-ove na kartici) kao na primer ATI 9500 non-Pro u 9700 ili 9800SE u 9800PRO. Neces moci ni sa jednom jednom verzijom drajvera (modovanom ili normalnom) da izvuces vise klokove od ovih koje si izvukao. Probaj eventualno da malo bolje ohladis tu karticu, stavi 1 ili 2 ventilatora na kuciste, mozda ti je u kucistu kao u vuruni ;)

Ma idi begaj :D ja sam to pisao u pola 5 jutros...

Falcon je napisao(la):
Softmod drajveri sluze da "otkljucas" kartice (tacnije iskljucene pipeline-ove na kartici) kao na primer ATI 9500 non-Pro u 9700 ili 9800SE u 9800PRO. Neces moci ni sa jednom jednom verzijom drajvera (modovanom ili normalnom) da izvuces vise klokove od ovih koje si izvukao. Probaj eventualno da malo bolje ohladis tu karticu, stavi 1 ili 2 ventilatora na kuciste, mozda ti je u kucistu kao u vuruni ;)

Pa da, video sam da to pise za 9500 i 9800se ali isto tako pise i "included overclocking" za 9600 (i jos neka dva modela) pa sam mislio da to mozda ima neke veze sa tim.

A ja sam svoje pisanije pisao u 8 ujutru, ko vampir pred odlazak u kovceg (na posao) :d

tnx na obavestenju.Super je ova nova verzija.

byMaX je napisao(la):
Pa rezultati su veci za 0.5 % ili isti kod mene. Kako si ti deinstalirala prethodne, da li si iskljucila Fast Writes i da li si sigurna da si pod istim uslovima testirala? Tesko da moze da bude 10-15% sporije, to je ogromno usporenje, bilo bi prijavljeno velikim sticky-jem na rage3d forumu!

Kod mene u Control Center-u (Advanced view) ne postoji opcija Fast Writes (mozda zato sto se radi o Intelovj masini? :) ).
Palo je reinstaliranje drajvera (par puta :D ) i sada, napokon, sve radi O.K. Cak mi se cini da su rezultati nesto bolji, kao sto kazes, ali ne mogu da tvrdim jer mi sada procesor radi na 100MHz visoj magistrali (3.6 naspram 3.5). U 3D Marku05 sada imam solidnih 4041.
Hvala Max i pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
A jel su izasli omega 5.1? Posto ih nema na omegadrivers.com, a necu da skidam ove normalne i softmod. Ako ih ima dajte neki link.

@Allagros
posto ih nema na zvanicnom sajtu nisu izasli ;)

Doneli su dosta problema sa igramo, narocito sa NFSUG2, a ina deugim se takodje javlja ista anomalija, tj da se aktivira VPU recovery iz razloga sto drajveri postaju nestabilni. Meni se to desilo na OFP-u, sa 4.12 nisam imo nikakve probleme

Vrh Dno