Šta je novo?

ATI Catalyst 4.12

Heinz

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, zvanično.

http://www.ati.com/support/drivers/...c&prod=productsXPdriver&submit.x=8&submit.y=8

Sa http://www.ati.com/support/includes/titles/fixed.html :

Half-Life 2: Playing the game on a system containing an Athlon XP CPU no longer results in missing textures occationally being noticed
Half-Life 2: Intermittent psychedelic patterns are no longer seen when playing the game under Windows XP
CounterStrike: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 series installed no longer results in display corruption being seen in the floor in de_chateau map
Doom 3: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 XT Platinum Edition no longer results in display corruption being seen when pressing CTRL+Alt+Delete followed by clicking Cancel
Everquest: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 XT Platinum Edition installed results in the game displaying a black screen when setting the texture quality to high and having all radio buttons selected
Medal of Honor: Pacific Assault: Setting the model detail to high and change the game resolution to high no longer results in the game failing to respond under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 series installed
Tron2.0: Setting the display device resolution to 1280x1024 32bpp and setting the display option for the game to 800x600 32bpp no longer results in display corruption being seen in the game cinematics
Star Wars Knights of the Old Republic: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 series installed no longer results in triple buffering failing when enabling the option in the CATALYST™ CONTROL CENTER
Attempting to rotate the display 90 degrees and play an OpenGL game under Windows XP may result in the game failing to launch
Enabling clone mode along with theatre mode option under overlay no longer results in WinDVD and the operating system failing to respond when dragging the WinDVD window around the desktop
Display corruption is no longer noticed when playing a DVD using WinDVD and having subtitles enabled under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 series installed
Attempting to make a change to a saved profile within the CATALYST™ CONTROL CENTER no longer results in the Save button being greyed out
Connecting a secondary CRT and clicking the X button to close the Enable this display window found in the CATALYST™ CONTROL CENTER Advanced view, no longer results in the window not closing
Muting the audio during the playback of full screen HDTV video under Windows Media Center Edition no longer results in the video being paused
Angle information in the rotation modes is now correct for the CATALYST™ CONTROL CENTER
Enabling Overscan under Windows XP with an ATI ALL-IN-WONDER™ 9600 installed no longer results in the image not being centered properly on the display device
Connecting a secondary CRT display device and extending the desktop, followed by unplugging the secondary device and hot-plugging a DFP device no longer results in the DFP remaining in the Additional display area when attempting to swap devices
The Windows desktop brightness no longer dims when playing a DVD and having an HDTV connected as the primary display device
Playing a DVD under Windows XP MCE with an ATI RADEON™ X800 XT installed no longer results in VPU Recover being activated when attempting to drag or resize the Media Center window
An error message is no longer displayed when attempting to switch a secondary display device back to the primary display device when using the CATALYST™ CONTROL CENTER

http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-catalyst-8-082-041130a-019577c.exe 22.1 MB

http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-ccc-8-082-041130a-019577c-english.exe 43.9 MB sa CATALYST Control Center

Ja vec neko vreme drzim betu tih drajvera (10x to byMax) koji se naravno ne razlikuju od zvanicnih i rade izuzetno dobro...

Half-Life 2: Intermittent psychedelic patterns are no longer seen when playing the game under Windows XP

...meni je ovo najludje :d

Takodje koristim 4.12 beta od kad su se pojavili. Ukratko: odlicni, u nekim igrama drasticno bolje performanse.

Primer: FarCry mi sa ovim drajverima radi fenomenalno i to sa AAx2 i AFx8 na 1024x768, sve ostalo do daske. Zasecka samo na pocetku scene dok ucita sve teksture (imam 512MB) a posle toga med i mleko. A sto igra tek izgleda sa takvim podesavanjima ...

Po meni Obavezni Drajveri (jedino sto se pitam da li su ovi finalni nesto doradjeniji od beta ili nisu).

Poslednja izmena:
Dobio sam sa X850 XT-om 8.11 (po nekim forumima to je 5.1 alfa :)) - da bi mogao da testiram X800 XL kad stigne (posto je 4.12 "ne vide")...

Hm, mene vise interesuje to sto su izasli novi wdm drajveri i MMC 9.03.

Cemu uopste sluzi MMC Atija ? Ja mu zaista nikad nikakvu svrhu nisam nasao...

mali off-topic,
jer se kod instaliranja novih ati drajvera jos uvek mora koristiti onaj program za ciscenje starih drajvera ?
PS. kartica softvereski overklokovana !

FPS drasticno porastao u d3 i hl2, jel vidi neko neke razlike u slici izmedju ovih i 4.11 ( " optimizacije" :d ). Ako nema razlike svaka cast za drivere !

da li radi Ati Tool( da li kartica moze da se OC sa njima), na ovim 4.12??????

Radi ATI Tool i Tray Tool (najnoviji) bez problema... Mozes da ukljucis / iskljucis optimizacije, geometric instancing i sl.

byMaX je napisao(la):
Dobio sam ... 8.11 ...
Ako sam dobro razumeo, ti imas najnoviju "beta/alfa" (sta god) 8.11 verziju drajvera. Prethodni koje sam koristio su bili 8.07.
Pitanje je: sta im znace ovi brojevi tj. zasto se razilaze sa oficijelnim nazivom ?

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
Cemu uopste sluzi MMC Atija ? Ja mu zaista nikad nikakvu svrhu nisam nasao...
Pa nasao bi da imas AllInWonder kartu ;)

Jasno, hvala ! :)

byMaX je napisao(la):
Dobio sam sa X850 XT-om 8.11 (po nekim forumima to je 5.1 alfa :)) - da bi mogao da testiram X800 XL kad stigne (posto je 4.12 "ne vide")...

Znaci uzeo si X850XT??? Odma menjaj signature!!! :D

POZ :wave:

maxer je napisao(la):
Ako sam dobro razumeo, ti imas najnoviju "beta/alfa" (sta god) 8.11 verziju drajvera. Prethodni koje sam koristio su bili 8.07.
Pitanje je: sta im znace ovi brojevi tj. zasto se razilaze sa oficijelnim nazivom ?

Beats the sh_it out of me...

Gidra85 je napisao(la):
Znaci uzeo si X850XT??? Odma menjaj signature!!! :D

POZ :wave:

Za koji dan - X850 XT je PCI-E, pa da sastavim konfu od ovog A64 3500+, CorsairDDR550 memorije, ASUS NF4 SLI ploche... onda menjam potpis... :)

byMaX je napisao(la):
Za koji dan - X850 XT je PCI-E, pa da sastavim konfu od ovog A64 3500+, CorsairDDR550 memorije, ASUS NF4 SLI ploche... onda menjam potpis... :)

Crk'o daboga! :D

Ahhh cekam samo ASUS da stigne....

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):
Za koji dan - X850 XT je PCI-E, pa da sastavim konfu od ovog A64 3500+, CorsairDDR550 memorije, ASUS NF4 SLI ploche...
ima se moze se :)

ToxiC je napisao(la):

Ni X850 XT PE ni NForce 4 SLI (ASUS) jos nema u prodaji, pa ti razmisli sta pricas :D
poz. nhf...

maxer je napisao(la):

Koliko sam shvatio ovako (8.07...) nazivaju nezvanične drajvere a među tim nezvaničnim se nalaze i oni koji idu redakcijama raznih časopisa... Nisu dostupni za širu javnost (dok ih Omega ne obradi i okači na svoje servere :D)
Sve u svemu, korisnici uvek malo duže čekaju dok se ne objave finalni drajveri...

Poslednja izmena:
Ja imam drugi problem, a to je OCAJAN 2D prikaz sa omega 4.11 drajverima. :(
Maltene vidim kako iscrtava liniju po liniju... :(

I dobro... jel neko uspeo da izmeri neku razliku u Doom3 ili HL2 ili bilo cemu???

Ma zezao sam se sa time kad sam pazario karticu, montirao CoolViva-u, ATI Silencer..., a sad uzivam. Zabole me da li cu da imam 70 ili 90fps. ;)

Nazad
Vrh Dno