Šta je novo?

ATI Benchmarking Commentary - must read!

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
procitajte pdf od 190kb... vredi...
http://www.beyond3d.com/downloads/RADEON_9600XT_Benchmarking%20Commentary.pdf

Interesantno!
Ja mogu samo da potvrdim cinjenice vezane za FRAPS! Rec je o softveru koji je zbilja konzistentan!
U novom broju Digitala sam ubacio novi test FIFA2004 i koristio sam FRAPS na uvodnoj sekvenci!Vise sam nego zadovoljan rezultatima i trenutno razmatram da prosirim set programa koje bih pomocu FRAPS-a pretvorio u Benchmarke!
P.S
Ovo sa Frapsom sam uradio pree nego sto sam procitao ovaj odf! 😉

I ja sam nabavio Fraps, od mazija pre par dana (tj. pre pdf-a, koji baj d vej nisam jos procitao)... 😉 I mislim da batalim bre, sve, i da testiram u HALO-u, Jedi Knight Academy, Warcraftu i igrama koje igramo... 😉

byMaX je napisao(la):
I ja sam nabavio Fraps, od mazija pre par dana (tj. pre pdf-a, koji baj d vej nisam jos procitao)... 😉 I mislim da batalim bre, sve, i da testiram u HALO-u, Jedi Knight Academy, Warcraftu i igrama koje igramo... 😉
Free tip:
HALO - ne podrzava FSAA = bad
JK3 - imao sam neobjasnjivo nekonzistentnih i sumnjivih rezultata, neophodno proucavanje
WC3 - premisljao sam se oko njega i skontao da je bolji CPU nego GPU test! Izuzetno je CPU zavistan i odlican test za CPU-ov. ne poseduje niti jedan shader, ali sto ti kazes ljudi ga igraju i to ga cini itekako relevantnim! Ozbiljan kandidat za test suite, uprkos nedostacima!

Moram da kazem da FRAPS koristim vec dosta dugo i da se pokazao kao veoma precizan. Ne hebe on te cuvene "optimizacije" i sl... vec samo fps koliko god ih ima.. mali, jednostavan, funkcionalan... sve ono sto software treba da bude!

Tek od skora koristite FRAPS ?!??!
Ja ga koristim od neke prastare verzije, a sada trenutno koristim 1.9 (mislim da je to i poslednja).
Program je najbolji, jer ne zavisi ni od cega i pokazuje samo suvi FPS. Ja prema njemu stelujem sistem.

2.0 je poslednja verzija i postala je funkcionalni shareware. Naravno, i dalje je 100% najbolji 🙂

BTW. Ja ga koristim od 0.X verzijaa :beat:

Polako... ja koristim od 1.4 verzije, Max gledaj malo Anandove testove covek je izbacio sve sa cime se ovde testira odavno.... ja iskreno nikad ne bih kupio karticu na osnovu rez u 3DM ili Q3...

Mare je napisao(la):
Polako... ja koristim od 1.4 verzije, Max gledaj malo Anandove testove covek je izbacio sve sa cime se ovde testira odavno.... ja iskreno nikad ne bih kupio karticu na osnovu rez u 3DM ili Q3...

Hm, pa na osnovu cega bi "obican" kupac trebalo da kupi neko parce hardvera? Pa valjda je logicno na osnovu iskustva drugih, kako profi testera, tako i home varijanti. A oni sigurno nece da razmenjuju utiske o izgledu kartice (u vecini slucajeva), lepoti prikaza na dektop-u itd. Prvo pitanje ce biti: "Koliko si napravio u 3dMark-u?" 🙂

omnik je napisao(la):
...

Hm, pa na osnovu cega bi "obican" kupac trebalo da kupi neko parce hardvera? Pa valjda je logicno na osnovu iskustva drugih, kako profi testera, tako i home varijanti. A oni sigurno nece da razmenjuju utiske o izgledu kartice (u vecini slucajeva), lepoti prikaza na dektop-u itd. Prvo pitanje ce biti: "Koliko si napravio u 3dMark-u?" 🙂

Na osnovu svojih realnih zahteva i aplikacija koje svakodnevno koristi a ne tamo nekog testa koji se steluje sa svakom verzijom drajvera. U tom slucaju Anand ima daleko najinformativnije testove, dok je Benchmark veoma inertan po pitanju uvodjenja adekvatnih test aplikacija... zato i mislim da bi Max i te kako trebao da promeni pristup i pokupi po neku foru od stranih kolega. FRAPS je upravo ono sto mu je potrebno da bi poceo.

Nazad
Vrh Dno