Šta je novo?

ATi+AMD

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://img75.exs.cx/img75/5639/amd64_slide-ati14.jpg

Ovo je zaista interesantan slajd koji (pored pravopisne greske autora) pokazuje izuzetno zblizavanje AMD-a i ATi-ja!
Poznato je od ranije da su ATi i Intel veoma bliski partneri, ali izgleda se nesto poprilicno promenilo u odnosu na pre 18 meseci!
Ja imam info i sliku ATi-jeve PCI Expres ploce za AMD64 (zbog NDA nesmem da je pokazujem) i cini mi se da ATi ovog puta zaista ima jako dobru ponudu za sve koji su skloni AMD platformi!
Jasno, konacna presuda ce doci sa konkretnim testiranjem, ali ono sto je u ovom momentu kljucno jeste da li ce nVidia uspeti na vreme da izbaci reviziju A03 nForce4 chipseta, koja moze da radi na 1GHz HT-u! Bilo bi blamantno da se ponovi prica sa nF3 150 kada je VIA imala resenje koje je radilo na punoj HT brzini (tada 800 MHz), a nVidia je kaskala sa 600 MHz!
U svakom slucaju ATi ce imati prvo DX9 integrisano resenje za A64... zzivo me zanima kako su resili probleme koje namece cinjenica da je mem. kontroler integrisan u CPU!

Ne samo da se zblizavaju nego kao da prave pakt protiv Intel-a. Bas je istaknuto ATI & AMD vs. Intel. Takodje stoji "RS480 with AMD cpu" iako ce Ati da napravi slican chipset i za Intel-a.
AMD ce dobiti odlicno integrisano resenje, samo moraju da ubede proizvodjace. Anand je skoknuo do Tajvana i tvrdi da proizvodjaci i nisu bas nesto zainteresovani za Ati Amd chipset:
Although there is a lot of support for ATI's upcoming chipsets (you'll read about them here next week), almost all the manufacturers were saying that their ATI products will be Intel-only. The worry is that with such a strong competitor in the Athlon 64 realm that their ATI products won't sell; there's also a lack of confidence about ATI's ability to supply their South Bridges. Whether or not the fears are well founded, none of the motherboard manufacturers expressed much interest in an ATI Athlon 64 chipset just yet. We'll see what happens next week, there may just be a few changed minds.
Valjda ce se predomisliti...

Kakvi problemi sa integrisanim kontrolerom?
HTT link bi trebao biti sasvim dovoljan za potrebe integrisane grafike + Rev. E Athlon-a 64 donosi optimizacije mem. kontrolera bas za to.

DeanXP je napisao(la):
Kakvi problemi sa integrisanim kontrolerom?
HTT link bi trebao biti sasvim dovoljan za potrebe integrisane grafike + Rev. E Athlon-a 64 donosi optimizacije mem. kontrolera bas za to.
Pa nForce4 rev. A01 ne moze da radi sa 1000 MHz HT busom! A Winchester po defaultu setuje HT na 1GHz. Ceka se A03 revizija, ali bi ploce zasnovane na njoj mogle da se pojave tek iduce godine!
Cinjenica je da nVidia sa NF4 nudi zaista pregrst dodatnih opcija i u sustini najbrzu kontrolersku logiku za A64, ali kako ono kaze narodna mudrost: "To sto malo fali, devojci srecu kvari!" :d

Znam za taj problem sa NF4 rev. A01 i HTT-om.

Mislio sam na to sto si spomenuo za Ati i integrisani mem. kontroler.
Ne vidim zasto bi to bio problem.

Interesantan je o.c. na 278 Mhz sa HTT 4x !

Nedjo je napisao(la):
...Ceka se A03 revizija, ali bi ploce zasnovane na njoj mogle da se pojave tek iduce godine!...

Nedjo, kvaris mi raspolozenje od sabajle! :trust:
Da li je moguce da su u NV toliki sabani, pa ja cekam NF4 i Winchestrku (ko ozeb'o Sunce ,) ) da krenem u update, a ti sada kazes da ce to tek sledece godine. Da ne spominjem zasto je lose sto se to desava u 2005.-oj, svi vec znamo. :smash:
Ne mogu da verujem da ce da propuste Bozicnu sezonu!? :wall: A mozda i hoce? :crash:

Nedjo je napisao(la):
Pa nForce4 rev. A01 ne moze da radi sa 1000 MHz HT busom! A Winchester po defaultu setuje HT na 1GHz. Ceka se A03 revizija, ali bi ploce zasnovane na njoj mogle da se pojave tek iduce godine!
Cinjenica je da nVidia sa NF4 nudi zaista pregrst dodatnih opcija i u sustini najbrzu kontrolersku logiku za A64, ali kako ono kaze narodna mudrost: "To sto malo fali, devojci srecu kvari!" :d
Pih, kao da je ta HT magistrala toliko prebukirana pa da se oseti razlika između 800 MHz i 1 GHz. E sad, druga je stvar ako Winchester nije u stanju da spusti magistralu na 800 MHz. Ako je tako, to je već problem.

Ma samo da oni dobro ispeglaju drajvere za cipset; ajde sto drajver za graficku ume u ponekoj verziji da zeza u ovoj ili onoj igri - nema veze; ali drajver za cipset sluzi kao podloga ne samo za igre, nego za sve aplikacije.

Nazad
Vrh Dno