Šta je novo?

ATI All In Wonder i NTSC?

MUSTANG

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
649
Dakle mogu da dodjem u posed kartice All In Wonder Rage 128 Pro... koja je napravljena za NTSC sistem.

Pitanje je da li mogu da to nekako resim tj. da na primer zamenom BIOS-a prebacim Tjuner sa NTSC na PAL sistem???

Hvala

Imao sam i ja slican problem pre jedno 3 godine sa S3 Savage kartom isto je imala NTSC TV out i rekli su mi da to radi normalno na SONY-jevim televizorima, ali nisam probao. Inace to mi je rekao decko kome sam prodao kartu.

Sony Wega , KGV35 (ili tako nekako, mrzi me da pogledam) radi bez problema i PAL i NTSC.

a c a je napisao(la):
Imao sam i ja slican problem pre jedno 3 godine sa S3 Savage kartom isto je imala NTSC TV out i rekli su mi da to radi normalno na SONY-jevim televizorima, ali nisam probao. Inace to mi je rekao decko kome sam prodao kartu.

Pa da kad vec kupujes graficku, kupi i televizor... ;)
Zemi ti lepo nju, uzmi radedit ili neki slicni bios tweaker ucitaj taj ntsc bios i kazi mu da je on u stvari pal, reflashuj karticu i kraj...
Ja sam imao isti problem sa BBA 8500 kupljena u kanadi i dopisivao se sa tehnickom podriskom... I na kraju mi covek kaze, Rage Theatre cip koji salje na tv out se radi u jednoj varijanti i ne postoji posebna varijanta cipa za ntsc ili pal... Prakticno da mi je rekao da mogu slobodno da bios prebacim na pal :D

1. TV-out mozes rjesiti na jedan od dva gore navedena nacina:
- da imas TV koji podrzava NTSC
- da flasujes BIOS ukoliko postoji za tvoju karticu
2. TV tjuner koji koristis ne mozes nikako prepraviti (bez vecih intervencija) da prima PAL signal.

Mene pre svega interesuje TV-Tjuner da mogu da ga koristim. A sto se tice TV-out nije mi bitan...

Da li postoji mogucnost da TV-Tjuner radi kako treba???

Citas li ti sta pise...gore vidi...
Ne, ne i ne ukoliko se ne odlucis na izmjenu postojeceg NTSC tjunera sa PAL sto se u tvom slucaju ne isplati.
Lake intervencije nema...

imao sam tu karticu i garantujem da nema načina da se sa njom vidi pal slika odnosno dobićeš sliku ali crno belu
pozdrav

Nazad
Vrh Dno