Šta je novo?

Ati aiw x800xl?

sarmagedon

Slavan
Učlanjen(a)
09.05.2007
Poena
319
Pravim nov računar nakon dužeg vremena i našao sam se pred dilemom. Pošto želim da uzmem solidnu grafičku kartu i tv kartu ali imam ograničen budžet za te dve stavke (140e i ni evra više), razmišljam se da je možda najbolje rešenje AIW X800XL. Sam nisam u principu pristalica objedinjenih rešenja ali ovo mi deluje kao dobro rešenje. Kako još nisam odlučio voleo bi da mi neko kaže šta misli o ovoj kartici ili eventualno kaže za pametnije rešenje.

Pravim nov računar nakon dužeg vremena i našao sam se pred dilemom. Pošto želim da uzmem solidnu grafičku kartu i tv kartu ali imam ograničen budžet za te dve stavke (140e i ni evra više), razmišljam se da je možda najbolje rešenje AIW X800XL. Sam nisam u principu pristalica objedinjenih rešenja ali ovo mi deluje kao dobro rešenje. Kako još nisam odlučio voleo bi da mi neko kaže šta misli o ovoj kartici ili eventualno kaže za pametnije rešenje.

Ма узми 7600GT и вози, јер је цијена пала на 100Е. То је једино исплативо.

Ta kartica je extra, jako kvalitetna, gomila software-a, kablova......
Tv tuner odlican, daljinski media centar kompatibilan, sluzice i u visti, preko njega se moze upravljati i misem tj. celim racunarom i veoma bitno, radi na wifi(radio) vezi, a ne na infra red-u tako da ne moras da ga usmeravas ka prijemniku.

Ni 3d performanse nisu nimalo lose, posluzice i za igranje. Performanse su u okviru 7600gs sa ddr3kom (postize oko 5000 poena u 3dmarku 2005). Kartica je 256-bitna, relativno tiha... Ostalo sigurno mozes naci na netu.

Apsolutna preporuka.

Takodje moja preporuka, dobija se dosta vise od graficke (koja takodje nije losa).
Mana je to sto ati iz nekog razloga ne podrzava tv pod linuxom, tako da bi se trebalo zezati sa GATOS projektom...
tu je nvidia u prednosti.

Takodje i Vista driver-a nema za AIW, ali bice ih sigurno (kada pogledas, nema ih ni creative, za audigy i jos mnogo modela....). Kartica je definitivno best-buy, sto se tice cene/performansi/pratece opreme/kvaliteta/tv tunera......

Kupuj i ne razmisljaj. Bilo koja druga konfiguracija sa nekim kvalitetnijim tv tunerom (AIW ima i FM tuner), npr Leadtek i neki 7600gs ddr3 ce te izaci vise para a i zauzima jedan pci slot vise, nepotrebno. Pa cak i da je skuplja, dobijas mnogo u paketu sa njom, da samo "oprema" VREDI.

Ako nadjes polovnu, stavi neki bolji kuler na nju, jer se greje malo vise!

Hvala

Hvala na preporukama. Problem jeste naći novu karticu jer za sada sam je nasao na netu samo u Novom Sadu sto mi je malo cimanje ali ako ce morati... u Beogradu može da se nađe samo osakaćena X800GT. Dodoše, firma koja prodaje ovu karticu u NS-u (PIN computers) ima i predstavništvo u BG-u ali se ne javljaju na telefon pa će biti malo cimanja. Nažalost komp ne pravim za sebe već za kuma pa polovnjak ne dolazi u obzir.

Te kartice kostaju puno vise casha u ''zapadnim" zemljama, ovde kod nas su jeftinije, moje misljenje zato sto nisu ROHS, mada je to totalno nebitno za krajnjeg kupca.

Mislim da ih pin nema na stanju vec odavno.........

Moje zapazanje: imao sam AIW x800xt, znaci ne xl pa mozda ovo ne mora da vazi - graficka se uzasno greje (u idle oko 50C, load preko 80), doduse sa stock kulerom koji je masivan i na prvi pogled veoma dobar. Dakle na oc i ne pomisljati. Prodao sam je i presao na gainward 7600gs ddr3 i mogu objektivno da potvrdim da je bar u par naslova koje ja igram gf7 brzi. Priznajem, nisam merio frapsom, zakljucio sam po tecnosti igre (bez trzanja) i tome sto igram u visoj rezoluciji i/ili qualitijy.
Znaci, ako si vec na pci-e i spremas se da odvojis oko 140e, moja preporuka je 7600gs ddr3 + neki bolji tuner (npr Leadtek Expert).

Stoji im na stanju, a ako je ne budem našao biću prinuđen da tražim nešto drugo. Tad će 7600gs ddr3 ili neka nova ali slabija poput 8500 (samo zbog dx10) ali ne znam koliko je to pametno jer neću da instaliram Vistu već XP.

Imaju je u cenovniku ali ne na stanju, kada je nesto na stanju, postoje zelene crtice yj. linije u koloni zalihe.....
Ako je nadjes kupuj, ako ne onda pogledaj Ocoolaja-in predlog.

Nije bilo ikakve šanse da se nađe nova Ati-jeva kartica, pa sam se odlučio da uzmem Zotac-ovu 7600GT, a već sam uzeo Leadtek-ovu expert tv kartu. U ponedeljak cu verovatno sve sastaviti pa ću vam reći šta mislim o kartici jer kako je mlad proizvođač sve je moguće. Ali za 9500din mislim da nisam mogao bolje.

Ne znam gde si kupio, ali on je uzeo SILENT varijantu, to je i jedino sto je bilo u nabavci i mogu ti reci da se dosta manje greje od npr MSI i ASUS 7300GT, takodje silent verzija.
Nisam video zotac 7300gt sa ventilatorom.

Ovo je sa DDR3 memorijom, jeste da se klokuje ko luda ali se cuje ko najtezhi nutcracker!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

@ stormwatch153: "Zotac ZT-73TE250-HSS" Ovo je oznaka njegove karte, koja je oznaka tvoje, cisto da znam sta nije za preporuku i ako mozes da mi kazes koliko je bucna, kada....? Da li te tvoja verzija sa 128 ili 256MB?

Poslednja izmena:
Zotakovom kartom sam iskreno odusevljen jer ispunjava ocekivano od kartica iste klase a pritom se uopste ne cuje! Ostatak kofiguracije mi cine Asus M2N, AMD Athlon X2 3800+ee, 2x512mb ddr2 800Mhz, WD 3200ks. Kuciste, MSI Apollo, mozda ima dosta ulegu u cinjenici da se ne razlikuje upaljen od ugasenog racunara ali cak i kad se otvori stranica kucista kom gotovo da ne proizvodi ikakve zvuke. Nisam radio bilo kakve testove zvanicnog tipa jer nisam imao vremena za to ali igrice koje imam rade fenomenalno: Locn On radi na maksimalnim postavkama i rezoluciji od 1440x900 fenomenalno a pritom se procesor(i) tokom 1 sata igranja 6 puta na dve sekunde popeo na 100%. Drugu igricu koju sam probao je F.E.A.R. koja nije imala ponudjenu rezoluciju pa sam je igrao na nesto manjoj rezoluciji gde postavke nisu bile na samom maksimumu ali su bile jako blizu (AA je bio 4x) i pri tome je igrica bila jako igriva a ja nisam primetio ikakva zastajkivanja osim povremene promene kontrasta ali to je zasluga f-engine-a na LG-jevom monitoru 194WT.
Sve u svemu, Zotac 7600GT je kartica koju preporucujem svakome jer je premasila sva moja ocekivanja a za 9500din ne moze da se prodje jeftinije...
Pozz

Malo kasnim, ali moram da ti kazem sad.

Nikako nisi pogresio jer evo vidi moju kofu i mogu ti reci da nije tako kako se predstavlja X800XL. Dosta je bucna i to joj kolje sve kvalitete. Ne interesuje me koliko se greje jer je ne klokujem, ali kada upali neku igricu kopm "polece".

Dobra je varijanta 7600GT i upravo ta leadtech expert 2000!!!! To sam hteo i da ti preporucim.

Vrh Dno