Šta je novo?

Ati AIW karte ultra dobra ponuda u Pinu

3D Mark 03

AIW X1900..............................................15938
AIW X800XL.............................................12811
AIW X800GT.............................................7917

3D Mark 05

AIW X1900..............................................9625
AIW X800XL.............................................5802
AIW X800GT.............................................3455

3D Mark 06

AIW X1900..............................................4737
AIW X800XL.............................................2018
AIW X800GT.............................................816

Doom III - High

AIW X1900..............................................161,7
AIW X800XL.............................................124,1
AIW X800GT.............................................71,4

FarCry - 1280x1024 HQ

AIW X1900..............................................148,64
AIW X800XL.............................................112,58
AIW X800GT.............................................58,37

TS: Intel Core 2 Duo E6700, ASUS P5B Deluxe WiFi/AP, 2048GB DDR2-800 (4-4-4-12), Windows XP SP2, Cat 6.9

Poslednja izmena:
Nisam do sada imao priliku da probam novije MMC-ove, ne mogu da verujem kakvu su glupost napravili sa onim forsiranim time-shift-om!
Instaliram sada MMC 9.08 koji je radio normalno.
Zna li neko da li postoji neki hack koji isključuje time-shift u MMC-ovima novijim od 9.13?

Ima u ovom tredu. Postovao sam ja registry hack za iskljucivanje timeshift-a. Samo TS se opet enableuje cim se ukljuci EazyLook (tj. kada koristis daljinac).

Inace, meni sve radi savrseno. Daljinski stvarno nije radio, kada sam pokusao da instaliram samo daljinac (softver, najnoviji - 3.04.). Onda sam instalirao MMC 9.15, deinatalirao daljinac. Restartovao masinu. Instalirao daljinac opet i posle restarta sve radi savrseno, kao sto rekoh.

Znaci, prvo instalirajte MMC 9.15, pa nakon toga najnoviji Remote Wonder softver sa ati.amd.com :)

Upravo isprobavam doticnu karticu koju sam pazaraio danas (tj. juce) i odlicno radi!
Dakle evo nekih rezultata na default-u Ati-ja X800XT - CPU2500+ Sampron, MSI K8N NeoV2.0 (NF3):

3DMark03 - 10526
3DMark05 - 5309

a c a je napisao(la):
Ovo je mozda odgovor i na moje pitanje jer su ATI Silenceri slicni kao i TT VGA Schooner kuler, takodje heat pipe. da li onaj gornji red kondenzatota smeta pri montazi ili je nesto drugo u pitanju?

Aco, evo odgovora za one kondenzatore sto smetaju :).

Jet Set Willy je napisao(la):
Pase, pase...
Na x800xt aiw bi trebao da pase ATI Silencer 1 (Rev. 2).
Ja sam na mom starom 9800aiw atiju takodje furao silencera i to VGA Silencer, Rev.3, koji je stvarno neuporedivo tisi od originalnog ati coolera. Na x800xt, ako se smanji brzina originalnog ventilatora na 50posto (u 2d), buka postaje sasvim prihvatljiva, tako da mislim da ovde silencer nije bas neophodan..

Odes na http://www.arctic-cooling.com/vga1.php pa vidis koji ti odgovara...

Da, po onoj tabeli moze da se namontira ATi Silencer1 rev2, koji bi, iako je sitniji (hladnjak je skoro duplo manji) od Silencera 4 ili 5 (idu na sve X800 karte sem AIW) trebalo da hladi kao stock kuler, ali sa mnogo nizim nivoom buke. U sustini, ako se Silencer "odsrafi" do kraja trebalo bi da bude tih kao stock na 50-60%, a da hladi kao stock na 90-100%. Jedino sto mislim da Silencer nije heat-pipe, vec klasican Al-Cu.

Vidim da ce ponovo postati aktuelan uvoz Silencera nezvanicnim kanalima, pa evo apela firmama koje su uvezle ove kartice da nabave jedno 20-ak Silencera1, prodace se sigurno. I ako moze jedan Silencer 4 ili 5 za mene :d.

Evo imam priliku da danas pazarim X800xt AIW agp. Imam P4 northwood na 2.4, asus P4C800 (875 chipset, mislim), 5900xt i PCTVrave. Interesuje me vase misljenje:
Ispalti li se zamena, mada pretpostavljam i sam da se isplati?
Da li je tv tuner na AIW-u bolji od PCTV-a? Mozda da zadrzim PCTV i njega koristim, a x800xt koristim samo kao graficku ili je AIW mnogo bolji i kao tuner. Mislim da li je vredna sva ta zafrkancija sa MMC-om i drajverima ...

Isplati se definitivno. AIW ima jedan od najboljih tunera, samo postoji malo glavobolja dok se sve ne natera da radi kako treba. Kada proradi, samo sipaš i ne misliš :)

Jos nisam uspeo da instaliram lepo TV tj. MMC. Stalno mi izbacuje gresku "Unable to start TV..." Skinuo sam poslednji MMC 9.15 a daljinac jos nisam instalirao. Takodje sam instalirao i neke ATI-jeve dekodere koje mi je trazio. Zna li neko u cemu je problem?

user Dok je imao taj problem i uspesno ga je resio

Resio sam,sad sve super radi.Caka je valjda da se skine sa Ati-jevog sajta sve zivo vezano za MMC kao i najnoviji drajveri takodje sa njihovog sajta.Instaliraj sve a i neku nadogradnju za Ati decoder kada ce ti traziti da ubacis CD kiji si dobio sa grafickom.Zato skidaj sa www.ati.com sve pod AIW i instaliraj.

probaj da ga kontaktiras da ti objasni

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Ma skinuo sam i ja sve zivo, ali nesto nece. WinXP je sveze instaliran, znaci tu ne bi trebalo da bude nekih konflikata....

ja sam na svoj stari win na kojoj je predhodno bila nVidia ovako odradio.

instalirao sam prvo Catalist 6.9, nakon toga sam pokusao da instaliram MMC, ali sam video da se pojavljuje neka greska, pa sam prekinuo i pre toga instalirao Encoder. opet sam instalirao MMC 9.15, ali se greska i dalje pojavljivala (nesto je falilo, codeci....) koju sam iskulirao ovaj put :). nakon toga sam instalirao drivere za daljinac, koji nije bio ukljucen za to vreme. restartovao komp i sve je radilo bez problema.

tako je instalirano i kod moja 3 ortaka ?(svi kupismo isti dan grafe)

Poslednja izmena:
Znaci instalirao sam Windows XP od nule, instalirao Catalyst 6.9 drajvere, pa DAO/MDAC i Encoder sa ATI-jevog sajta, a zatim MMC 9.15 i izbacuje mi poruku da TV nece da radi... Ustvari ispisuje se poruka "TV player failed to initialize, check the Windows Device Menager to ensure that the correct video driver has been installed..." Nakon toga sam instalirao i daljinac (3.04 verzija drajvera za Remote Wonder Plus) ali opet isto.

ali ja nisam instalirao DAO/MDAC, rekoh da probam bez njega...

Poslednja izmena:
Znaci instalirao sam Windows XP od nule, instalirao Catalyst 6.9 drajvere, pa DAO/MDAC i Encoder sa ATI-jevog sajta, a zatim MMC 9.15 i izbacuje mi poruku da TV nece da radi... Ustvari ispisuje se poruka "TV player failed to initialize, check the Windows Device Menager to ensure that the correct video driver has been installed..." Nakon toga sam instalirao i daljinac (3.04 verzija drajvera za Remote Wonder Plus) ali opet isto.

Uh, kako su zakomplikovali ovu instalaciju :smash:
Meni je to oduzelo celo vece sinoc. Catalyst 6.9, MMC 9.15 - nista. Ista poruka kao kod tebe.
Onda krece skidanje svega zivog sa atijevog sajta vezano za AIW i isprobavanje. Evo kako je kod mene islo.
Deinstaliraj MMC i Remote Wonder (ja sam skinuo i Catalyst). Iz device manager-a deinstaliraj Ati 200 Theater (ne znam tacan naziv, pod Sound, video... opicijom je). Restart.
Instalirao dotnetfix, directx 9.0c (bila je sveza instalacija XP-a bez dx-a). Zatim kompletan Catalyst, pa DAO/MDAC (meni je ovde prijavljivao gresku da nesto nije kompatibilno sa Windows Media Encoderom), pa decoder (trazi ubacivanje originalnog CD-a), zatim encoder i na kraju MMC 9.15.
Za divno cudo proradilo je. Medjutim, posto ja imam obicnu antenu, nema sanse da nateram onaj software da nadje neki kanal. Provrti on frekvencije, zadrzi se par sekundi na kanalu i ode dalje a nista ne memorise. :smash:
Uzas. Any ideas?
Btw, sreca da jos uvek nisam prodao Terratec-a, instalacija i setovanje je toliko lako i brzo u odnosu na AIW da covek ne poveruje.

Eh, muke... a jos uvek me ceka instalacija daljinca i pronalazenje kanala :S:

Samo vas gledam i jako mi je milo sto uopste ne gledam TV :)

Ja se nisam ni cimao da instaliram bilo sta osim Catalysta i nema nikakvih problema...

Pa skoro nikakvih:
Kartica ipak malo vise vuce struje nego sto kod mene prisutno Codegen napajanje od 350W moze da joj ponudi. Ovo napajanje je dosta ispod nazovi kvalitetnog ali opet mnogo bolje od ostalih kineskih varijanti... Uglavnom u full loadu zna ponekad komp iz potpisa da se pozali i zapisti.

Bas me interesuje kakva je situacija kod ostalih korisnika ove kartice - jel i oni imaju problema sa losijim napajanjima ???

Samo vas gledam i jako mi je milo sto uopste ne gledam TV :)

Ja se nisam ni cimao da instaliram bilo sta osim Catalysta i nema nikakvih problema...

Pa skoro nikakvih:
Kartica ipak malo vise vuce struje nego sto kod mene prisutno Codegen napajanje od 350W moze da joj ponudi. Ovo napajanje je dosta ispod nazovi kvalitetnog ali opet mnogo bolje od ostalih kineskih varijanti... Uglavnom u full loadu zna ponekad komp iz potpisa da se pozali i zapisti.

Bas me interesuje kakva je situacija kod ostalih korisnika ove kartice - jel i oni imaju problema sa losijim napajanjima ???

Moj Cooler Master 430w odlicno radi sa svime u kucistu, a sto se tice ovih masovnih problema oko instalacije ja ne znam sa kojih cd-a ovi ljudi uopste instaliraju programe, na koji nacin i kojom tehnikom?!?!?! Jedino sto sam menjao od originalnog softvera bili su catalyst drajveri (imam sada 6.9), ostalo je sve radilo od prve, cak sam namerno deinstalirao pa instalirao ponovo sve da vidim da li mogu da simuliram istu situaciju oko problema ali ova karta i njen sotfver rade odlicno. :guitar:

Deinstaliraj MMC i Remote Wonder (ja sam skinuo i Catalyst). Iz device manager-a deinstaliraj Ati 200 Theater (ne znam tacan naziv, pod Sound, video... opicijom je). Restart.
Instalirao dotnetfix, directx 9.0c (bila je sveza instalacija XP-a bez dx-a). Zatim kompletan Catalyst, pa DAO/MDAC (meni je ovde prijavljivao gresku da nesto nije kompatibilno sa Windows Media Encoderom), pa decoder (trazi ubacivanje originalnog CD-a), zatim encoder i na kraju MMC 9.15.
Za divno cudo proradilo je. Medjutim, posto ja imam obicnu antenu, nema sanse da nateram onaj software da nadje neki kanal. Provrti on frekvencije, zadrzi se par sekundi na kanalu i ode dalje a nista ne memorise. :smash:
Uzas. Any ideas?

Uspeo sam konacno!!! Izgleda je bila fora u MS .NET Frameworks-u 2.0 - znaci bez njega NE INSTALIRATI NISTA! Sada sljaka super, ali ne znam kako da "fino" podesavam kanale tj. neki kanali zahtevaju malo "tjunovanje" jer znam da sam ih ranije lepo hvatao na no-name TV kartici a sada su malo losiji (srecom se radi o nekoliko ne toliko meni bitnih kanala pa mi to i nije toliko bitno). Elem, TV tjuner je zaista vrhunski nemam zamerki, mada je software malo spor. Da li je to mozda zbog timeshifting-a? Kad smo vec kod toga nikako da ga iskljucim, zna li neko foru?
Sto se tice radija odlicno "fercera", uhvatio sam zaista mnogo radio stanica, lepo se cuju, a jedino mi je zao sto nisu isporucili barem malo vecu antenu... DVD i ostale mogucnosti MMC-a nisam isprobavao jer koristim druge programe za takve stvari, ali generalno mi deluje da je MMC dosta trom i spor software ali je lepo "upakovan" i radi sve sto treba...

Poslednja izmena:
delimir
Probaj da disableujes Timeshifting (TV on Demand)...Kod 9.08 je to moglo iz opcija, a kod 9.1x moras da petljas po registry-ju...

HKEY_CURRENT_USER/Software/ATI Technologies/Features/DTV/Chanell Manager/

Pa "Live mode" prebaci na "1".

ali svaki put kada ukljucis EASYLOOK timeshift se vrati na staro.

Del, reci ljudima da im je jednostavnije da instaliraju Win XP Media Center Edition, koji će im bolje i brže raditi od ATI softvera, a pošto radi i daljinac, upravljanje računarom nije ograničeno samo na AIW i tjuner, nego kroz Media Centar mogu da pregledaju i pristupe svim fajlovima, pa čak i da provere mejl ili pokrenu MSN :)

da li se prodaje negde u centru bga,ili ima samo u pinu?
bas mi se i ne cima do pina,a ovo je fina kupovina.

E bas nemam srece, nestalo X800XT AGP-a u pinu.

Crce mi daljinski,dal je moguce :mad: :mad: :mad: Odjednom ne funkcionise ne pali se crvena led dioda na vrhu kao ranije,menjao sam baterije al ne vredi.Sta moze da bude uzrok??:wall: :wall: :wall:

Nego sad ja imam pitanje:
Kada prikljucim kabl (s-video) u tv , sve radi o.k. imam sliku na tv-u , ali kada palim ili resetujem racunar pocne da mi na monitoru izbacuje test boje (crvena,zelena,bela,....) ito po par puta dok ne podigne sistem , sta da setujem da bi ovu zaj..ciju disejblovao. naravno kada nema kabla u tv-u ovo se ne desava , ali ko ce stalno da ,,uturava,, i ,,izturava kabli,,iz tv-a:wall:

Da i to sam naveo :)

Disableujte EazyLook.

Kako?!? Svaki put kada hocu da gledam TV on se ukljuci i ako isceprkam ono po registry-ju izbaci mi neku gresku i ugasi se TV!!!
Takodje imam problemam sa zvukom!!! Zvuk mi pucketa sa vremena na vreme i nervira me sto ima malo kasnjenje prilikom menjanja kanala (oko pola sekunde se ne cuje zvuk). Kao da je MMC software prezahtevan. Jel ima jos neko ovakav problem?

Poslednja izmena:
ukljuci da ti zvuk bude stereo

Hm, pa ukljucen mi je stereo u opcijama samog TV Tuner-a...

Ako hocete dobar zvuk u podesavanjma izaberite kao zemlju Nemacku umesto Yugoslavije.

Nazad
Vrh Dno