Šta je novo?

Ati AIW karte ultra dobra ponuda u Pinu

Aj samo usput da pitam ove koji su nabavili doticnu x800 kartu za AGP slot.Hocu li vidno udahnuti zivota u moju konfu sa njom sto se tice igara i novijih naslova?

kakvi su 3dmark rezultati za x800xl pci-e? koliko je sporija od x800xt agp?

Poslednja izmena:
Ja sam sa x800xl pci-e imao 9948 (i drugi put 9872) na 3dmark03 sa ovom masinom koja je u potpisu (bez bilo kakvog overkloka) pa uporedi sa x800xt (ima na forumu). Poslacu i screenshot ako oces sutra ili prekosutra (posto ove nisam sacuvao).

Poslednja izmena:
Kakav je fan na ovim karticama što se tiče glasnoće? Konkretno me zanima X800XL (pci-e)...

Za te pare to je Best Buy imajuci u vidu da dobijes odlican tjuner i solidnu 3D karticu...

Kada bi upoređivao atijev tjuner i terratecov cinergy 400 (čini mi se da si baš ti pisao review za ovu karticu ranije) šta bi rekao? Koje su prednosti i mane jednog i drugog?

Poslednja izmena:
x800xt varijanta pravi 10890 markova na defaultu u 03, na nejakom XP 2050MHz i nf2. I da, oživeće staru AGP mašinu.
Ovo već napisah negde, ali wonderi su u 3 treda a ovaj je sada glavni:p

Mene samo nervira sto je godinu dana garancija...navikao sam na 3 god. :) Sto ne daju vise?

Ne znam što ne daju 3 god. Ima onaj broj na disku sa kojim se kao registuješ na ati.com za "full warranty and support" ali nisam probao. I da može, 3 god. garancije kod lokalnog dilera bi bila mnoogo bolja stvar.
Što se čujnosti fana tiče, u idle-u je dosta tih (ne i nečujan) a sa većim opterećenjem ubrzava i tada je malo :guitar: Meni je to OK, ne smeta mi buka dok gejmujem. Ovo je za xt, verovatno je slično za xl.

Za sve korisnike pcie x800xl (a verujem i za ostalih par modela ) koji su imali problema da podese zvuk na tv tuneru kartice :
Ne koristite ono sto je normalno:pal-b i Yugoslavia , nego stavite: pal-b i na primer Germany
posle ovog setovanja nece visi biti krkljanja zvuka(bice cist zvuk).
Nego sad ja imam pitanje:
Kada prikljucim kabl (s-video) u tv , sve radi o.k. imam sliku na tv-u , ali kada palim ili resetujem racunar pocne da mi na monitoru izbacuje test boje (crvena,zelena,bela,....) ito po par puta dok ne podigne sistem , sta da setujem da bi ovu zaj..ciju disejblovao. naravno kada nema kabla u tv-u ovo se ne desava , ali ko ce stalno da ,,uturava,, i ,,izturava kabli,,
Samo da dodam za ove pare kartica je BRUKA , 3dmark 03 oko 10000 , a 3dmark 05 oko 6800
(atlon 3000+,2x512mb,2x200gb sata raid0,nforce4,itd..), daljinski je fenomenalan kao i tv i fm tuner, po tome sta nudi ova kartica je po mojoj skromnoj proceni oko 100-tinjak evra ispod slicnog hw-a

6800 u 3DMark05 :trust:??? Trebalo bi da je 5800 na stock klokovima...

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim XT mogu spojiti na tv samo preko scarta za koji se ne dobije (bar ja nisam) scart to s-video, composite adapter. Dobije se super dongle za ulaze, FM antena i dr, a moram uzimati scart adapter. To je moja jedina zamerka.

e...gde je povoljna kupovina ovih x800xt agp kartica, ali u BG-u ili u Pančevu...Plz preporučite neke ok prodavnice..

thx, i opet ja n00b...nikad nisam bio u kontaktu sa aiw karticom, je l' iamju klasičan antenski ulaz? :)

Jel moze neko da mi kaze koja je brzina promene kanala? Nadam se da nije vise od jedne sekunde?

Ja sam se smorio sa AIW 9800pro godinu dana. Radio sam jednom ili 2 puta prebacivanje sa VHS-DVD i tu sam se smorio za medalju. Software za ovu(AIW9800pro) kartu MMC 9.08 i nishta jache
Sve jache fura po defaltu time shifting ili VOD pa je slika ruznija itekako. Ne znam kako to radi na X8xx i X1xxx AIW-ima ali meni je bilo dosta svega. Inache ne znam kakav je MMC 15 ali MMC13,14 su krshine. Nije ni chudo shto je AMD ukinuo AIW. Furati godinama arhaichni RT200 a HDTV odavno ide. Stavaljanje jacheg od RT200 ne bi opravdalo cenu cele AIW karte i tako dolazimo do neisplativosti istih na buducim R600 a i sadashnjim R5xxx baznim karticama. E sad shto postoji mesto kao shto je Srbija pa to prolazi.

Poslednja izmena:
Kod mene sljaka varijanta MMC 9.13 i RW 3.03. I to sam uspeo da namestim tako sto sam sve ovo podesio sa starom karticom (9800aiw) i onda samo promenio kartice. Nakon dva restarta nova kartica je prepoznata i sljaka bez problema. Sve varijante svezeg namestanja na x800xt nisu urodile plodom. Doduse nisam probao ove kombinacije sto kod vas rade.
Sto se tice brzine promene kanala, sve je super brzo:)

2 Broz:
Sto se tice onog refurbished-a nisam ni rekao da jeste nego da sam posumnjao u to.
Znam ja da Bred Pit ne razmislja tako, ali ovo je jos uvek Srbija pa kad covek naidje na tako nesto ultra povoljno, pa jos nije u original kutiji, odmah mu je sumnjivo;)
A to sto je u pitajnu PIN a ne pera iz podruma ne menja stvar.
U stvari, iz mog iskustva, sa hardverom sam uvek bolje prolazio kada sam ga kupio od nekog pere nego od velike firme.

Poslednja izmena od urednika:
Mogu reci da sam se zainteresovo, ali kad sam video ono za 1 god. garancije... Ja vise ne dajem ni prebijene pare za nesto sto nema minimum dve godine grancije (osim Labtec i Logitech konfekcije, gde za 600 dindzi dobijes godinu dana :D ), a i vala za mene nema vise AIW-a, sve te lepe funkcije AIW-a prirastu coveku za srce, i na kraju kad karta pude preslaba da vari nove 3D naslove ili ne daj boze crkne, bolan rastanak je neminovan.

Poslednja izmena:
Pa, evo informacija iz prve ruke, posto ja radim u Pinu i uz g. Ivicu Stankovica alias Kicu koji je ATI representative za ovaj region, sam direktan "krivac" sto su se ove kartice pojavile u Srbiji po ovako dobroj ceni:

1. Sve kartice su originalne "made by ATI".

2. Uz svaku karticu ide Remote Wonder Plus koji inace kosta oko 30 evra kada biste ga kupovali obaska.

3. Sve kartice osim AGP modela imaju i PAL/SECAM i DVB-T tjuner. Mozda danas DVB-T nije bitan nikome osim ljudima koji zive u Beogradu, ali ce za par godina i po ostatku Srbije moci da se hvataju TV programi u DVB-T formatu.

4. AGP model je u whitebox kutiji jer je dotican model bio namenjen za sistem integratore, odnosno, firme koje prodaju sklopljene racunare. A kako u tom slucaju nije bitno da je kutija lepa i sarena...

5. Ono sto vas verovatno najvise zanima je zasto su tako jeftine. Razlog je jednostavan: nisu uradjene po RoHS standardu (bez upotrebe olova prilikom procesa proizvodnje), tako da ih je nemoguce prodavati u zemljama Evropske Unije, a imaju PAL/SECAM tjuner pa ne mogu da ih prodaju u USA i Kanadi. Zbog toga je cena takva kakva je i otprilike je formirana tako da za te pare dobijete Remote Wonder Plus i TV/FM tjuner besplatno za isti broj 3D markova u odnosu na druge modele. Verujte da su marze i Pina i dilera zbilja skromne i u ovom slucaju je najbolje prosla drzava jer je carina koja se placa na AIW modele 15% kao i na klasicne TV/FM kartice, umesto 1% kolika je carina na graficke kartice, pa ovu ponudu koja je "sad i nikad vise" posmatrajte kao lep gest kompanije ATI prema trzistu Srbije (mogle su ove kartice da zavrse npr u Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj... i drugim non-EU zemljama), a Pin je tu da odradi tehnicki deo posla, pa eto, izvolite... :)

@Ashley

samo ti i dalje budi krivac :)

Evo informacija i za kupce iz Subotice i okoline, bio sam danas u PIN-u i imaju i X800XL (PCI-E) - 11.000 din i X800GT (AGP), 9.599 din, obadve verzije dolaze u FULL pakovanju. PCI-E imaju ohoho na lageru dok AGP varijante po onome sto je prodavac rekao idu kao lude, ni on sam ne zna koliko su ih prodali. Zato ako nekome treba dobra kartica neka lepo pozuri i kupi koji XL posto ja sigurno uzimam jedan, po testovima na netu kartica je stoji rame uz rame sa 6800 ultra (koja je brza od 6800gt) sto ipak nije za potcenjivanje, mislim da nedostatak ps 3.0 nije toliki problem posto ce igrice koje budu podrzavale punu specifikaciju trojke raditi dobro tek na karicama sledece generacije (delim misljenje sa jednim likom na hardware analysis forumu)

Poslednja izmena:
Haaaa, bas je lepo cuti kako Ati i Pin brinu o zdravlju gradjana Srbije:d . Uvezli slepere olova pa dele ljudima za sitne pare. Ako su ove "Olovo by Ati" kartice pouzdane kao i one obicne, bezolovne Built by Ati, onda u redu, ne bi mi smetala ni garancija od godinu dana. Al' opet da su dosle obicne X800XT,XL,GT, tj. non AIW, uzeo bih jednu bez razmisljanja.

Poslednja izmena:
Haaaa, bas je lepo cuti kako Ati i Pin brinu o zdravlju gradjana Srbije:d . Uvezli slepere olova pa dele ljudima za sitne pare. Ako su ove "Olovo by Ati" kartice pouzdane kao i one obicne, bezolovne Built by Ati, onda u redu, ne bi mi smetala ni garancija od godinu dana.

:D :D

olovo je jako opasan materijal

Haaaa, bas je lepo cuti kako Ati i Pin brinu o zdravlju gradjana Srbije:d . Uvezli slepere olova pa dele ljudima za sitne pare. Ako su ove "Olovo by Ati" kartice pouzdane kao i one obicne, bezolovne Built by Ati, onda u redu, ne bi mi smetala ni garancija od godinu dana.

Pa sav taj hardver koji imas u masini takodje nije po ROHS-u, jer je taj standard poceo da se promenjuje od kraja leta. Zato ne lupetaj. Obrisao bih ti post, ali bolje da stoji ovako i da te kompromituje...

Mislim da se covek zeza, ima smajlishu na kraju recenice...

Nego, kad smo vec kod RoHS standarda: da li se ocekuje jos koji artikal na snizenju u skorije vreme? :)

Poslednja izmena:
Ili u prevodu - nema veze jel olovo, ziva ili osiromaseni uranijum - uvozite jak hardver - samo da je jeftin ;)

P.S.
Uzeo i ja sebi X800XL - iako se ne igram - mozda sad i pocnem :)

Nazad
Vrh Dno