Šta je novo?

ATI 9600 zamrzava

Darth Malak

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
309
saphire 9600 ,pri igranju biko koje igre( Call of duty 2,KOTOR II ,rome total war + BI i jos neke) slika se zamrzne ili ekran pocrni i samo restart pomaze,ploca je Gigabyte 939 nforce3,stavljao sam peceve za igre ,menjao drajvere za graficku i nista ,jedino sto mi pada na pamet jeste da reklamiram i da zamenim za neku nvidiu

Pokušaj da eksperimentišeš sa Enable fast writes (ako je uključeno - isključi) i da forsiraš AGP 4x umesto 8x.

Da li si radio kompletan format sistema ili si samo skinuo drajvere od prethodne karte i stavio kataliste?

Imao sam slične probleme sa 9600Pro i KT400 pločom i jednostavno sam posle svega što sam probao i zezanja od mesec dana prodao ploču i uzeo Abita NF7 i sve je naravno proradilo iz prve.

probao razne opcije u katalistu ,nisam radio format posto je masina sveza

BTW: masina je stara mesec dana pa cu ipak da reklamiram atija i uzeti neku nvidiu 6600

ATI + NForce3 🙁

Ne znam da li je do same kartice ili kombinacije ploca Nf3 + ati ali sta god da uradim igre se ukoce tako da moram da menjam za nvidia agp neka 6600 npr.
😡

ili da menjam plocu

da trazim da mi zamene GIGABAYTE MB GA-K8NSC-939 i da uzmem jednu od ove dve
ASUS A8V S-939 VIA K8T800Pro A64/64FX
ASUS A8V/DL/WiFi-g S-939 VIA K8T800Pro A64/64FX ili to ili da uzmem graficku nvidia ,sta je bolje i ako uzmem drugu plocu da li ce doci do zamrzavanja sa ati saphire 9600 u skoro svim igricama

ako planirash da prelazish na pci-e onda necesh moci staru grafichku da koristish... pa dobro razmisli i prerachunaj se kolko ti para za shta treba... ako zamenish plochu ali ostanesh agp, onda cesh moci sa starom grafichkom... treca varijanta ti je da promenish samo grafichku...

pa ove dve ploce su agp ???kolioko sam video mada mislim da cu da menjam graficku tj. kad s epreracunam

Za pocetak iskljuci VPU Recovery. Ako i tada imas taj problem zameni grafiku za neku drugog proizvodjaca (moze i dalje 9600, ali bitno je da nije isti proizvodjac), a mozes i razmotriti neki 6600.

Pa nisi trebao uopste da uzimash agp plochu, s obzirom da si je pre mesec dana uzeo...
Trebao si se bolje raspitati. Razmisli i o varijanti ako cesh da menjash vec neshto onda zameni ti lepo i plochu i grafichku i predji na pci-e, a procesor zadrzi... Mislim da ti je to najbolja opcija.

Nazad
Vrh Dno