Šta je novo?

ATI 9550GE problem....

• Začetnik teme Začetnik teme cygan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cygan

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
304
Desava mi se tokom igre da me izbaci i pise VPU Recover!!!Takodje mi se nekad komp sam od sebe zapuca i moram da ga restartujem!!!Molim za pomoc...:wall: :wall:

Iskljuci VPU u podesavanjima za grafiku.
Pa probaj!

VPU te samo obaveštava da ti je grafička "zabola" i vraća ti klokove na default vrednosti, a nije uzrok. Jel ti overklokovana grafička?

Nisam je overklokovao!Da li treba to da uradim???I zaboravio sam da kazem da mi se monitor sam iskljucuje,tj.resetuje i posle toga nema uopste slike pa naravno moram da resetujem komp!!!Da nije mozda graficka dotrajala??

Poslednja izmena:
A koliko dugo imaš grafiku? Koje su ti ostale komponente (koju konfiguraciju imaš)? Koje drajvere koristiš? Ima tu još detalja koji mogu da nam znače u potencijalnoj detekciji tvog problema.😉
Pozdrav.:wave:

Imam Intel 2.4,256mb RAM,asus p4v8x-x,ATI 9550GE!!!Graficka je stara oko godinu ipo,drajveri su NGO 2.5.8....😛

Iskreno, nadao sam se nekoj AMD-nForce2 kombinaciji, koja je u prošlosti (prethodnim threadovima) bila uzrok takvim problemima. Na primer nForec 2 by MSI i Connect 3D. Užas!!! Tek bi sa ponekim Omega driverima proradila kako treba.
Mada kod tebe ne bi trebalo da bude problem u driverima. Mislim, koristiš je već godinu & 1/2. Jedino ako nisi skorije radio neku format c: akciju.
Kod tebe kao što ti rekoše pravi problem, jer ne znam zbog čega, program očitava da tvoja VGA radi na "višim" taktovima nego što bi trebalo, kako takva se zagreva ili nije u stanju da stabilno izvršava svoje default funkcije...i zbog toga se vraća na fabrička setovanja. S' obzirom da ti taj Asus nije OC, a driveri i kompatibilnost nisu problem (zbog staža), lako može da se desi da je do grafičke. Probaj u ATI toolu da malo oboriš default klokove (za po 15/20Mhz), pa onda probaj kako radi. Čisto radi eliminacije još koje varijante.

Aktivno...Gde tacno u ATI tool-u,koja opcija???

Poslednja izmena:
cygan je napisao(la):
Aktivno...Gde tacno u ATI tool-u,koja opcija???

Imaš ona dva slajdera koja ti služe za OC. Umesto na default 250 za GPU i 200 za memoriju, ti ih spusti malo ispod te vrednosti.

Spustio sam oba za 15!!!Da li mozda treba da zamenim drajvere posto sam ove skinuo pre godinu dana sa neta???Ako imas neki link sa novim postavi(samo ne ATI Catalyst)....Caos:wave:

Poslednja izmena:
Proveri napon.

cygan je napisao(la):
Spustio sam oba za 15!!!Da li mozda treba da zamenim drajvere posto sam ove skinuo pre godinu dana sa neta???Ako imas neki link sa novim postavi(samo ne ATI Catalyst)....Caos:wave:

http://www.guru3d.com/
onda na Downloads, pa na Newest Downloads sekciju i tu ti je već po izboru.😀
Pokupi neke novije Omega drivere. Oni su mi uvek radili ok.
PS. Kada si već tu (guru3d), pokupi i neki noviji ATI tool.😉

Sta mislis da nisu svi ti problemi da manjka rama???Ili cak da je ram los???Ako ovo sa drajverima ne pomogne promenicu ram pa cu videti!!!

ej cigo :d u kojim igrama tacno ti se to desava

mani naprimer u 3dmark06 se uvek ukljuci VPU recover na default podesenjima

kada smanjim rezoluciju (ali stvarno na 320*240) onda ga odradi

kartica je 9600pro i VPU recover samo mi se javlja u 3dmark06! cudan je taj ATI...

Poslednja izmena:
Pa uglavnom na warcraft III the frozen throne,ali na ostalima mi se gasi monitor i
ukoci se slika i moram restart ili se cek i sam restartuje!!!

Imao sam i ja slican problem sa GA-7VAX KT400 i ASUS 9550GE. Meni se dogadjalo da igra krene i posle nekog vremena sve stane i moram da resetujem komp, mislio da je do graficke, odneo kod ortaka on probao na KT266 i ispade da je problem u mojoj ploci.
Malo offtopic:
Meni na primer nije radio FarCry uglavnom resio sam sve sa kupovinom nove maticne, a posle toga sam promeni jos jednu pa jos jednu graficku, kada jednom sam jednom video FarCry u punom sjaju od tada igre igram samo na Max podesavanjima 😀

Evo vidim gasio se monitor i kod mene isti slucaj i isto sam se setio kada sam instalirao sve drajvere i control centar dok bi se on dizao monitor bi mi zatrepereo i vise se ne bi upalio.

Poslednja izmena:
Via chipset-i i ati karte znaju da prave probleme, ja sam resio problem zamenom ati-ja za nvidia-u, alternativa je bila zamena ploce, sve sam probao ali jednostavno nije htelo (Gigabyte KM800-VM i ATI 9550) ...

Pa i ja planiram da zamenim za 6600 vec duze vreme ali nikako da dodjem do para!!!!

Nazad
Vrh Dno