Jesi ti to dobro skontao posto je nisam video nikakvu zastitu sa Catalyst 4.8 i 9550 mi ide na 475/295.M-tech je napisao(la):Nema nikakvog programa jer ta karta nema nikakvih senzora. Za klokovanje koristi AtiTool, naravno uz drajvere koji skidaju zastitu od overclock-a ( npr. Omega 4.12 ili novije ).
Codex je napisao(la):Jesi ti to dobro skontao posto je nisam video nikakvu zastitu sa Catalyst 4.8 i 9550 mi ide na 475/295.
shtaps je napisao(la):To stoji ali sa modovanim (konkretno Omega drajverima) ces dobiti bolje performanse.
2 Codex: Koja je to karta? Moj optimalni maksimum na Abitovoj je 430/240 (karta ima aktivni hladnjak na jezgru; memorija mrtva 'ladna ali ako je podignem preko 240 prijavljuje artefakte na 30-tak sekundi u ATI Tray Tool-ovom rendering endzinu (samsungovi chipovi od 4ns)) bez podizanja napona (da li bi trebao da ga podignem?).
Pa nije nikakvo cudo sto je OC tako dobar. 3.3 ns garantuje 300 Mhz pa tvoj OC memorije od 295 i nije OC u pravom smislu.Codex je napisao(la):Gecube R9550 Extreme Samsung BGA 3.3NS
M-tech je napisao(la):Sto se tice Modovanja 9550 u 9600 mislim da je nepotrebno, a i postoji mogucnost da ostanete bez graficke - ja to sebi sada ne bih smeo da dozvolim.
shtaps je napisao(la):Ajde kada si vec pomenuo objasni ili linkuj - Kako se to radi?
M-tech je napisao(la):JA sam samo jednom u zivotu flesovao Bios maticne i ovo sa grafickom mi nije jasno. Kako da napravim boot disketu, i kako da znam koju verziju DOS-a da skinem sa net-a? Sta u stvari trebam da radim ? Gde ce biti sacuvan originalni bios- na disketi ili...?
• Prva stvar koju radimo je čuvanje originalnog BIOS-a kartice u slučaju da nam, ikada, kasnije zatreba.
Kucamo komandu flashrom -s 0 origbios.bin i nakon par trenutaka originalni BIOS je sačuvam pod imenom origbios.bin.
Najpametnije je da snimis backup starog biosa na istu disketu na kojoj se vec nalazi flasher i novi bios,kako bi ga lako mogao povratiti u slucaju neke nezgode.shtaps je napisao(la):Jos samo jedno pitanje. Gde je on sada sacuvan - gde da ga trazim kada hocu da ga vratim (ili kojom komandom ga pozivam)?
shtaps je napisao(la):Mislio sam da je to malo veci posao... Prevideo sam da si ovo naveo tamo na sajtu.
Jos samo jedno pitanje. Gde je on sada sacuvan - gde da ga trazim kada hocu da ga vratim (ili kojom komandom ga pozivam)?
shtaps je napisao(la):2 MaxXx: Ajde ti nama sada objasni kako se to radi u DOS okruzenju.
Vocko je napisao(la):Mada nije mi jasno zasto toliko insistirate na backup-u BIOS-a sa vase kartice, kada originalni BIOS za vasu karticu mozete naci na istom linku gde i "modovani"![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari