Šta je novo?

Ati 9550 Overclock?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cuo sam da omega drajveri mnogo greju graficku? jel to tacno?
i koliko najvise preporucujete klokovanje sa ovim drajverom?

Smez znas nije iskljuceno to za drivere, naime meni je kartica na defaultu pocela primetno da se greje od kad sam stavio nove omega drivere. Klok potencijal mi je oboren za nekih 5 mhz i za jezgro i mem., ali cudno je to sto su performanse skocile :) . Kasnije cu da okacim 3dmark03 i 05, dok mi je u 3dmark01 dobitak nekih 500 poena i sad je 14445. Inace rec je o asus9550ge. Za klok koristim ati tool 0.0.23.

poz

i moja je isto asus 9550ge
video sam i na nekom drugom topic-u da se preporucuju starije verzije omega drajvera.

Ja sam koristio 2.5.97a a posle reinstalla win-a sam stavio 2.6.25 a cini mi se da se ATI tool lakse snalazi sa vecim o/c. Mozda cak ima i poboljsanja, u fazi sam testiranja. (ATI tool 0.24final)

MaxXx je napisao(la):
Smez znas nije iskljuceno to za drivere, naime meni je kartica na defaultu pocela primetno da se greje od kad sam stavio nove omega drivere. Klok potencijal mi je oboren za nekih 5 mhz i za jezgro i mem., ali cudno je to sto su performanse skocile :) . Kasnije cu da okacim 3dmark03 i 05, dok mi je u 3dmark01 dobitak nekih 500 poena i sad je 14445. Inace rec je o asus9550ge. Za klok koristim ati tool 0.0.23.

poz

To su gluposti, kako može drajver da greje grafičku? ,)

smez je napisao(la):
...video sam i na nekom drugom topic-u da se preporucuju starije verzije omega drajvera.

Drajvere do 5.1, moja preporuka Omega 4.8 feat. ATT 0.0.24 ;)

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
To su gluposti, kako može drajver da greje grafičku? ,)

Pazi, ne znam kako ali posle instalacije nove Omege su mi memoriski cipovi dosta topliji nego ranije. Da li je to slucajnost ili ne ne znam. Graficku drzim na default a kloknem je samo kad igram nesto.

Pročitao si negde neku "paljevinu" i sad se "tripuješ". Pre će da bude od temperature (spoljne), svakim danom je sve toplije, te priče o "blesavim" drajverima preskači... ;)

Ne nigde nisam procitao "paljevinu", graficku imam oko 5 meseci i vrlo dobro znam da je bila na defaultu ladna kao zmija (komp mi je na stolu i lako mogu da pipnem graficku). Nigde nisam rekao da je to 100% istina, jednostavno se poklopilo, smez je pomenuo to za drivere, a meni je graficka pocela da se da se greje bas u periodu kad sam promenio drivere. Slucajnost ili ne, ali se meni graficka sigurno vise greje nego pre.

pozdrav

ljudi, znam da je offtopic, ali moram da vas pitam gde ste nasli taj famozni ATI tray tools?
odakle moze da se skine, i koliko je tezak?
poz:)

@ sale prdez - tebi savetujem da menjas nick, nepotrebna igra sa vulgarnostima
@ boban vasic - vidim da si nov ovde pa da te posavetujem. Ubuduce pre nego sto pokrenes neki tred o bilo cemu sto ti i u tom trenutku padne na pamet -stani!!! Ne pritiskaj taster Start new thread! Prvo uradi search ovde na forumu, imas gore desno i videces da je ovde vec uglavnom raspravljano o 99% stvari koje te interesuju. O ATI 9550 i oc iste ima bar jedno 20 tredova ovde. Zato operz sledeci put.
Zakljucavam tred.
Poz.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno