Šta je novo?

Ati 9550 i O.C.Bartona

• Začetnik teme Začetnik teme sily
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sily

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2005
Poena
304
Kao prvo : Sretna Nova Godina Svima!

Pre nove godine sam promenio par stvari u compu.Naravno zbog PDV-a i poskupljenja.
Konfiguracija se sastojala pod XP Profesional ovako:
Ati Radeon 9200SE 128MB
MB=MSI KT4V-L
Ram=512MB PC400/3200
Barton 2500+ CoolerMaster CuP5
OverClockovan na 2117Mhz (FSB=176 X 12)
Sve je radilo pod punom parom na 42/58 Celsiusa i bio sam "skoro" zadovoljan.
Kao prvo promenio sam opljuvanog Ati-ja "9200SE 128MB" na "9550 256MB" i pojavili se problemi. 😡
Posle pet minuta mi se pojavila plava smrt,pa reinstal drivera...pa sve do reinstal systema... 😡 😡 😡
Na kraju sam sve odneo u radnju gde sam kupio karticu i oni su mi sledeći dan vratili comp sa najnovijim 4.12 Catalystom (ja sam imao 4.11)i rekli da nije do Atija i da je sve uredu. :trust:
Od tad mi mašina radi na default vrednostima za Barton
(bez O.C.) FSB=166 X 11 CPU=42/56 Celsiusa
Ali i ovako ponekad "ispada" iz Doom3,Half Life 2 koje sam pre redovno igrao sa 9200SE (ostale Igre/Programi su OK)
Pomozite mi,šta da radim?
Da menjam matičnu ili napajanje(JNC-300W),O.C. grafičke...?
Možda ne voli neku od komponenti u konfiguraciji?
Ili preterujem kad očekujem od duplo skuplje kartice da radi malo bolje nego stara ? :wall: :crash: :crash: :crash:

Poslednja izmena:
sretna nova gidina i tebi 🙂
prvo sto bi it ja savetovao je da promenis plocu iz dva veoma vazna razloga!
stara je, i drugo ne mozes na njoj da OC-ujes procesor jer nema mogucnost zakljucavanja AGP i PCI magistrale, pa se pri podizanju FSB-a dize i njihova vrednost (naravno u MHz-ima) i pri tome je sistem nestabilniji!
nego lepo uzmi neku nForce2-Ultra plocu i na njoj ces moci iskoristiti tvoj proc do maksimuma pa i grafiku i memoriju....itd 🙂

To znam i ja da je starija (6 meseci je koristim) ali je do sad je stabilno radila overclockovana do 2117Mhz (FSB=176 X 12) na temperaturi 42/58 Celsiusa
Ovog momenta ništa nije O.C. a očajno radi (uspoređen sa prethodnom "konfiguracijom")
Kako da proverim proizvođača video kartice ? (softwerski) ?
Pertinaks je braon boje a na memoriji piše:

V-Data
VDD8616A8A-5B H0442-E
A37DA6631TQ

Nalepnica:

ATI 9550(41J)DDR 256Ma W/TV+DVI

Trenutno prelistavam uputstvo za MB,možda sam nešto loše podesio ali sumnjam pošto mi je dosad dobro radila matična.

Vrlo verovatno da je napajanje. I sa starom grafickom je bilo na granici izdrzljivosti, a sad kad si stavio jacu, koja samim tim i trosi vise W, to napajanje jednostavno ne moze da izgura.
Uzmi od nekog ortaka neko chief/dtk/ener minimum 300w, i probaj.
CAK i ako nije do njega, saveujem da ga menjas, posto jnc jako voli da vrisne, i ponekad da povede sa sobom par komponenti na druzenje u vecnim lovistima.

Nazad
Vrh Dno