Šta je novo?

Ati 9500pro i flash

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
His excallibur Ati 9500pro je sa Infineon 3.3 ns. Da li bih dobio mogucnost oc veceg od 290Mhz , koliko joj je sada, ako bih flash-ovao sa biosom za 3.0 ns. Pretpostavljam da ne, ali sam procitao na stranim forumima da im je to uspelo, a da je posle toga radila stabilno na 317Mhz.

Poslednja izmena:
Koji progy za OC koristiš?

Radlinker 1005.

To su sve primeri jedan u milion. Imao sam 9700np sa tom memorijom i njoj je plafon 297mhz-a. Sve preko toga ne radi. Isprobao sam vise BIOS-a , radio volt mod ( istina za GPU ) ali i sa njim se dobija koji mhz za memoriju ali u ovom slucaju nista ne pomaze. Uz hladnjake i neki fan bi dobio plafon 10mhz-a a to se ne isplati.

Znaci da je prodam?

borab je napisao(la):
Znaci da je prodam?

Pa to valjda zavisi od toga da li si zadovoljan kako ti rade igre. Ja sam svoju 9700np zamenio za 9800pro ICE-Q jer volim sve da igram sa 8x AF u 1152x864 ili 1280x960.Ako ne pravis kompromis oko igranja menjaj 🙂 .

Mogu samo da potvrdim da je 297 do 301 MHz (DDR) stvarno maksimum za Infineon 3.3ns memorijske cipove na ATi-jevim karticama. Oni su na žalost i na mojoj. Tek sa volt-modom za memoriju, uspeo sam da dostignem 326 do 328MHz (trenutno je držim na ~326 ali sa bios'om za 9800Pro pa je objektivno izmereno to 308MHz - naravno bench programi daju isti skor). U suštini mnogo veci dobitak ćes imati ako volt-modujes GPU uz naravno zamenu hladnjaka na njemu (ja trenutno imam jedan za Pentium 1).
Da si slucajno imao Samsung ili Hynih cipove, mogao bi da je voziš preko 300MHz.

Poslednja izmena:
Milane kako radi iceQ jesi zadovoljan?Meni kartica stize u utorak sa 128mb.Jesi li joj stavljao bios od 9800xt?

Karta je cudo.U sustini ne klokujem je sem kada igram FarCry sa AA i AF dobrano ukljucenim 😉 .Nisam stavio, niti cu staviti BIOS od XT-a jer ne zelim da stalno bude klokovana ( mada za nju taj klok nije nista ). Inace igrao sam sa 400mhz-0a za mem i 440 valjda za GPU i nijedna greska u teksturama se nije desila tako da karta je monstrum.Sve u svemu zadovoljan sam 🙂 .

Jesam zadovoljan u svakom slucaju. Koliko kosta IceQ, i ne sme da pravi probleme, zar ne. Ati no1.

iceQ sam ja iz njemacke narucio za 250e ovdje ne vjerujem da je preko 270-280

@Milan imas li 128mb ili 256mb(DDRII)

Sa 128mb.

Nazad
Vrh Dno