Šta je novo?

Ati 9200SE vs 9250SE

• Začetnik teme Začetnik teme vip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vip

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
309
Ima li svrhe reklamirati konfiguraciju kupljenu kod lokalne firme, jer su umjesto navedene u ponudi za kupca (microstar rx9250 128/64) ubacili pomenutu 9200SE? Razlika u cijeni i performansama je simbolicna, vise je stvar njihove neprofesionalnosti (nekulture) da kazu da su stavili "tu" umjesto "navedene". U svim programima se nalazi oznaka 9200 series, moze li biti neka greska? Sandra ne navodi da se radi o Microstar ili bilo kojoj drugoj samo ati 9200.

Vecinu karti ATI drajveri pokazuju 9200 SERIES tako da to ne bi trebalo da bude nagovestaj da su te izradili. Cak sumnjam da si u pravu. Skini kartu i pogledaj sta pise na njoj i videcs da bi te ismejali na reklamaciji sigurno.

U principu mogao bi, ali apsolutno nema nikakve svrhe pošto je jedina razlika u tome što 9250SE ima podršku za AGPx8, ali u realnom radu razlike nema. ****** je ****** 🙂

Kostolomac.TK je napisao(la):
Vecinu karti ATI drajveri pokazuju 9200 SERIES tako da to ne bi trebalo da bude nagovestaj da su te izradili. Cak sumnjam da si u pravu. Skini kartu i pogledaj sta pise na njoj i videcs da bi te ismejali na reklamaciji sigurno.

Ma da, radi se o solidnoj firmi pa sam mislio da sam ih raskrinkao 😀 Vidim da je isti cip, samo su malo povecali frekv. cipa i memorije. Vjerovatno ih zato i prikazuje isto. Komp je od prijatelja, a nisam otvarao zbog nalepnice.
Pogledacu u inf fajl da li tamo sta pise kad sledeci put budem snjufao po tudjim stvarima 🙂

Voodoo_NBGD je napisao(la):
U principu mogao bi, ali apsolutno nema nikakve svrhe pošto je jedina razlika u tome što 9250SE ima podršku za AGPx8, ali u realnom radu razlike nema. ****** je ****** 🙂

:trust: E onda je definitivno 9250 :S:

zao mi je da vam razbijam iluzije ali i 9200 radi na AGP8X 😀

Poslednja izmena:
u teoriji je brza ali ko jos postuje specifikacije kada je lowend u pitanju, i jedna i druga su prespore za bilo kakvo ozbiljno igranje

ati tool ili riva tuner u sake i sta kaze - to je 😀

Nisam 100% siguran u ovo sto cu napisati ali mislim da te nisu prevarili i da je to ipak 9250.

Suicide_samurai je napisao(la):
zao mi je da vam razbijam iluzije ali i 9200 radi na AGP8X 😀
U pravu si, razlika između 9000 i 9200 je AGPx8, a između 9200 i 9250 je valjda samo u taktu...

I meni 9250 prepoznaje kao 9200 (a kupio sam 9250, to sam siguran) i nisu te zeznuli ne boj se. A sto kazu ostali neke razlike i nema tako da ti je svejedno i da su te zeznuli 😉

Nazad
Vrh Dno