Šta je novo?

ati 9200 problemi

Mikky

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
619
Da li je neko imao bolnih iskustava sa ovom karticom na novijim plocama. Zaglavljuje igrice uglavnom, nekad brlja pa se nevide texture i onda dodje do zaglavljivanja, nekad resetuje celu masinu .... znaci to se desava samo u igrama. Probano na asus nForce2 i gigabyte kt600 plocama i isto ******.
Na msi kt333 radi bez problema sto je najgore...
Mislim da nikad vise necu kupiti ni preporuciti nekom ati, kad se lepo zna se ko je tata na polju grafickih kartica

Ja imam HIS Radeon 9200 i nikad nikakve probleme sa njim nisam imao. Drugo, ATi je tata, ako te bas zanima, prati malo bolje testove ;).
Bolje zameni graficku, neispravna je.

To uopste nije problem do kartice nego do ploce/cipseta. Nije ni cudo da zeza kad treba da radi na krshu od nF. Sam si sebi odgovorio na pitanje time sto si rekao da na 333 radi kako treba. Dakle, menjaj tu plocu i uzmi neki pristojan cipset. Ta karta kod mene radi savrseno, probao sam 10ak najnovijih igara i nisam naisao niti na jedan problem.

Pa rekao je da je probao na dve ploce, a ja sam sa radeon 9000 imao problema u WinMe, ali je problem bio u drajverima... Probaj nove drajvere, a ako neradi onda vidi da ulozis reklamaciju...

P.S. Kod mene nije restartovao Win, a nisi ni rekao koje su igrice u pitanju...

Probao sam par igara, generals i warcraft najvise zeza, znaci tu od pocetka ili zaglavi na pocetnoj animaciji ili pobrljavi sve. U drugim igrama oce da radi malo, pa neradi tipa igras 20 minuta i onda pukne.
Neznam kako mislis da je nf2 krsh kad ga svi hvale kao najbolji chipset za amd, ali sve jedno probao sam je i na gigabyte kt600 i isti problemi.

Ja sam kod mene svojevremeno probao 7 radeona 9700/9700pro/9000pro/9100 a donosili su mi ljudi koji su se kunuli u svoje ploche i pljuvali ati najstrashnije. SVE su radile potpuno savrseno bez ijednog problema a tada su katalisti bili na verziji 3.0 ako se dobro secam. Dakle ako radi kod mene (tada sam imao Gigabyte plocu sa 845D a kasnije PE cipsetom) onda znaci da moze i kod drugih, zar ne?

Probaj da skines nove drajvere sa neta, a ako ti secka animacija na pocetku Generals-a onda je do drajvera 99 %

Moj saver novi drajveri

Drajvere koje sam koristio bili su sa cd-a uz graficku. Problem je uspesno resen zamenom kartice za fx 5200 :mrgreen:

Pa promena kartice je uvek resenje :)
A sta si uradio sa starom ?

Broz je napisao(la):
To uopste nije problem do kartice nego do ploce/cipseta. Nije ni cudo da zeza kad treba da radi na krshu od nF. Sam si sebi odgovorio na pitanje time sto si rekao da na 333 radi kako treba. Dakle, menjaj tu plocu i uzmi neki pristojan cipset. Ta karta kod mene radi savrseno, probao sam 10ak najnovijih igara i nisam naisao niti na jedan problem.

Broz, jes da si mi kolega, al ovo je u najmanju ruku tragikomicno sta si napisao. Shatro nekompatibilnosti su primecene samo u pojedinim slucajevima, pitaj Maxu kako radi ABIT NF7-S sa svim mogucim ATi kartama...

nesharm je napisao(la):
...

Broz, jes da si mi kolega, al ovo je u najmanju ruku tragikomicno sta si napisao. Shatro nekompatibilnosti su primecene samo u pojedinim slucajevima, pitaj Maxu kako radi ABIT NF7-S sa svim mogucim ATi kartama...
Da, ali ima i jos slicnih nekompatibilnosti sa npr mnostvom memorijskih modula koji savrseno rade na ostalim plocama- pa i na kt333 proverio sam licno jedan slucaj (twin mos nije hteo da radi na nf7-s: ploca ga jednostavno nije "videla"- o ostalim slucajevima smo mogli svi da procitamo na Benchu..

Minja je napisao(la):
...

Da, ali ima i jos slicnih nekompatibilnosti sa npr mnostvom memorijskih modula koji savrseno rade na ostalim plocama- pa i na kt333 proverio sam licno jedan slucaj (twin mos nije hteo da radi na nf7-s: ploca ga jednostavno nije "videla"- o ostalim slucajevima smo mogli svi da procitamo na Benchu..
Glupost.
Ja licno sklopio makinu sa NF7S 2.0 i 2x256 TwinMOS 333 @400. Radi kao sat!
A i HIS 9200 radi na mom NF7S bez greske... Jedino mi u tetrisu secka (ali to sam resio povecanjem nivoa tezine) :D

nesharm je napisao(la):
...

Jes da si i ti meni kolega ali potkuj se prvi pa onda polemisi. Jel znas koliko je testova obavljeno na 845pe a koliko na nF pre nego sto su ugledali trziste? Verujem da en znas jer da znas ne bi tako pricao.
Druga stvar. Samo se u kontekstu nF vazda pojavljuju te ovo radi te ovo ne radi te zeza me ati pa onda pljuvanje po atiju i slicno. NIKADA nisam doziveo ali nikada da nesto kod mene ne radi, na kao sto rekoh 845d, 845pe da ne spominjem intelovu 875 plocu...Dakle vrlo je jednostavno zakljuciti o cemu se radi. Citam razne forume i cim naidjem na ati-pljuvacki tred sve se zavrsi na konstataciji "aaaaaaa, pa ti imas nF, e pa onda nis``"...
Daj molim te pa necemo valjda nF i intel cipset u istu pricu...

Darko je napisao(la):
...

Glupost.
Ja licno sklopio makinu sa NF7S 2.0 i 2x256 TwinMOS 333 @400. Radi kao sat!
:D
Ne budi tako iskljuciv i drzak. Ja sam postovao svoje iskustvo, a o probirljivosti te ploce kad je memorija u pitanju mozes da se uveris pretragom foruma.

Broz je napisao(la):
...

Jes da si i ti meni kolega ali potkuj se prvi pa onda polemisi. Jel znas koliko je testova obavljeno na 845pe a koliko na nF pre nego sto su ugledali trziste? Verujem da en znas jer da znas ne bi tako pricao.
Druga stvar. Samo se u kontekstu nF vazda pojavljuju te ovo radi te ovo ne radi te zeza me ati pa onda pljuvanje po atiju i slicno. NIKADA nisam doziveo ali nikada da nesto kod mene ne radi, na kao sto rekoh 845d, 845pe da ne spominjem intelovu 875 plocu...Dakle vrlo je jednostavno zakljuciti o cemu se radi. Citam razne forume i cim naidjem na ati-pljuvacki tred sve se zavrsi na konstataciji "aaaaaaa, pa ti imas nF, e pa onda nis``"...
Daj molim te pa necemo valjda nF i intel cipset u istu pricu...

Naravno da necemo, ja sam doziveo da Canterwood koji neces da spominjes :), NE RADI sa Xelo 5600 , koji, majku mu njegovu imperijalistichku :D, radi na NF2 i VIA chipsetovima....
Zato ti i kazem vise je do primerka ploce, jer ne moze recimo na Epox NF2 da nesto radi savrseno, a na Abit da ne radi, chipsetovi su isti, samo je problem do određenog primerka ploce. Ako mislis da branim NF2, odmah da ti kazem da imam KT400...
A sto se tice potkivanja, ne brini se, procitao sam mnogo vise testova nego sto mozes da zamislis, uopstalom, to mi je i posao.

Vrh Dno