Šta je novo?

ati 9100

dimitrijevic

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
604
Imam ponudu za ati 9100 club 3d - 83eura... Pa me interesuje kakva je to kartica, da li je OK i da li joj je cena dobra???
Posto neznam bas mnogo o tim karticama, da li ima razlike medju samim 9100: proizvodjac, dodatna oznaka i koja je najbolja varijanta...
Ili mozda preporucujete nekog drugog ati-ja???:cuss:

I mene bi zanimalo ako nije low profile varijanta. Ajde javi mi na PM gde si to nasao...

pozdrav

Na sajtu samog proizvodjaca Expert Color, pise da memorija radi na 250 MHz

http://www.power-color.com/html/ar2l-b3.html

za one koje mrzi da kliknu -

Specification

Powered by the revolutionary RADEON™ 9100- delivers superior performance and features to the mainstream market.
Supports ATI TRUFORM, SMARTSHADER, SMOOTHVISION, and HYPER Z II technologies.
Support DirectX 8.1 features.
Supports OpenGL 1.3 features.
64MBMB of powerful double data rate (DDR) memory@250Mhz memory clock.
Dual monitor and Video output support.
Industry-leading DVD video playback.
Digital Flat Panel (DVI) support.
Supports 3D resolutions (32-bit color) up to 2048x1536.
AGP universal bus (for AGP 2X/4X systems).

pa sam i ja pomislio da joj memorija radi na toliko, iako je od 5ns. (200 MHz). Ono sto sam testirao od Club3D-a, nikako nije ya preporuku. Rezultati su niski, a GPU radi na 250MHz, memorija na 183!!! (kako kod prvog Radeona DDR :)). Dakle... bolji izbor bi bio Club3D Radeon 9000, ya taj novac, ili 8500LE

A to se odnosi na sve 9100 klub 3d ili samo na low profile???

A sad sam dobio jos jednu ponudu:
Club-3D ATI RADEON 9100 64MB DDR CRT-TV-DVI za 65 eura

Club-3D ATI RADEON 9100 128MB DDR CRT-TV-DVI za 90 eura

da li mozda nea od ovih valja (odnos cena-kvalitet)???

ako ova od 128MB nije low-profile, ja bih je uzeo na tvom mestu.
kao sto kaze max, verovatno ih pravi power color, i to dosta dobro (club3d samo lepi etiketu i pakuje u kutiju)

ustvari, pogresno mi je preneo drug...
obe su 64 mb, samo je:
low profile 65 eura
a ful retail 90 eura,
pa da li se u tom slucaju isplati???

dimitrijevic je napisao(la):
ustvari, pogresno mi je preneo drug...
obe su 64 mb, samo je:
low profile 65 eura
a ful retail 90 eura,
pa da li se u tom slucaju isplati???

Za 90 E se isplati ta full karta. To je u rangu sa 8500, i ima josh par sitnica vise. Ako je priblizno uradjena kao BBA 8500 isplati se svaki Evro.

I ja se slazem sa notax-om, to je zaista vredno svaki ojro :wave; Znaci samo full retail uzmaj.

notax je napisao(la):
Za 90 E se isplati ta full karta. To je u rangu sa 8500, i ima josh par sitnica vise. Ako je priblizno uradjena kao BBA 8500 isplati se svaki Evro.

Pazi, ako je memorija od 5ns, koja radi na 184MHz i nece da radi mnogo preko 200, onda ne znam bas da li se isplati pored Radeona 9000 :)

Jeste, kazu da je: 250MHz/185Mhz, ali da je definitivno brza od 9000 (bilo koji), jer 9100 Ful Retail ima "veci broj kanala za internu komunikaciju" (zaboravih kako se to zove)...

ps:
A i sam kvalitet komponenti je nedostizno bolji u odnosu na Low Profile...a o medjusobnom poredjenju kvaliteta slike i brzine, ne vredi razmatrati (jer to i nema nekih dodirnih tacaka)...

Tesko,tesko da je brza od radeon 9000 pro gigabyte, 275/275MHz

kanali, sta...:confused:
:d

Club 3d Radeon 9100

Low Profile Pack

Core: 250 Mhz
Memory: 275 Mhz (5 ns)

Full Retail Pack

Memory: 300 Mhz (3 ns)
------------------------------------------------------------------
Connect3D Radeon 9100
Connect3d Radeon 9100 64MB DDR (AGP)
*Superfast RADEON™ graphics processing unit for ultimate video accelleration * 250mhz core clock with 480mhz memory * TV-Out and DVI for second display options * Retail Card comes with Drivers+Cables *

Postoji samo FULL verzija

--------------------------------------------------------------------

Hercules & Gigabyte Radeon 9100

Memory: 250 Mhz

--------------------------------------------------------------------

Za ove Club 3D i Gigabyte modele mogu da posvedocim jer sam ih i video i koristio, a za Connect3d i Hercules zaista neznam, no za par dana opet idem malo "preko" pa cu vam reci sta nase komsije Austrijanci imaju i po kojim cenama :)

Marsale, mladozenjo nas, ako citas ovo ugrizi se za oko majke ti! Hahahaha, ima brate Radeon 9500 u Hercules izdanju "ko lud za modovanjem" u 9700, a cena mu je 160 Eura! :) Uzecu ga pa cu ti reci kako je prosla operacija :)

Pozdrav..

Izvinjavamo se! :)

Greska u "cukanju"

Club 3D Radeon 9100

Low Profile Pack

Memory 185 Mhz (5ns)

Ko radi taj i gresi! :)

jaksa je napisao(la):
Tesko,tesko da je brza od radeon 9000 pro gigabyte, 275/275MHz

kanali, sta...:confused:
:d

Verovatno misli na to da da r9000 ima 4 pipeline-a ali ima samo jednu tekst. jedinicu po pipeline-u, dok r8500 pa samim tim r9100 ima dve. Ako sam to dobro shvatio:mig:

kupio sam je i ja 9100Low xp1700-2000 256ddr gigabyt 7avx mark2001- 7800poena drajver 2.02 ali u unrealu spora je gore od mx 440

Vrh Dno