Šta je novo?

ATI 8500 i 7500 - NTSC i PAL

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Da li kod ovih kartica moze da se bira sistem dekodiranja TV signala, ili su napravljene za odredjeno trziste - USA i Evropa???
Ako se kartica juri u USA, da li to znaci da su samo NTSC ili se iz menija bira sistem??
Posto sam primetio da je Broz hteo da mu njegova 1/2-ica pojuri 8500 na Floridi, da li to znaci da se sistem bira, ili je trebalo da se namuci da nadje varijantu za Evropsko trziste????

Hajde, bre ljudi. Minorno pitanje, samo sto ja ne znam odgovor. Bar 10 vas zna da li je samo jedan sistem ili se namesta bilo koji iz menija.

to i mene zanima...

Isto pitanje je dugo muchilo i mene i epilog je da ne znam ni ja pravi odgovor . Slao sam mailove Newegg-u i dobio sam odgovor da kartice koje su namenje za "North America" podrzavaju samo NTCS ..........takodje dobio sam mail od Ati-ja sa slicnim odgovorom ...E sad, postoji varijanta da se flashuje sa Pal biosom ili da se uzme Hercules Ati 8500 koji podrzava PAL......Medjutim cuo sam prichu da je student ,uspeo da nemesti Pal na kartici koju je doneo iz Amerike......misterija ostaje nerajasnjena

Ps . primamljivo zvuchi onih 165 USD za Retail verziju 8500 :D

Kako ga je sa upgredom biosa nasibao da radi PAL??? Mislim to je nemoguce, bar koliko se ja razumem u PAL/NTSC/SECAM sisteme. Kod nekih kartica ima dzamper koji ovo resava.

Studentov Radeon 7500 (sad vec uveliko bivsi) je u pocetku navodno imao sam NTSC podrsku (prodao ga je nekom tipu, koji mu je vrati karticu sa tim obrazlozenjem), ali se posle ispostavilo, kad ga je sam probao, da je TV-out radio najnormalnije. Dakle zakljucak bi bio da sa pomenutim karticama nema nikakvog problema u vezi sa TV-out funkcijom. Inace njegova kartica je stigla preko Newegg-a, mada to zbilja nema nikakve veze. Bilo bi fino da se malo aktivira pa da sam jos jednom prokomentarise ceo slucaj.

U testu R 8500 Retail koji je uradio byMax, je lepo napisao da se rade verzije za USA i evropsko trziste, da je on nabavio evropski primerak, a da se za Francusku (SECAM) verovatno radi posebna verzija, i da treba, kod kupovine, cak i kod nas, obratiti paznju na TV sistem koji podrzava.
S obzirom na neke druge informacije, meni nista nije jasno. Zbrka je kompletna, pa ako moze neko ko 100% zna kakva je situacija da malo prokomentarise.

valek je napisao(la):
... navodno imao sam NTSC podrsku (prodao ga je nekom tipu, koji mu je vrati karticu sa tim obrazlozenjem) ...

Meni ko da na tastaturi ne radi "o" :( :( :(
Zao mi roditelja koji su toliko ulozili u moje obrazovanje.

valek je napisao(la):
Studentov Radeon 7500 (sad vec uveliko bivsi) je u pocetku navodno imao sam NTSC podrsku (prodao ga je nekom tipu, koji mu je vrati karticu sa tim obrazlozenjem), ali se posle ispostavilo, kad ga je sam probao, da je TV-out radio najnormalnije.

Mozda njegov TV podrzava vise standarda?

Ma najinteresantnije od svega je to sto na sajtu proizvodjaca moje bivse kartice, na osnovu fccid broja, moze da se zakljuci da je ona samo NTSC, dok je pod sasvim drugim brojem zavedena PAL varijanta. Ali, kada se namesti regional setings Yugoslavia, kartica daje PAL izlaz?!?! Dakle, podrzava OBA (ili je to bio primer samo sa mojom kartom - proizvodjac je Sapphire)
Zabuna je kompletna!

Pozdrav!

Ja sam vijao radeon 8500DVI All In Wonder i citao sam nekoliko testova u kojima je pisalo da pal verzija za evropsko trziste kasni 2 meseca zbog nekih komplikacija... Znaci ako bi radila ntsc verzija sa pal-om, ne bi sigurno priustili toliko kasnjenje za evropsko trziste!

Evo jednog odgovora - Gigabyte kartice, barem ove dve 8500 i 8500LE koje sam testirao podrzavaju i PAL i NTSC... To pise na odvojenom debelom papiru u kutiji, velikim slovima! Dakle, samo u drajverima promenis i ... ne mislis...

Ufretin je napisao(la):
Ja sam vijao radeon 8500DVI All In Wonder i citao sam nekoliko testova u kojima je pisalo da pal verzija za evropsko trziste kasni 2 meseca zbog nekih komplikacija... Znaci ako bi radila ntsc verzija sa pal-om, ne bi sigurno priustili toliko kasnjenje za evropsko trziste!
Da dodam, da sam ja takodje negde procitao, da ATI All In Wonder 8500 nece biti radjen za evropsko trziste, za PAL, vec ce proizvodnju ALL In Wondera sa PAL-om, raditi samo Hercules, a original ATI ne.

Kad smo vec kod ovih radeona, gde ima da se nabavi kod nas, odnosno u BG original 7500? Ako neko mozda zna, bio bih zahvalan da mi da neki telefon ili ime prodavca.
Inace ovo o pal-ntsc verzijama za original 8500 pise na "tom`s hardware guide"-u. (koliko se secam tamo sam citao o tome)

Nazad
Vrh Dno