Šta je novo?

ATI 7970 OC

nikolas61

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
680
Imao sam priliku da se dohvatim ATI 7970 karte i evo nekih rezova.

3930K@5125 MHz

ATI 7970@ 1200/1550 MHz

napon 1.20V

catalyst 12.3

3Dmark VANTAGE

Pokusao sam sa dodavanjem napona,ali se 3Dmark VANTAGE rusi. Za sada sve preko 1200 MHz je nestabilno. Interesantno je da 3Dmark 11 mogu preci i preko 1250MHz, ali 3Dmark VANTAGE nisam uspeo...

Planiram da poteram jos jednu kartu. Nadam se da ce rezultati u CF biti jos interesantniji. :p ;)

Catalyst 12.3 ??? Pa oni nisu objavljeni ni u preview verziji, još uvek. Gde si ih našao ?

Na koliko si drzao vent ? I koje temperature si dostizao ?

Extra, karta je zver a u kombinaciji sa tim procom dobija se katastrasan rezultat :)

Ovo je vise nego brutalan GPU skor :shock:

Ja sa mojom 5850 dostizem 20000 gpu score. I to jos sa bajatim drajverima. Dakle, ovde je rec o kartici koja klokovana ima duplo bolji score od jedne oc 5850 koja kosta koliko ? A koliko kosta 7970 ? Izvedite racunicu.

Brutalni skorovi :D, Nidzo objasnio si, nego jel ovo neki referentni model ili ne referentni?

Ja sa mojom 5850 dostizem 20000 gpu score. I to jos sa bajatim drajverima. Dakle, ovde je rec o kartici koja klokovana ima duplo bolji score od jedne oc 5850 koja kosta koliko ? A koliko kosta 7970 ? Izvedite racunicu.

I ova karta ce za 3 godine da kosta kao 5850...

brutalni skorovi Nikolase...Zver karta...

extra rezovi!

jel to karta od zahebanog?

ja kad sam testirao single i cf, nije bilo tih drajvera ;( mozda bi bilo malo bolje sa 12.3 preview

I ova karta ce za 3 godine da kosta kao 5850...

Ma to je ok nego sto danas, 3 godine nakon premijere 5850 (koja je pro chip a ne najjaci xt) najnovija kartica i to sa xt cipom ima samo duplo bolji skor u Vantage-u. Verujem da je u igrama mozda koji procenat bolja nego sto se pokazala u vanatage gpu score-u u odnosu na 5850 recimo. CF bi trebao da bude ekskluzivitet za entuzijaste, koji imaju dovoljno skupu plocu za bar 2x8 pci-express slota, a ne budzet varijanta da uklapas dve karte predprosle generacije i da imas skor kao i najnovija perjanica crvenih. Nebuloza.

Poslednja izmena od urednika:
Brutalna karta, odlicni skorovi.

Hteo sam da uradim 3Dmark VANTAGE sa dve karte i kockice su se slozile. ( Hocu ja da uradim CF i sa tri karte,ako se snadjem :) :) )

Uspeo sam da nadjem jos jednu kartu i najzad poteram CF. Lagano smo krenuli sa klokom za gpu i posli od 1100 MHz za gpu. Celo okruzenje i sve u znaku ASUS-a. Fotke cu kaciti kasnije.

ASUS 7970@ 1100/1500

Zatim smo krenuli sa 3Dmark 11 i gpu smo poterali na 1125 MHz.

Tacno onoliko koliko catalysti dozvoljavaju... ;)

@Pedja89

referentni model

@demios

jedna je karta od zahebanog

Poslednja izmena:
extra skorovi, nema shta! cpu bash podize ventidz skor.

uzeh malopre asus 7950 directCUII, pa ce malko se sigram i sa njom za vikend ;)

Evo rezova na 1250 MHz za gpu. ;)

ASUS GPU Tweak je odlicno odradio posao.

ASUS 7970 @ 1250 / 1600

3Dmark VANTAGE

3Dmark 11

:p

Poslednja izmena:
au...sad sam se smorio...

Ovo su za sada konacni rezovi sto se tice 3Dmark VANTAGE i 3Dmark 11

ASUS GPU Tweak je odlicno zavrsio posao ovoga puta.

ASUS 7970 @ 1270/ 1800 CF

3Dmark 11

;)

ASUS 7970 @ 1270/ 1800 CF

3Dmark VANTAGE

:p

Danas malo odmora ,pa sutra novi rezovi sto se tice 3Dmark 03, Unigine Heaven i ostalo...

Nadam se da cu imati vremena da probam i SS.

Poslednja izmena:
Extra primerci nema šta. Jedino ti fale još 3-6 monitora pa da se igraš u XXXL-HD rezoluciji :)

Daj neke slike da vidimo kako izgleda mašina.

Kao sto vidite karta sabija :D

Mlogoooo zaebana karta heheheheh :p

Dok prebrojiš sve cifre u 3DMarku03 :) Jedino što loše skalira CF u njemu.

Zverski, brutalno, nema šta. Lepotice u akciji, jedino što ASUS koristi tu kaki boju za PCB, pa ih je lepše gledati od napred :p Moram priznati da su ATI-jeve referentne karte svakom generacijom sve lepše i lepše. Nema ništa ružnije od coolera sa 4k serije

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno