Šta je novo?

Ati 7000?

Paja

Čuven
Učlanjen(a)
05.08.2000
Poena
619
Pitanje: koju je raniju karticu "zamenila" ATI 7000 i u kom rangu su njene 3D performanse?

Paja je napisao(la):
Pitanje: koju je raniju karticu "zamenila" ATI 7000 i u kom rangu su njene 3D performanse?
Radeon VE, najlosija u Radeon seriji.

Re: Re: Ati 7000?

RamOne je napisao(la):
Radeon VE, najlosija u Radeon seriji.

Najlosija za 3D, tj. igre, ali je namenjena za rad sa 2 monitora i "ozbiljne" graficke programe i obradu slike.

Paja je napisao(la):

zaobidji je...veoma slabi 3d rezultati zahvaljujuci osakacenoj memoriji: mnogo je bolja kupovina starog Ati-ja LE....

Jedno dva meseca prosle godine sam koristio Radeon VE i bio sam prilicno zadovoljan karakteristikama (kvalitet video-out i DVD reprodukcija, pre svega).
Pretpostavljam da je 7000 ipak poboljsan (na sajtu vidim da je, recimo, Hyper Z omogucen - za razliku od VE), ali nisam naisao na neke konkretne rezultate - testove u 3D (mada mi 3D nije previse bitan)...

ATI 7k je osakacena verzija osakacene verzije.
Slabiji od GF2MX 200, a kao da to nije bilo dovoljno nego su mu osakatili i DAC; sa standardnih 350 Mhz na 250; ili 300 nisam siguran...
DAC je bitan za kvalitet prikaza na monitoru i TV-u (za neupucene)

Darko je napisao(la):
ATI 7k je osakacena verzija osakacene verzije.
Slabiji od GF2MX 200, a kao da to nije bilo dovoljno nego su mu osakatili i DAC; sa standardnih 350 Mhz na 250; ili 300 nisam siguran...
DAC je bitan za kvalitet prikaza na monitoru i TV-u (za neupucene)

Ne mogu da tvrdim, ali mislim da je ipak DAC na 350MHz...

Kao i u svakom prizvodnom procesu i u ATi-jevom postoje škartovi. Kod VE modela radi se o tome da je isključena T&L jedinica da bi čip stabilno radio. Biser svoje vrste je na modelu koji je namenjen ljudima koji rade sa dva monitora staviti osakaćeni RAMDAC. Ja sam pre par meseci probao jedan VE i generalno karta jeste dobra u 2D i DivX-u, ali ipak 3D je seckao na nekim mestima gde GF2 MX nije...Koliko je model 7000 poboljšan (i da li je) ne znam iz ličnog iskustva, ali ljudi kažu da su u pitanju samo preimenovane serije u pitanju. Pravo rešenje za dvo-ekranski rad je model 7500, ali VE prosto mami cenom... Evo izgleda da ni GF4 neće biti neinteresantan po tom pitanju. Drži se ipak nove tehnologije, a ne nečega što je napravljeno pre dve godine (prvi Radeon), a prodaje se još uvek samo pod drugim imenom...

Pozdrav.

delimir je napisao(la):
...
Biser svoje vrste je na modelu koji je namenjen ljudima koji rade sa dva monitora staviti osakaćeni RAMDAC. Ja sam pre par meseci probao jedan VE i generalno karta jeste dobra u 2D i DivX-u, ali ipak 3D je seckao na nekim mestima gde GF2 MX nije...
...

Mnogo je na forumu bilo price o "sporom" RAMDAC-u na Radeon VE kartici...
Ocigledno je da postoji vise verzija kartice, jer znam da je kartica koju sam koristio par meseci ("poreklom" iz Madjarske) imala RAMDAC na 350MHz...

Najbolje da jeste na 350Mhz...
Mozda neki levi; ali "built by ATI" je 250...

Ako se varam (uvek postoji mogucnost), voleo bih da pazarim taj na 350 Mhz DAC... Ali gde god da potrazim naletim na obican VE... Ili osiromaseni VE 7000...

A sta je sa ATI-em 7200? Jel ga neko probao?

Darko je napisao(la):
Najbolje da jeste na 350Mhz...
Mozda neki levi; ali "built by ATI" je 250...

Kada se VE pojavio (bese letos?) svi su bili "built by ATI" - sem, valjda, LE...

I svi su bili (i ostali) krsine...
VE-ovci, bez uvrede. Za posao, word i divx nije losa kartica, ali isti posao ce da vam odradi i S3 Virge DX/GX ili S3 trio V64+... Za 15 dm umesto 115...

Darko je napisao(la):
I svi su bili (i ostali) krsine...
VE-ovci, bez uvrede. Za posao, word i divx nije losa kartica, ali isti posao ce da vam odradi i S3 Virge DX/GX ili S3 trio V64+... Za 15 dm umesto 115...

Kako mi se cini opet se ponavlja situacija da mnogi pricaju o
necemu sto su samo culi jer ve jeste spor ali bas toliko...

+ Ja sam jednu za drugom probao gf256, ati ve i mx400 sa 64 mb
i kako sam ja primetio:

-ve je dosta sporija u 3dmarku2000 od gf256 tj skoro duplo
2600 prema 4500 prema 4800 (mx400). (ah taj 3dmark)
- u q3 areni takodje sa najjacim setovanjima ( zesce i od hq)
odnos je bio u stilu 55 - 80 - 90 (800x600x32,max,max...)
- u ut odnos je bio veoma izjednacen! (frejm gore-dole,
prosek 60, 800x600, sve max, al u 16 bita, mislim)

- uzimajuci u obzir da je ovo probano na duronu na 700 (7*100) na
abit kt7e ploci uz cinjenicu da je kvalitet divx-a bio barem 5 puta
bolji od onog na nv karticama (jednostavno filmovi ne izgledaju isto
na ati i nv karticama, probajte i sami da na racunarima na kojima se samo razlikuju graficke kartice (neki rade i neki gf) pustite isti divx
film i zasigurno cete biti zaprepasceni razlikom, kao da to nje isti film).
Vlasnici 1ghz-nih procesora se sasvim solidno mogu igrati i na
radeon ve kartici. (mada to nije prava namena ove kartice)

Zagrizeni igraci bi trebali da je izbegavaju, ali "obicni" kucni korisnici
po ceni tek nesto vecoj od cene mx200-ce (za koju svi znamo kakva je )dobijaju nesto solidnije 3d performanse i mnogo mnogo bolji kvalitet slike.
Ovaj ati kod mene je imao podrsku za 2 monitora + cini mi se tv izlaz ?!

Tako da kad vidim da neko uzima morgana na 1ghz i tnt2-ku ili mx200
sa tv izlazom, prosto mi dodje da viknem: covece uzmi ati-ja, neces zazaliti. (cudo je kolko ono 2 u gf2mx200 znaci, marketing je to)

Toliko od mene, (ala sam ga oduzio :D )
pozdrav,
Sasha

imam ATI 7000 kojoj ramdac radi na 350mhz.U 3d mark 2001 ima 1760,duron770mhz,asus a7v-133m,256mb infineon.640X480X32.Znaci mogu da se igraju danasnje igre.

majka je napisao(la):
mogu, ali na sta lice, to je vec druga prica...

kvalitet slike je bolji nego na voodoo3(imam doticnu kartu),za g-force ne znam,mana je sto opada framerate sa povecanjem rezolucije ,znaci nije za iznad 800x600 i max. detalja.

delimir je napisao(la):
Ma nije valjda? :D :D :D

evo i ja se sada nasmejah kad videh sta sam napisao.Hteo sam reci da karta nije upotrebljiva u vecim rezolucijama(za 3-d).
Nadam se da ovaj put necu izazvati podsmeh:D

Nazad
Vrh Dno