Šta je novo?

ATI 7,5k ili Hercules Ti II

Vocko je napisao(la):
Ne lazi djubre. Bio sam 2 puta kod tebe dok si igrao Dune i uvek je bilo 1024x768@16bit. A ja kada bih te pitao zasto 16bita ti bi rekao da se ne vidi razlika izmedju 16 i 32.

Nije ni Muzzy mutav. :p :D :p

Aca je napisao(la):
Nije ni Muzzy mutav. :p :D :p

Pa nije, ali se vidi razlika izmedju 16bit-a i 32bit-a. A sada sto to toliko usporava na nV kartama pri prelasku sa 16 na 32 to je druga stvar :).

Vocko je napisao(la):
Ne lazi djubre. Bio sam 2 puta kod tebe dok si igrao Dune i uvek je bilo 1024x768@16bit. A ja kada bih te pitao zasto 16bita ti bi rekao da se ne vidi razlika izmedju 16 i 32.
:D :D pa neko i ne vidi.

Lepo ja kazem ako hoces da vidis koliko ti je los komp, poteraj novi Dune, sasvim sigurno najzahtevnija igrica.

MUzzY nemoj da ga mastis :D, pomisice ljudi da je MX boljiod LE-a :D.

Gedza je napisao(la):
Pozivam i Maxa da da svoje misljenje na ovu temu da bi rasterali sve nedoumice.

Evo ovako... U cenu i politiku cena necu da ulazim... Gedza je rekao da je ATI Radeon 7500 za klasu iznad GF2 kartice sa cime se apsolutno ne slazem... Jeste da 7500 ima napredne tehnologije memorijskog menadzmenta ali je to u sustini isti Radeon core... Mogucnost obrade 3 teksture po pajplajnu MS nije podrzao te je ovo hendikep ovog jezgra... Bolja varijanta je duplo veci broj pajplajna - svaki po dve teksture... (GTS). Jedine aplikacije u kojima Radeon-ov sistem vidi koristi su multitexturing test u 3D Mark-u, Serious Sam i VillageMark... U svemu ostalom, GF2(pro/ti) je brzi... Sa druge strane, nedostatak bilo kakve saving mem. bandwidth tehnike kod GTS-a predstavlja veliku manu... vec u visim rezolucijama i brza DDR memorija ne moze da pokrije kolicinu informacija koju GPU trazi... pa se desava da ga R7500 "dobije" u 1600*1200... Nesmemo zaboraviti ni prednost radeon kartica kada je brzina, pa i kvalitet 2d-a , te mpeg sadrzaja u pitanju....

Sve zavisi od toga sta je primarno, ako se i igrate mnogo a gledate bar jedan divx dnevno... Radeon 7500 je ipak bolji izbor - ali samo built by ATI....

Pozdrav

I ... Koji je ATI Radeon sada "Best Buy" kod nas ???

Azda' je napisao(la):
ovako...
U svakom slucaju provodim dosta vremena na racunaru iako nisam

Pa gde si na onda na #ambrosia danima ;))))

btw, i ja dajem glas za ATIja...

nema se neta mnogo :)
a krenulo se i u skolu :))

Max je u pravu ;)
te ga podrzavam i pozdravljam kao i sve vas a vi nastavite u stilu dune-a :)))

poz

Vocko je napisao(la):

Ja uopste nekontam o cemu ti pricas? Uvek igram i tu i svaku igru u 32bit-a ! Samo ako bas neizdrzljivo secka (a naravno, desavalo se) unda prebacim u 16.

Al bezveze je da se sad prepucavamo kad se covek odlucio za ATi-a :)
Pa sa srecom ti download drivera od 30+ mega :D

poz.

samo 30 :))
nacice se nesto i za to :)
imam drugara sa isdnom :)
mada malo li je
btw. kaki su driveri ok?
ili mora da se malo koprcam :)

Nazad
Vrh Dno