Šta je novo?

ATI 7,5k ili Hercules Ti II

Azda'

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
619
uh.....
Razmisljao sam da uzmem radeona 8500 ali me je cena dotukla, takod a sam sad na sledecem izboru.
Da li uzeti Ati-a 7500 ili Hercules 3D propheta II titanium???
Cena je jako slicna citao sam testove i hmph jos ne znam sta da radim :((
pomoc...
poz

Naravno ako ima nesto bolje za nekih 350 dem ili malo vishe javite :)

Zavisi sta ti je primarno, moj izbor bi bio Ati Radeon 7500.

Dva pitanja : 1.Gde si nasao Hercules Ti? (i koliko kosta)
2. Jel ti Ti200 GTS ili Ti200 GF3?

E sad jos dva pitanja oko tvoje dileme: 1.Zasta ti sluzi komp?
2.Koji monitor imas?

POzdrav!

ovako...

1. Pakom - Nish
www.pakom.co.yu
330dm mislim...bez poreza
u pitanju je GTS 2
mislim da bi GF3 bila jako skuplja....

2.Radim na sajtu (www.klanrur.co.yu) Slusam muziku :))igram se,ali ne igram se non stop ,vishe zahtevni graficki poslovi tipa Auto Cad,Max i recimo PS me slabije interesuju tako da.....U svakom slucaju provodim dosta vremena na racunaru iako nisam okoreli gamer...eto
Monitor Hansol Mazzelan 501p

Azda' je napisao(la):
ovako...

1. Pakom - Nish
www.pakom.co.yu
330dm mislim...bez poreza
u pitanju je GTS 2
mislim da bi GF3 bila jako skuplja....

Dakle, u pitanju je GF2 Ti sa v-out-om i memorijom od 4ns (da ne zaboravim Blue Orb)...

Azda' je napisao(la):
ovako...

Monitor Hansol Mazzelan 501p

Zbog monitora na kome neces videti neku razliku Nvidia, sem ako umires za DVD/divX munjama.

Misko je napisao(la):
Zbog monitora na kome neces videti neku razliku Nvidia, sem ako umires za DVD/divX munjama.

Sve jedno, nece videti neku preteranu razliku ni sto se DivX-a tice. 7500 je odlicna kartica ali vredi je uzimati samo na vecim/kvalitetnijim monitorima... za 800x600 i 1024x768 koliko ljudi uglavnom koriste na 15", MX400 je najbolji izbor.
Pozdrav:)

ok
ali meni se cini da su ove kartice malokvalitetnije negoi mx 400 ?
mozda greshim , sto se tice monitora zadovoljan sam ;)

Pa sta mislite da Hercules ima bolji prikaz divx ?
I sada ste me zbunili :)

poz

i dajte konkretno ati ili herc ;)

ili nesto trece :)

omnik je napisao(la):
Sve jedno, nece videti neku preteranu razliku ni sto se DivX-a tice. 7500 je odlicna kartica ali vredi je uzimati samo na vecim/kvalitetnijim monitorima... za 800x600 i 1024x768 koliko ljudi uglavnom koriste na 15", MX400 je najbolji izbor.
Pozdrav:)

Ops, probaj Divx kvalitet da napucas na max i 32 bita paleta, a da ne secka na Nvidii, drugo stvarno ima razlike u divX-u.

e jeb' mu krilce :(

mozete mi reci ko ima bolju sliku od ove 2 kartice kada je u pitanu divx i sto da ne dvd?
btw.
onda ko zna moze reci i za igre i za zahtevnije graf. stvari ;)

ajd bre vise da ne smaram nego pomagajte.....

pozzzz

Uzmi Atija i ne razmisljaj vise. :)

Ovo nije normalno
50 % ljudi kaze jedno 50% drugo :))
moracu ipak sam da se odlucim (logicno ;)
nego
ne znam dal je ovaj ati built ili je power pa je i tu vel. razlika ,
ok

poz i hvala mislim da sam se skontao

Aposolutno uzmi tog Heculesa i nerazmisljaj mnogo ... sa tim tvojim monitorom neces nista primetiti sa Atijem. Plus ces tog Heculesa da drzis naredne 2 god u masini. Aposlutno bolji izbor od ATi-a.

Prsla mi glava uf
momci (devojke)
vec 2 dana gledam testove i prprp overload :)
tezak

ne znam josh nishta
bolje receno ne znam nista sada

MAD_MUzzY je napisao(la):
Aposolutno uzmi tog Heculesa i nerazmisljaj mnogo ... sa tim tvojim monitorom neces nista primetiti sa Atijem. Plus ces tog Heculesa da drzis naredne 2 god u masini. Aposlutno bolji izbor od ATi-a.

Koje dve godine? Svetlosne :D?

gde ces nabaviti ATIja?:wave;

Azda' je napisao(la):
Prsla mi glava uf
momci (devojke)
vec 2 dana gledam testove i prprp overload :)
tezak

ne znam josh nishta
bolje receno ne znam nista sada
ATI 7500 (original ATI) je za klasu jaca od GF2 i to po svakom pitanju, od igrica, pa do multimedia. Ako im je cena slicna nemoj razmisljati. Za kartice drugih proizvodjaca sa ATIjevim cipom ne znam, jer ih nisam testirao.
A vi ostali (pogotovo ti Mazzy), nemojte pricati o necemu sto niste ni videli. Savetujete coveka skroz pogresno, a njemu je ovo izgleda bitna odluka. Pozivam i Maxa da da svoje misljenje na ovu temu da bi rasterali sve nedoumice.

Solomonsko resenje

Kupi Hercules 3D Prophet 7500
On bi trebalo da se nadje u prodaji na prolece.
A posto ti nemas vremena da cekas do tada, shvati ovu poruku kao Time-out za predstojeci set poruka od ostaloh clanova foruma.
Poz
Nedjo
P.S
Ja bih ti drage volje preporucio ATi, ali ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da se domaci, da kazem ZVANICNI, distributeri bezobzirno bahate sa karticom cija cena "preko bare" ne prelazi 100-120 USD.
Poklanjati nekom svoje tesko stecene pare samo zato sto ima "fancy" poslovni prostor je u totalnoj suprotnosti sa mentalnim sklopom vecine ljudi koji posecuju ovaj forum. Bar ja tako cenim.
No, odoh ja na totalno drugu temu.

to Gedza:
Hvala ti na savetu mislim nisam ja ***** da ne mogu sam da odlucim ili da vidim par testova itd...Ali zasto da ne priupitam...
Nadam se da ce i max reci koju rec ovde...
Bitna odluka jeste jer nemam neki silan kesh pa da menjam graficke na 3 meseca kako bi treebalo :)

To Nedjo :
Znam na sta mislis ali takva je situacija kod nas i sa tim se moramo pomiriti :) oni diktiraju uslove (nazalost)

To Hawk :
Planiram da ga uzmem u CT-u :) (obrati paznju na nedjin post)
Ako imas neku ponudu baci na mail...

Poz svima

Ja cu jos malo gledati ,pa cu javiti sta sam uradio ::)

Muzzy tebi cu da iscupam usi sto siris dezinformacije ovde. ctp;

Pa sigurno duze nego taj ATi :D

Pa kad mu perfomanse porastu milion puta kad ode na 16 bita :D u 32 bita moze samo da ......

Ja sam planirao da ga nabudzim iz Hrvatske,
jer je tamo 1445 kuna tj oko 360 nemaca sa porezom.

www.hgspot.hr

Vidi na toj adresi,pa ako nekog nadjes....

Da li si mislio na Com Trade?

Nisam znao da rade maloprodaju!?

Kolika im je cifra sa porezom?

Da li se radi o RADEON VE ili sa CHARISMA engine-om?

:wave;

Misko je napisao(la):
Pa kad mu perfomanse porastu milion puta kad ode na 16 bita :D u 32 bita moze samo da ......

Ha ha :) sto je's, je's.
Ali ajde mi objasni kako uspevam da igram mega zahtevni Aquanox npr u 1024 i tih famoznih 32 bita sa sasvim prihvatljivim framerateom na mom MX-u (190/190) ?

Cova je ipak reko koji monitor ima i zsta mu sluzi komp tako da zaista nevidim potrebu za Ati-em.

Poz.

ajd bre azdajo uzmi lepo Kyro i zavrshi sa tim :)

poz..

Ha ha :) sto je's, je's.
Ali ajde mi objasni kako uspevam da igram mega zahtevni Aquanox npr u 1024 i tih famoznih 32 bita sa sasvim prihvatljivim framerateom na mom MX-u (190/190) ?

Poz.

Ma Aqua je :D (smesan), probaj DUNE sa ukljucenim multitexturama, da se kladimo da ce da ti secka na 1024 16 bit-a.

Re: Solomonsko resenje

Nedjo je napisao(la):
Ja bih ti drage volje preporucio ATi, ali ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da se domaci, da kazem ZVANICNI, distributeri bezobzirno bahate sa karticom cija cena "preko bare" ne prelazi 100-120 USD.
Inace cena prko bare za "prave" ATI kartice su drugacije od onih koje se ovde prikazuju. Najjeftiniji ATI 7500 (znaci proizveden u ATIju) je oko 145 dolara (treba uzeti u obzir ovo najnize, jer velika je Amerika). Ove kartice od 100 - 120 dolara su proizvedene od strane nekih drugih firmi i za njih vecina nije nikada cula. E sada kakav im je kvalitet u odnosu na original ne znam. I oni tamo su se namazali kako da privuku ljude i da im izvuku lovu na foru. Znaci razlika u ceni izmedju USA trzista i naseg je oko 50-tak DM konkretno za ATI 7500 sto je u principu isto i za vecinu drugih proizvoda.

Misko je napisao(la):
Ma Aqua je :D (smesan), probaj DUNE sa ukljucenim multitexturama, da se kladimo da ce da ti secka na 1024 16 bit-a.

Smesan?? Ne bih bas rekao.
Preso sam ja DUNE i sve vreme je igran u 1024 32 bita i seckalo je povremeno. Ali ti opet napominjem da imam MX-a koji koristi SDR, ovde je rec o DDR karti koja ima mnooogo veci fillrate od MX-a.

Smesan?? Ne bih bas rekao.
Preso sam ja DUNE i sve vreme je igran u 1024 32 bita i seckalo je povremeno. Ali ti opet napominjem da imam MX-a koji koristi SDR, ovde je rec o DDR karti koja ima mnooogo veci fillrate od MX-a.

Ne lazi djubre. Bio sam 2 puta kod tebe dok si igrao Dune i uvek je bilo 1024x768@16bit. A ja kada bih te pitao zasto 16bita ti bi rekao da se ne vidi razlika izmedju 16 i 32.

Vrh Dno