Šta je novo?

ati 6850

tanurdzics

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2011
Poena
159
Kupio pre tri goine ovu kartu, radile je ok sve do pre nekoliko nedelja, najpre se u toku rada kompa slika samo smrzla, restartujem komp, posle par dana isto, pa onda slika dobije plavu boju i to je bilo to. Probao sam i sa reinstalom sistema ali ne pomaze. Ok, svestan sam da se nesto desava, ali me interesuje da li pomaze neka popravka, i ko bi to mogao da uradi......ne mogu da verujem da crkla.....POMOC@!!!!!
Zamenjena termalna pasta, ociscena karta od prasine, ventilator radi ......kartu sam svaka tri-cetiri meseca "produvavao"-cistio od prasine, pazio i mazio.....

Poslednja izmena:
Pozajmi od nekog grafu i ubodi,ako radi znas sta je,popravka kod nekih servisera mada ja licno nisam za to jer to ne drzi vodu.

Liči na klasičan hladan lem... negde (obično bude oko veze čipa i pcb-a).

Konkretne popravke koja će da drži vodu i kad majstori odu... nema. Popravka može da košta od 20 do 70e, u zavisnosti koji je tačno problem i šta se popravlja. Takva grafika može da izvuče posle jednu nedelju ili jednu godinu, pa nema neke garancije. Kad se nađeš u ovakvoj situaciji, imaš 2 opcije koje su realne: reklamirati ako je grafika u garanciji ili skupljati pare za drugu novu/polovnu grafiku.

Poslednja izmena:
Reklamacija ne pije vodu, kod mene je tri godine a garancija traje 2 godine.....

baš sam jednu opravio pre par dana

190' C , 10 minuta

[youtube]T7um_hZYom4[/youtube]

Poslednja izmena:
Moze i "rerna metod" duze da traje, ako se sve pedantno odradi, drugarima sam popravio Ati X1950pro i 8800GTX pre godinu dana i jos uvek ih sluze, treba samo pojacati rad ventilatora da bi bile sto dalje od kriticnih temperatura i ne-overklokovati ih..

Kokan ga pretera nemoj u rernu ako Boga znas !!!!

Probaj sa alu folijom i duvalicom za skidanje farbe 3x po 5 min na 15 cm rastojanja...

Kokan ga pretera nemoj u rernu ako Boga znas !!!!

Probaj sa alu folijom i duvalicom za skidanje farbe 3x po 5 min na 15 cm rastojanja...

kod rerne znas tacnu temperaturu, konstantna je i jednako se odradi...a mora bas takva temperatura da bi se otopile kuglice
A kod duvaljke je otprilike,pa moze i da ne uspe,ili da se dokusuri samo...a i ne zna se tacna temperatura...

dovlagenja, za razliku od tebe , ja se nisam zafrkavao.

rerna, 190 stepeni, 10 minuta, procedura sa snimka odozgo .

ako ne odradi, ni reball neće da pomogne, jer je kvar verovatno u samom čipu. kupiš novu.

Ni ja se nezafrkavam ali preporuku za rernu ne shvatam kao dobronameran savet posto otopis i ostale lemove plastiku itd

Svaka karta je duze a neke i dalje rade kad se upotrebi duvalica i folija, za razliku od rerne...

Nazad
Vrh Dno