Šta je novo?

ATI 5970 OC

nikolas61

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
680
Dobio sam priliku da se poigram sa novom ATI kartom.

Ovoga puta se radi o ATI 5970 :whistling:

test sistem :

i7 950 ,Prolimatech Megahalems

EVGA X58 Classified

Kingston HyperX XMP 3GB PC3-16000 (KHX16000D3T1K3/3GX)

PC Power & Cooling 1000W

3DMark Vantage .......27163 ;)

3DMark 2006........31127 ;)

Primetio sam puno problema sa driverima,a sto se tice XP driveri uopste ne rade. :crash:

Svaka cast kolega!

Au bre Nidzo,cepas bre ko lud.Gde nadjes samo sve te spravice:D
Jel wall na 1000 Mhz ili moze dalje?Koliko si je pecnuo?
Svaka cast jos jednom.

Znaci udara u wall ne vredi.Pa dobro,generalno gledano to je to ,moze jos verovatno bolje uz neki bolji bios.Ja sam 5870 naterao na 1080 Mhz,*******i 5850 na 1060 Mhz.To su neke varijacije,isti su chipovi trebalo bi da daju slicne ili iste mogucnosti kad je volt mod u pitanju.
Meni je na 1.25v isla 5870 na 1000 Mhz dok za 1080 Mhz trazi 1.34v

Nidžo, provereno može 1015 MHz za GPU, taj primerak... pokazaću ti ;)
Doduše, nisam vrteo Markove na toj frekvenciji, plašio se da ga ne spalim na 1.2V...
Moguće je da je ono moje "prosečno" napajanje ipak dobro, a? :D

^^^

Vantage hoce da prodje na 1000 MHz,verovatno i na 1015 MHz,ali 3Dmark 2006 nema sanse,jer zabode i na 990 MHz.Probao vise puta i nisam prosao.Preko MSI AfterBurner 1.40 stavim klok i 1030 ,ali dobijam losiji rezultat.Danas cu se ponovo igrati,pa da podelimo utiske.

:wave:

Chestitke Nidzo. Koliko vidim Lucky Noob je to "terao" pod dice a ti na vazduhu pa ti bezhi ne toliko puno !

Bilo bi super videti LN2 akciju :wave:

Nemam bure za LN2.

Imao sam ga 3 nedelje,ali nisam imao kartu,a sad imam kartu ali nemam bure.:smash::wall::wall:

:bottle:

Ako ostane karta kod mene u ponedeljak,nadam se da cu raditi LN2.

:wave:

@nikolas61
Volis da se igras ko neko dete si:D aj ako bude neka LN2 akcija zovi da asistiram, za toliko cu umeti:p

A mi ćemo u ponedeljak da cimnemo Nedju da vidimo da li može još jedan dan karta da bude "kod mene" :)

^
Aj cimaj ga da se i ja malo poigram veceras ili sutra do ponedeljka kada bude LN2, da izvrtim neki gaming test, znam da bi to ljudi voleli da vide dok ne stigne zvanicni od tebe, naravno ako se mladi gospodin slaze, obavezno naglasi da *******i trazi kartu;) on me prosto obozava:D

Poslednja izmena:
jel su ovo rezulztati samo za slikanje ili 24/7 ?

^
Aj cimaj ga da se i ja malo poigram veceras ili sutra do ponedeljka kada bude LN2, da izvrtim neki gaming test, znam da bi to ljudi voleli da vide dok ne stigne zvanicni od tebe, naravno ako se mladi gospodin slaze, obavezno naglasi da *******i trazi kartu;) on me prosto obozava:D

ako to ode pd LN2 ima da padne i neki rekord...EVO ONDA I JA APELUJEM DA VAM DUZE OSTANE KARTICA :)
PS zar si tako popularan ovde? :)

Haha gle sto se pobise oko karte ;) Cestitke za rezultate nidzo!!

@matrixxsu
Nedjo je lik koji radi za AMD tako da se cesto desava da u skladu sa korporaciskom politikom postavlja teme koj po svaku cenu velicaju proizvode pomenutog brenda, sto jako cesto nije tacno ili je neka polu istina koja njegovim vesto sklopljenim recenicam zvuci kao apsolutna istina ili tacna informacija.

Ja razumem da ne moze da govori protiv brenda za koji radi ali on se bas uzivi u tom prezentovanju kroz licne komentare i linkovnje cesto jako sumnjivih testova i sajtova, tak da sve zavisi o cemu pise ako ulazi u reon mog pre svega prakticnog iskustva sa proizvodom koji je tema njegovog pisnja to dovodi do hausa kroz moje odgovore u toj temi, koji su jako cesto sarkasticni ali ne bez razloga, sarkazam je cesto sve sto on kaze u temi koju pokrene samim tim sto je malo toga istina i realno tako. Opet kazem ja ipak njega mogu da razumem za razliku od gomile zaludnih kojima HW nije posao vec samo zanimacija hobi ili preokupacija, najcesce ovo zadnje, koji sa jednakim zarom ulaze u neke isprazne diskusije koje traju u nedogled.

Svako ima pravo da kaze sta misli tako da i je imam pravo da njemu ne dozvoljavam da od mene pravo ovcu ako se ne slazem sa njegovim pristupom, naravno kroz komentare koji su cesto sarkazam a najcesce iznosenje licnog iskustva. Gotovo uvek se radilo o grfickim kartema sem u par navrata jos davno davno kada sam namerno zbijao sale u AMD temam pre nego sto se pojavio PII. Iskreno bilo mi je smesno da citam temu u kojoj 4-5 clanova foruma govori o starom Quad phenom procesoru kao o nekom cudu tehnologije, ja mislim da u istoriji proizvodnje procesora nije nista gore napravljeno a kamoli da je to neko tehnolosko cudo, ali nema vez to je iza nas a ja nisam vise u tom fazonu da preterujem sa salama.

Eto dao sam ti iscrpno objasnjenje:D

Poslednja izmena:
Ništa od karte za sesiju, mora hitno da ide na dalja testiranja. Ali stiže ASUS uskoro, jako brzo, ako se ne varam!

@matrixxsu
Nedjo je lik koji radi za AMD tako da se cesto desava da u skladu sa korporaciskom politikom postavlja teme koj po svaku cenu velicaju proizvode pomenutog brenda, sto jako cesto nije tacno ili je neka polu istina koja njegovim vesto sklopljenim recenicam zvuci kao apsolutna istina ili tacna informacija.

Ja razumem da ne moze da govori protiv brenda za koji radi ali on se bas uzivi u tom prezentovanju kroz licne komentare i linkovnje cesto jako sumnjivih testova i sajtova, tak da sve zavisi o cemu pise ako ulazi u reon mog pre svega prakticnog iskustva sa proizvodom koji je tema njegovog pisnja to dovodi do hausa kroz moje odgovore u toj temi, koji su jako cesto sarkasticni ali ne bez razloga, sarkazam je cesto sve sto on kaze u temi koju pokrene samim tim sto je malo toga istina i realno tako. Opet kazem ja ipak njega mogu da razumem za razliku od gomile zaludnih kojima HW nije posao vec samo zanimacija hobi ili preokupacija, najcesce ovo zadnje, koji sa jednakim zarom ulaze u neke isprazne diskusije koje traju u nedogled.

Svako ima pravo da kaze sta misli tako da i je imam pravo da njemu ne dozvoljavam da od mene pravo ovcu ako se ne slazem sa njegovim pristupom, naravno kroz komentare koji su cesto sarkazam a najcesce iznosenje licnog iskustva. Gotovo uvek se radilo o grfickim kartema sem u par navrata jos davno davno kada sam namerno zbijao sale u AMD temam pre nego sto se pojavio PII. Iskreno bilo mi je smesno da citam temu u kojoj 4-5 clanova foruma govori o starom Quad phenom procesoru kao o nekom cudu tehnologije, ja mislim da u istoriji proizvodnje procesora nije nista gore napravljeno a kamoli da je to neko tehnolosko cudo, ali nema vez to je iza nas a ja nisam vise u tom fazonu da preterujem sa salama.

Eto dao sam ti iscrpno objasnjenje:D

bas iscrpno objasnjenje:)
iskreno i ja mislim da treba biti objektivan bez obzira da li je amd,intel ili nvidia...ja nisam fan nijedne firme i uvek navijam samo za manju cenu i bolje preformanse i voleo bi da postoji jos bar dve firme pa bi bilo jos bolje po nas krajnje kupce...
steta za taj uskraceni test pod LN2 sa 5970 jer od kako sam na benchu koliko sam video kad uhvatite vi koji se bavite oc-ovanjem da kazem profesionalno tu padaju rekordi i odlicni rezultati

^
Slazem se sa tobom i svako normalan sa tim mora da se slozi.
Sto se rekorada tice za to su zaduzeni perica i nidzoni, Nikoli su mislim prepisali caki i terapiju koja se sastoji od jedne LN2 sesije na svakih 15 dana:D minimum:p

na vama je onda da tesite Nikolu ako predje tih 15 dana i da mu obecate uskoro nesto tako kao kad detetu obecate cokoladu :))

^
Izuvanje na vazduhu:D lol
Koliko si osinuo napon za kartu na tim klokovima ?

Nazad
Vrh Dno