Šta je novo?

ATI 5850 istine i lazi !?

I meni je to radio, samo nisam ni znao da je do njega :)

Pojavio se RBE 124b koji edituje napon i sve ostalo kod 58xx karti.Super je to sto radi i OD u CCC-u,a i obara taktove u 2D i posle flesa.Evo i bios, ako nekom treba. (950/1200)

Prilozi

• 1.gif
    1.gif
    17.6 KB · Pregleda: 79
  • 2.gif
    2.gif
    14.4 KB · Pregleda: 78
  • Untitled.png
    Untitled.png
    83.8 KB · Pregleda: 70
  • Untitled1.png
    Untitled1.png
    112 KB · Pregleda: 92
  • xxx.rar
    45.9 KB · Pregleda: 38
Provalio sam da osim Krize i sintetike nista ne moze da je namuci. Tako da za sada kartu drzim na defu. Dok sam peglao Krizu pre par nedelja otcepio sam je na za nju vec klasicnih 950/1200 i napon sam fiksirao na 1.2V. A kad je na defu obara klok na 150/350 bez problema. Tako da kapiram da je ovaj firmware iznad za one koji hoce da im karta kloknuta obara takt na 150/350 (sto do sada nije bilo moguce ili jeste ali nije uvek sljakalo kako treba) sto mi je smaranje jer po meni onaj ko je overkloker ne gleda potrosnju a i temperatura overklokovane kartice u idle-u ne prelazi 40C sto je zanemarljivo.

Meni se sa originalnim Asusovim BIOS-om kartica tako ponasa, tj spusta se na 150/300.

Klokovana ili na defu?

spusta i meni kada se ne koriste zahtevniji 3d programi.Ista mi je fora bila i sa gtx285.Inace po meni,karta je najbolja kupovina

Skidam ti kapu za testove! Moram da te ispravim za "coller", pise se "cooler" :D
Bitan je FATALITY! :d:d:p
hahahahahahcopy.jpg

Bas to:,,:...

Prilozi

• mark.jpg
    mark.jpg
    235.4 KB · Pregleda: 98
Svaka cast za 1000+,ali to za prosecnog korisnika ne predstavlja mnogo posto nece da moze u 24/7 osim u 3DMarku i fanom na 100%, sto je na ovim kartama suludo za svaki dan.U svakom slucaju, odlicno za rez.
@dulsrules i LazaNS
Radi to sve i sa Msi afterburner-om,ali pokreni, iskljuci,da li sam ukljucio...Ovako lepo flesujes i ne mislis, jer je to sada DEF. karte.Jos samo da srede fan kontrole i to ce biti to.Ko sta voli nek i koristi.
P.S. tesko da u idle 5850 bilo koji, sa def. fanom ne prelazi 40C?

Jedino ako je u sobi negde oko 15C...

Tu moraju onda biti i dve zenske osobe:D:D,a kome je onda do Ati-ja ili nekog drugog parceta hardvera?

Dobro nije sija nego vrat. Nije 40 nego je 45 :D Daj bre... Koji ste likovi. Poenta price je da svako radi sa svojom grafuljom sta mu se radi. Neko flesne neko nece. Neko klokne neko nece. Sve po meri i zelji. Uzivajte u vasim ATI proizvodima.

jel vredi klokovati tu grafu . nju sam uzeo pa neznam dal bi dobio nesto fpsa ako je kloknem , dali vredi ?

Ma ne vredi. Stavise, spustaj klok.

Pa istini za volju, jeste jedan kolega nVidijas ovde tvrdio da se klokovanjem ATI-ja nista ne dobija.
Po toj logici bi mogo i da smanji klok pa nista ne bi izgubio :D

Mozda bi cak mogao i da izvadi kartu, iste rezultate bi imao...

Sto ti je "slab" taj procesor :S:...

Poslednja izmena:
Jeli to stabilan sistem 24/7 ili samo ya markovanje ?

Vrh Dno