Šta je novo?

Ati 5770 ili Gtx260 216

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Dvoumim se izmedju Ati Sapphire 5770 (Vapor-x) i Leadtek GTX260 Extreme+ Pomagajte :p

A sta mislite, da li su te Gtx260 sada posle reparacije skroz Ok ili se samo ceka da skviknu, pa zato garancija 1God, pa ako prezive godinu dana.....na konju smo?! Jel tu stavljane neke skart komponente mozda?! :sceptic:

a 5770 ne moze d rikne posle 5 minuta ili 5 godina :)

pa naravno da moze ali ima 3 godine garanciju u odnosu na repariranu 260-ku koja ima samo godinu dana(sto nije bez razloga)...sto se mene tice nek kupi sta god hoce i ne mora nikog da poslusa kad vec toliko zeli da uzme tu 260-ku...

Poslednja izmena:
Ma sve je Ok. Hvala na savetima. Jasno je dakle da je 5770 da way to go..... Samo jos da vidim da li mogu bez Snow Leopard-a (a ipak mi to nije Primary OS) jer nema podrsku za Ati 5xxx. Ako uzimam 5770, uzecu Sapphire referentnu... Ako se ne varam, referentne imaju ladnjake koji izbacuju sav topao vazduh napolje, a to mu dodje i bolje od Vapor-x! Dzaba hladnija karta kad je opet vise zapare u kucistu?!

A sta mislite, da li su te Gtx260 sada posle reparacije skroz Ok ili se samo ceka da skviknu, pa zato garancija 1God, pa ako prezive godinu dana.....na konju smo?! Jel tu stavljane neke skart komponente mozda?! :sceptic:

Ja sam dobio dve falicne Gainward GTX260 za redom. Pregrejavale su se, prva je crkla i zamenjena drugom na kojoj sam nasao parce metala izmedju hladnjaka i GPU.
Mani se toga i pucaj na neku 5XXXX.

Poslednja izmena:
Nadji neku gtx 260 polovnu sa garancijom, iz iskustva govorim, imao sam 5 dana 5770, gtx je brza karta u 90% igara.
Sa 5770 rizikujes one divne sive strafte po ekranu. :D

?

Ljudi o cemu vi pricate,pa gtx 260 ce da pojede tu jadnu 5770-ku u svakoj igri i svakom testu,neuporedive su!!!!128 bit naspram 448 bit sta je bolje??Jedino sto ati 5770 ima podrsku direct 11,al sta joj to znaci kad je preslaba!!!!

Pa hajde nek ` onda psoaljite link, review, test ili bilo sta, sa novim drajverima, jer kako sam ja primetio, gtx260 ne moze da se uporedi sa 5770 i to za korist nvidia.
Ja mislim da ove su samo sarene price kako je 5770 dobar, ok da se negreje, ok da je dx11/a dje su dx11 igrice/ i sve to, ali ja nigde nisam nasao test gde 5770 `pojede` gtx260.
Skoro sam naletio na 5770, ali sam video jednu sliku mislim d aje bio xfx gtx260, p ajd kazem ukucacu u google 5770 vs gtx260...kad ono bamm, gtx vodi skoro na svim testovima...

5770 kako ja vidim, jadna kartica, a cena je nabudzena zato jer nvidia nema(jos) sta da pokaze...5850 je way to go, ali zato i cena...

Poslednja izmena:
Video sam,ima igrica gde 5770 bolji od gt260 za 10fps, ali isto tako gtx260 bolji od gtx260 za 13-15fps...a gtx260 je stara arhitektura.

malo off:dali neko zna kad moze da se ocekuje nove kartice od NVida?

radice na toj ploci ali izbegni tu graficku jer je skuplja od ostalih,ne mozes u msi afterburneru da podignes napon za nju pa se losije klokuje od obicnih...svakako obicne 5770 nisu ni tople,ni bucne i ne vidim svrhu kupovine vapor x modela plus kako sam ti rekao vapor x se losije klokuje
ps ja bi poradio na tvom napajanju jer je lose i rizicno

Poslednja izmena:
radice na toj ploci ali izbegni tu graficku jer je skuplja od ostalih,ne mozes u msi afterburneru da podignes napon za nju pa se losije klokuje od obicnih...svakako obicne 5770 nisu ni tople,ni bucne i ne vidim svrhu kupovine vapor x modela plus kako sam ti rekao vapor x se losije klokuje
ps ja bi poradio na tvom napajanju jer je lose i rizicno

Danas je uzeo kolega doticnu karticu. Za te pare je odlicna. I spominjane greske vise ne postoje. GPUZ registruje 800 sejdera, ispravili su stvar sa novim biosom i moze u Afteru da se dize napon bez ikakvih problema. Temperatura na default podesavanjima 860/1200 je 30-32 stepena. Pod opterecenjem ne prelazi 58 stepeni (jos smo je blago klokovali 920/1320); uz podizanje voltaze moze da ide na 1000/1450, ali ovo ne bih bas preporucio za 24/7; 990/1400 radi. Topla preporuka za ovu karticu koja je hladna, necujna i pri tom se odlicno klokuje. Mogu da zamislim 2 klokovane u Crossu, a zajedno su skuplje 2000 dinara od 5850.

Poslednja izmena:
mislim da je 5770 bolja kupovina, manje trosi,manje se greje dx11.
moja sa '' Referentnim'' kulerom sa def naponom bez problema radi na 940,1430 nisam
probam max koliko moze.,temp idle 33-34 load 40-50max sa 50% kulerom.ne svatam
ove vapor x i ostale budze graficka se ne greje toliko.

Evo kupljena danas u Vip House, voltaza radi, GPUZ cita uredno sejdere, nema 720 vec 800. Evo i print screen danas napravljen, pa pogledaj:

nije da ti ne verujem ali ni kod mog druga ne radi na vapor x nijedna verzija msi afterburnera isto kao i na ovom bench testu...sad sta se desilo u medjuvremenu i kako je kod tvog druga proradilo to nemam pojma...ja i dalje mislim da je bolje uzeti 5770 v2 verziju i ustedeti tih 2000dinara jer se sa vapor x ne dobija nista specijalno

Vrh Dno