Šta je novo?

Ati 4870X2

Imam potencijalni problem sa Gigabyte 4870x2 karticom. Furmark restartuje masinu u proseku za oko 30 sekundi. Kada iskljucim AI (time efektivno, kazu mi, crossfire?) onda radi ok tj. ne restartuje masinu. Napajanje vise nego adekvatno. Probao sa 8.12 i 9.2 drajverima. 3dmark06 radi ok... Recite mi, da li je ovo normalno ponasanje, sa obzirom da sam procitao da se furmark ne gleda sa x2 kartama sa jedne strane, dok drugi tvrde da radi bez problema.

Chieftec 750, trebalo bi da radi.... Sta ja znam.
Uglavnom, mnogo bi mi znacilo kada bi mi potvrdio da furmark radi provereno bez problema na x2 kartama. Da li ima posebnih podesavanja ili sl?

Xtreme-G 9.2 drajveri....ali bez CCC-a.Fan control i OC moze da se odradi preko Rivatuner-a....

Prilozi

• 1280x1024.webp
    1280x1024.webp
    26.2 KB · Pregleda: 34
  • 1920x1200.webp
    1920x1200.webp
    26.1 KB · Pregleda: 31
Nisi me razumeo....TT TP 850 W je modularno napajanje....a ima i nemodularne strujne kablove na sebi izmedju ostalog i 2x8 pin PCI-E strujne kablove....kada sam koristio ta 2 za karticu (koji su namenjeni bas za to) imao sam te probleme...a posto je napajanje SLI/CF ...ima na sebi jos po 2 PCI-E modula....znaci sada koristim jedan koji je nemodularan...i jedan taj modularan....i samo tako nema problem.

Slican problem je imao moj prijatelj koji ima isto napajanje TT TP 850W, samo on ima gtx280. znam da je jedino rjesio slicno ovako kao i ti... kad je koristio pci-e prikljucke direktno iz napajanja nije radilo kako treba... tek kad je povezao nesto ovako kao ti onda je proradilo. jos gtx280 je manji potrosac od 4870x2. znam da sada tako fura vec ima pola godine i sve radi super. uglavnom vidio sam da je ivke napisao za rjesenje na papiricu 🙂 za koje se ne sjecam da je i moj drugar tada citao (barem nije pomenuo da je citao), pa se zezao s njom dok nije nasao kombinaciju koja radi 🙂

Molim vas, da li može direktan odgovor: da li furmark (1.6.5) radi sa zvaničnim ati drajverima (9.2)? Ne bih zbog softverske začkoljice da šaljem bilo karticu bilo psu na rma (nakon što zamenim psu pa probam). Pošto 3dmark06 radi bez problema celu noc, bojim se da mi ne vrate kao ispravno.

Moj savet je da zaboravish furmark - on je specijalno napravljen da "muchi" ati kartice... Ako ti sve ostalo radi kako treba, nema smisla reklamirati karticu/napajanje.

Moj savet je da zaboravish furmark - on je specijalno napravljen da "muchi" ati kartice... Ako ti sve ostalo radi kako treba, nema smisla reklamirati karticu/napajanje.

Ma kakav furmark slazem se, nek ukljuci bencmark testove u FC2 i tu ce mu se javiti svaka nestabilnost, ili posle posle sat vremena igranja neke zahtevne igre...

Nazad
Vrh Dno