Šta je novo?

Ati 4870X2

schmajser

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
320
Kupio sam ovu kartu preko neke kombinacije, pa me izasla jeftino. E sad znam da treba extra jaka masina da bi izvukla full potencijal.
Testirao sam je preko Benchmarka 2006 i skor je oko 15800 a pri tom je CPU bio clokovan na 3,2. 🙁
Dajte neki savet sta da radim? Da li i da menjam CPU za neki od 4 jezgra ili da ostavim ovako kako je?
Da li onda moram i plocu da menjam ili moze da ostane?
Konfiguracija je iz potpisa, hvala 😉

Ah da zaboravih, stavljeni su najnoviji driveri 9.1

Izvinjavam se moderatorima kasno sam snimio oficijalni 4850 i 4870 thread

Poslednja izmena:
Slab je taj c2d klokovan na 3.2ghz za tu kartu... mada ne moras ici na quad core, uz tu kartu bi fino legao neki e8400 ili e8500 na 4ghz minimum. imao sam prije e4300 na 3ghz i bio je slab cak i za moj obicni 4870 radeon, a kamoli za 4870x2. A kad se pogleda ovako realno za igre tvoj [email protected] nije nesto puno jaci od tog mog nekadasnjeg e4300@3ghz, mislim jeste nesto jaci, ali opet to je nedovoljno za 4870x2.

Ma ako bi on poterao taj procesor na 3,4 ghz, bilo bi sasvim ok da neko vreme tera tako.

Ma evo da se javim promenio sam procesor pa je sad sve doslo na svoje mesto 😀, ipak je onaj E6750 bio preslab

Poslednja izmena:
Lepo lepo mozhe to da ide i do 30 000 samo lagano. A u igrama neka promena, u svakodnevnom radu ??

:wave:

Lepo lepo mozhe to da ide i do 30 000 samo lagano. A u igrama neka promena, u svakodnevnom radu ??

Jos nisam stigao sve da istetsiram, posto sam instalirao svez Windows i samo sam probao 3d mark 06. Igre cu tek probati :-devil-:

FINO!

Jos nisam stigao sve da istetsiram, posto sam instalirao svez Windows i samo sam probao 3d mark 06. Igre cu tek probati :-devil-:

obavezno provrti KRIZU! 😡

Mozes malo da OC-ujes i graficku.
Imas dovoljno jako napajanje tako da
ne moras da se brines... :smoke:

dizem temu iz mrtvih...ali samo da podelim moja iskustva.Imam MSI 4870x2 OC verziju....ni sa jednim win OS-om nisam dobijao zadovoljavajuce rezultate...u smislu stabilnosti (precesti prestanak rada drajvera,blokiranje masine u igrama itd)...isprobavao sa OC masinom i sa default BIOS postavkama...pucaju igre i sa 8.xx i 9.x catalystom....i na winxp-u i na visti i na win7 (32 i 64 bit,nebitno)....sve dok pre nedelju dana nisam prikljucio 8-pinski power cord na jedan PSU rail...a 6-pinski na drugi rail....i od tada....nema problema....cak i TT Toughpower 850 W je izgleda imao problema da isporuci dovoljno snage po jednom rail-u za ovu karticu...malo iznenadjenje ali eto tako je.Znaci moja preporuka ...karticu staviti na zasebne rail-ove da ne deli resurse nisacim drugim (ploca,HDD-ovi ili neka druga periferija).

dizem temu iz mrtvih...ali samo da podelim moja iskustva.Imam MSI 4870x2 OC verziju....ni sa jednim win OS-om nisam dobijao zadovoljavajuce rezultate...u smislu stabilnosti (precesti prestanak rada drajvera,blokiranje masine u igrama itd)...isprobavao sa OC masinom i sa default BIOS postavkama...pucaju igre i sa 8.xx i 9.x catalystom....i na winxp-u i na visti i na win7 (32 i 64 bit,nebitno)....sve dok pre nedelju dana nisam prikljucio 8-pinski power cord na jedan PSU rail...a 6-pinski na drugi rail....i od tada....nema problema....cak i TT Toughpower 850 W je izgleda imao problema da isporuci dovoljno snage po jednom rail-u za ovu karticu...malo iznenadjenje ali eto tako je.Znaci moja preporuka ...karticu staviti na zasebne rail-ove da ne deli resurse nisacim drugim (ploca,HDD-ovi ili neka druga periferija).

Izvini, ali ja prosto ne mogu da verujem, da si takvog potrosaca stavljao na railove koji nisu oni posebni za graficku, vec si ih stavljao da dele struju sa ostalim uredjajima!!! :crash:

I da znas za ubuduce neku ozbiljniju nestabilnost tipa restart racunara i slicno, nikada ne mogu da izazovu drajveri, vec je uvek hardverske prirode.

Nisi me razumeo....TT TP 850 W je modularno napajanje....a ima i nemodularne strujne kablove na sebi izmedju ostalog i 2x8 pin PCI-E strujne kablove....kada sam koristio ta 2 za karticu (koji su namenjeni bas za to) imao sam te probleme...a posto je napajanje SLI/CF ...ima na sebi jos po 2 PCI-E modula....znaci sada koristim jedan koji je nemodularan...i jedan taj modularan....i samo tako nema problem.

Nisi me razumeo....TT TP 850 W je modularno napajanje....a ima i nemodularne strujne kablove na sebi izmedju ostalog i 2x8 pin PCI-E strujne kablove....kada sam koristio ta 2 za karticu (koji su namenjeni bas za to) imao sam te probleme...a posto je napajanje SLI/CF ...ima na sebi jos po 2 PCI-E modula....znaci sada koristim jedan koji je nemodularan...i jedan taj modularan....i samo tako nema problem.

Dobro izvini, nisam te razumeo stvarno, onda je kriv proizvodjac napajanja sto nije to bolje resio.

nema sanse da vuce preko specifikacije. PCI-E slot + 2x8pin...to moze da isporuci struje za protocni bojler...

pa i nije kriv. Ta njegova karta u sustini i jeste CF, a proizvodjac PSU je za to namenio 4 kabla (2x6 i 2x8), a ATI je stavio svega dva konektora, a karta ocigledno vuce preko te specifikacije. E sad, PSU se verovatno ugreje pa dodje do neke oscilacije napona na toj grani i prsne sve.

Aha, znaci opet je ATI kriv, zanimljivo! Hahahaha:d
Ma daj bre ili on nije namestio te kablove kako treba, ili su ovi iz TT nesto *****ali kod napajanja.

da ...to napajanje je izaslo sa SLI/CF sertifikatom pre negoli su se pojavile ovakve dvoglave azhdaje gladne struje.....vidim ja da se smanji ulicno osvetljenje za 15% svaki put kad mi dosadi i provrtim malo Crysis... 🙂

Vide se na fotki 2 nemodularna 8-pinska PCI-E kabla....a na drugoj (oznaceno crvenom bojom) su druga dva modularna priklucka....znaci morao sam da koristim jedan taj nemodularan i drugi da prikljucim na jedan taj crveni rail da bi radilo normalno.

Napajanje je iz 2007-me a najgladnije karte iz tog doba nisu bile ni blizu ovoj koju imam sada.....jednostavno gx-x je u pravu....ocigledno dolazi do nestabilnosti na toj jednoj grani zbog prevelike potrosnje.

Nema tu shta da se pogresi....pobogu.

Aha, znaci opet je ATI kriv, zanimljivo! Hahahaha:d
Ma daj bre ili on nije namestio te kablove kako treba, ili su ovi iz TT nesto *****ali kod napajanja.

Prilozi

• TT_850_ESA_23.webp
    TT_850_ESA_23.webp
    13.6 KB · Pregleda: 35
  • normal_modularconn_wm850w.webp
    normal_modularconn_wm850w.webp
    15.7 KB · Pregleda: 45
I ja sam isao tom logikom...ne bi trebalo da bude problema....ali eto ...i ja sam se zacudio,malo troubleshoot-a po forumima i thermaltake prepiske i isao sam po preporuci Thermaltake support-a 🙂

nema sanse da vuce preko specifikacije. PCI-E slot + 2x8pin...to moze da isporuci struje za protocni bojler...

Poslednja izmena:
Vide se na fotki 2 nemodularna 8-pinska PCI-E kabla....a na drugoj (oznaceno crvenom bojom) su druga dva modularna priklucka....znaci morao sam da koristim jedan taj nemodularan i drugi da prikljucim na jedan taj crveni rail da bi radilo normalno.

Napajanje je iz 2007-me a najgladnije karte iz tog doba nisu bile ni blizu ovoj koju imam sada.....jednostavno gx-x je u pravu....ocigledno dolazi do nestabilnosti na toj jednoj grani zbog prevelike potrosnje.

Nema tu shta da se pogresi....pobogu.

Da, s tim sto ocigledno nisi obratio paznju na to sto je on pisao, Gx-x je okrivio ATI zato sto si ti imao problema s napajanjem.

da si lepo procitao "mali papiric" sto dolazi uz napajanje ne bi imao nikakvih problema 😉

sve je lepo napisano kada i u kom slucaju (single/cf/sli) se koristi koji kabl 😉

"if your graphic card has one 6-pin and one 8-pin pci-e socket you should use one native 8-pin and one modular 6-pin pci-e connector. This method only apply for W0131 850w"

teraju ljudi 2x4870x2 na ovom napajanju btw

jednostavno gx-x je u pravu....ocigledno dolazi do nestabilnosti na toj jednoj grani zbog prevelike potrosnje.

ovo se vrlo retko desava 😀
skoro kao i uvek u ovom slucaju NIJE u pravu 😉

Poslednja izmena:
pokopa me chovek u dve rechi ... 🙂 ....

ah da ... i napajanje nije CF certified,samo SLI.

Gladan covek cable management-a pa bi to sve sa shto manje kablova....🙂

znao sam da je neka fora u pitanju. taj TT moze da vozi 2 takve karte bez da se oznoji.

ma...kako od najbolje namere nastane problem.Problem je nastao od trenutka kad mi je riknula falicna serija OCZ EliteXstreme 800 W (napajanje bilo novo,pisao sam vec u jednom thread-u o tome)...napajanje uzeto u Alti-ju...pa sam dobio kao zamenu TT TP 850 W....a pomenuti papiric je bestragom nestao...mojom greskom naravno.I to ispade da to pravilo sa spajanjem vazi samo za ovu seriju TT-a 🙂 ... sve me nesto ubada sa izuzetcima...

ma bitno je da ATI ne valja 🙂

ma da ...zhivciraju me troznamenkasti brojevi u fraps-u...bash iritirajuce.

BTW .... shodno prezivljenom stresu,od sada cu da budem pazljiv 🙂 ....shta bi po vasem misljenju moglo da se koristi za testiranje kartice u smislu njene ispravnosti (ne mislim na gaming benchmark)

Furmark
rthdribl
AtiTool

jos ponesto.... ?

nisam ja to napisao vec sam napisao da TT nije kriv za to sto je ati stavio CF u jednu kartu i odredio da se doticna napaja sa dve umesto 4 grane kako se i inace napajaju dva komada 4870 u CF.

Nemoj mi trpati reci u usta, pogotovo ako su jos i u suprotnosti sa mojim misljenjem! 😉

Taj TT TP je 850W CWT bb i moze da napoji TA pec :d

edit: evo sta sam ja napisao (tj. evo da se vidi da nisam nigde rekao da je ATI kriv)

Pa cekaj jel' se ti bolje razumes od proizvodjaca koliko kablava i stekova treba da stave na graficku? Nisi rekao direktno, ali si na to nekako ciljao, eto umesto da stave 4 steka za napajanje, oni samo dva, stvarno nemaju pojma. 🙂

Nazad
Vrh Dno