Šta je novo?

ati 4870

filipos

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
745
U toku rada u PS odjednom su se pojavile kockice zatim sivi ekran. Posle gasenja racunara probao sam da upalim i stigao je do windows znaka i tada je iskocio BSOD sa textom da ati*** ima gresku. Posle toga racunar je ugasen. Posle sledeceg paljenja vise nije bilo slike na monitoru. Probao sam grafiku u drugom slotu, probao sa jednim stapom memorije i jednim hardom i nista. Takodje sam probao oba dvi izlaza i nema slike. Da li je graficka definitivno crkla?

to ces sa sigurnoscu znati kada graficku probas u drugom kompu

Ja bih ti savetovao da ako nameravas da radis hladan lem, to daš serviseru.

Ako nemaš ko da ti to radi, bolje je da to batališ i kupiš karticu iz Radeon 6800 serije.

Obavezno traži u servisu kad ti je budu vraćali da dobiješ novu garanciju ako ti daju novu karticu a ako je budu popravljali da ti produže garanciju za onoliko koliko je bila u servisu. Ako budu probali duvaljkom to da srede, hoće to da se javi ponovo, pa da bar imaš neki dan da proveriš da se ne desi opet.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

@daxyco moze on da trazi koliko god hoce njih bas briga, on mora da dobije ispravnu stvar....nego da proba da zamoli ljude u prodavnici ako mogu da mu srede da dobije novu u suprotnom nek prebudzi hladjenje....

Ne pitaju se oni ništa tu, oni samo proslede uvozniku. Šta piše na deklaraciji ko je uvezao karticu?

ako je popravka nemoguća, a nove 4870 nema na stanju /kao što je nema/

imaš pravo na novu karticu u visini cene koja je na fiskalnom .

mada je veća verovatnoća da će da ti daju novu karticu "u rangu" , npr 5750 ili 5770 koje se još vuku po zalihama .
garancija se tad ne produžava .

Iznenadio bi se šta se sve vuče po lageru. Ja pre 2 meseca dobio novu 9800GT kao razrešenje reklamacije.

trazi ipak jace nesto od 5770 iz razloga jer je 4870 ipak malo jaca od nje a posto ce se ici po fiskalu tada je karta placena sigurno oko 150-200e mozda i vise tako da imas pravo da trazis i bolju kartu tipa 5830,6790...

Stavi u rernu jedno pola sata :d Salim se, bez razmisljanja nosi na reklamaciju.

Pa i oni ako je budu popravljali to nece biti nista bolje nego rerna 😀 A to ce biti taman da izdrzi do 7 avgusta i onda dovidjenja prijatno....Zato zaj... popravke.Trazi novu i cao.Samo je to resenje.Ostalo je sve drzi vodu dok majstori odu 😀

Čestitam !!! Dobio su odličnu karticu sa kojom ćeš biti veoma zadovoljan.

Svaka im cast! Odlicno si prosao! Da li si dobio novu garanciju? Mislim da bi trebalo da dobijes novu.

Hmmm, imaju obicaj to da rade, nisam siguran da je po zakonu. Znam da ako se predmet menja novim sigurno moras da dobijes novu garanciju, tako sam ja za monitor, oni kao pa ne mora, isto je to, i na kraju su mi dali novu. Ali nisam siguran kako ide ako dobijes razliciti predmet. Mada treba da budes zadovoljan, dobio si ekstra kartu.

U tom slučaju će doživotno imati novu aktuelnu karticu. 🙂 Jer ako ova crkne za npr godinu i po onda može da očekuje aktuelni model sa novom garancijom od minimalnih 24 meseca. Ne funkcioniše to tako.

Isto tako ne moze garancija na nov proizvod da bude 15 dana, ili koliko vec. Kazem da sam u svom slucaju dobio novu garanciju. Pogledajte malo zakon, verovatno ima neka caka, ali to je u principu to.

Mozes i da kupis tv preko interneta, pazljivo otpakujes, sacuvas kutiju i vratis posle 14 dana i uzmes pare, i kupis ponovo novi, jer ti se ne svidja kontrast.

Hmmm, imaju obicaj to da rade, nisam siguran da je po zakonu. Znam da ako se predmet menja novim sigurno moras da dobijes novu garanciju, tako sam ja za monitor, oni kao pa ne mora, isto je to, i na kraju su mi dali novu. Ali nisam siguran kako ide ako dobijes razliciti predmet. Mada treba da budes zadovoljan, dobio si ekstra kartu.

Ja sam prezadovoljan kako je sve proslo. Jedino sto tek krajem sledece nedelje cu probati kartu jer sredjujem stan. Sta je tu je.

Postoji razlika između "novog proizvoda" i "artikla kojim je razrešena reklamacija. Pre pnekog vremena si kupio nov proizvod. To što si ti dobio nazad pre neki dan je razrešenej reklamacije, ne nov proizvod (nebitno što je nekorišćen). I kao takav ne dobijaš dodatne 2 ili 3 godine garancije. Jer nisi u startu platio da imaš doživotno novu karticu već si kupio jednu i garanciju da će taj proizvod raditi 2 ili 3 godine. Kad vrisne, dobiješ nešto da ispuni uslov.

Upravo to. BTW Super si prosao. Kartica je extra.

cenim da su trebali da ti daju novu garanciju jer je vecina uvoznika daje e sad sve zavisi neko da neko ne...u svakom slucaju nek te lepo sluzi lepa karta 🙂

Nazad
Vrh Dno