Šta je novo?

Ati 4850 Bios Flash pomoc????

• Začetnik teme Začetnik teme aca85
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aca85

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
319
Mislim da je u naslovu sve receno,hitno mi treba pomoc oko ovoga,posto jos nikad nisam fleshovao bios na VGA,samo na Mobo...pa bolje da pitam,pre nego sto nesto pogresim...

Znaci karta mi je Asus 4850 Top *(680/1050)* ... kako da je fleshujem?

A zasto uopste hoces da je flesujes?!?
Idi na TechPowerUp. Tamo skines programcic winflash i nadjes bios za svoju kartu (imaju finu kolekciju). Ja sam tako fleshnuo moju, zeleo sam nize taktove u idle...nasao takav bios...fleshnuo i dobio malo radi, malo crn ekran. Sreca prvo sam izvukao original bios sa karte sa Gpuz-om, fleshnuo njega nazad i sad radi

Bolje da ne pitas 🙁
Bio sam tamo,skinuo sam Bios,i ubacio sam u winflash,i samo mi rekao da je taj Bios vec aktivan ... a glupo mi da stavljam (mnogo) stariji Bios...

evo zasto moram,a danas je dobio iz servisa (po 2. put) i zovem ih,i oni meni : "ma samo flashuj bios i to je to..." http://www.gfxuploader.com/images/pjkqdq4u77u92holgaie.png

Ye ye gledao sam tamo,al i to je,"stariji" Bios 🙁 A skoro svaki drugi sto sam probao,dobijem neki error,nesto nesto Missmatch ...

Ako je karta u garanciji nek se oni zezaju stim.

Ako nece winflash onda moras iz dos-a to da odradis.

Ovo sa slike uopste nije problem vezan za bios kartice vec je problem u glupom
microsoft OS-u, i zakljucanim delovima windows registry-a.
Deinstaliraj drajvere,zatim uradi clean pomocu driver cleaner-a
Nakon toga uradi registry clean pomocu dva tri registry cleaner programa
(ima preporuka po forumu koji koristiti, ccleaner je samo jedan od njih a ima i boljih)
i nakon toga instaliraj najnovije drajvere i problem bi trebao da nestane

@tarmi : to sam resio,problem je bio u tome da pri instalaciji drajvera,moras desni klik > run as admin ... lol ...

Ma nosim je sutra na zamenu,nemam vise volje za ovo...hvala na pomoci.

ja imam problem sa ati radeon 4850 posle flesofanja biosa kartica radi samo u 2d okruzenju neradi nikako u 3d i neprepoznaje je kao ati radeon 4850 nego kao stndardnu vga karticu kako da resim ovaj problem dali neko zna probao sam i u dosu da ponovo flesujem bios ali je u dosu uopste nepronalazi

ja imam problem sa ati radeon 4850 posle flesofanja biosa kartica radi samo u 2d okruzenju neradi nikako u 3d i neprepoznaje je kao ati radeon 4850 nego kao stndardnu vga karticu kako da resim ovaj problem dali neko zna probao sam i u dosu da ponovo flesujem bios ali je u dosu uopste nepronalazi

???
Instaliraj drajvere za karticu ako hoces da je sistem ne vidi kao standard VGA
Topic je inace iz 2009 godine, napravi bolje novi, opisi sta si radio i opisi problem
Pozz

flesovao sam bios iz windowsa sa winflash programom i od tada mi seto desava da mi karticu neprepoznaje ni jedan program a kad instaliram drajver drajver ga neprepoznaje

a cak i iz dosa kad ocu da ga ponovo flesujem kaze da nije nasao vga karticu

Meni se cini kako sve ovo pises da si flesovao maticnu plocu a ne grafiku ...
Da ne tupim mnogo, moras naci originalni bios od kartice .. ima ih na techpowerup sajtu
Kad fleshujes iz dosa postoji dodatna komanda koja se kuca da forsira fleshovanje (force flash) i zaobidje poruku da sistem ne vidi karticu.
Vrlo je bitno da nadjes "originalni" bios ili "originalni pa ga modujes ispravno" bios za tvoju karticu.
Budi spreman i imaj pored sebe dodatnu PCI VGA karticu u slucaju da stavis pogresan bios, zato sto ce ti za dos trebati nesto da ti prikaze
sliku na monitoru.
Ovo u principu nista nije komplikovano ali ako nikada nisi radio izgleda jako komplikovano i kao bauk.
Pozz

Nazad
Vrh Dno