Šta je novo?

ATI 4830/4850 i napajanje

trcha

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2002
Poena
604
Meni je na Chieftec-u GPS od 450W bez problema radila 4850 pored Phenom-a II X2 550 OC na 3,5 Gz i dva harda.
Recimo da bi trebalo da radi ali imaj u planu da ubrzo zamenis napajanje.

to je bas na granici.
To je ok napajanje, ali su mu amperaze na 12V jako male za takvu grafiku ako uracunas i ostatak komponenti.

na 12V granama imas po 10A i 15A max, tj ~120VA i 180VA respektivno..
pogledaj slike u attachmentu

jace napajanje se svakako preporucuje.

Prilozi

• 380.png
    380.png
    20.5 KB · Pregleda: 54
  • 4850.png
    4850.png
    24.5 KB · Pregleda: 79
V2 ti je za procesor, a ostaje ti 10a za ili 120w za Hdd,Opticki, 4850 vuce izmedju 100-120w u zavisnosti od varijante, sto znaci da opterecujes napajanje do maximuma sto znaci kratko(krace ce da traje)

ako je novo moze, ali mu obavezno obezbed odlicno hladjenje znaci procesor drzi na minimalnim temperaturama!

jer najslabija tacka na napajanju su kondenzatori a njima skracujes zivot upola na svakih 10c dignute temerature, a i u tom slucaju menjaj ga cim budes imao prilike!

---- ozbiljna preporuka da uzmes barem chieftec ctg 400 p80 on ima 18A tamo gde ti treba!

lično, ne bih ništa ispod 20A na 12V, radi stabilnosti mašine i pri punom opterećenju. To je ipak neki realni "pametni" minimum.

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima, to napajanje ima barem 3 godine kako se koristi, te ne bih rizikovao.

Ako sam dobro shvatio, posto to napajanje nema poseban 6pin konektor za graficku, koristi jedan od 12V railova za nju, a koji se usput koristi i za druge periferije.

Posto imam i jedno Spire 420W napajanje (http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=614) za koje pise da ima samo jedan 12V rail od 15A, ali i poseban 6pin konektor za graficku - da li to znaci da bi ono moglo da izvuce pomenuti hardver?

Moje ima 6pin PCI-E konektor, sad kad pogledam link što si ostavio izgleda da nije isto. Moje je crno - link. Čak ima i dve crne verzije, kolko vidim jedina razlika je što jedno ima pci-e konektor a drugo nema. ovo je moje

Poslednja izmena:
Uzeo ATI 4830, radi sa pomenutim napajanjem bez problema.

Hteo sam da stavim onaj Spire od 420W, ali je 4pin kabl za plocu previse kratak - ne mogu da dobacim. Dok ne uzmem novo napajanje, ostaje ovako.

Nazad
Vrh Dno