Šta je novo?

ati 4770 overklok!?

maestrobg

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poena
169
http://gpuz.techpowerup.com/10/04/04/39w.png

ovo je stabilno, testirano u igrama , samo pomocu rive i furmarka, nisam flashovao bios niti bih to radio....u furmarku na 640x480 na default klokovima imam avg fps 82 a na ovima sa slike imam 120!

temp sa 32 % fana ide max do 73 stepena!

znam da moze sa asus top biosom da se flashuje i da se pomocu asus smart doctor-a podigne voltaza gpu core-a, ali ne smem bas to da radim...

da li je ovaj moj rezultat dobar?

ako ima jos neko sa ati 4770 overklok iskustvom neka napise nesto...

Pust warhead benchmark pa ako ne zakucava raduj se...........meni je sve tesove prosao 4870 ali warhead zakucava tako da mi nista nije znacilo:wave:

Hm...pitam jer imam ponudu za MSI Cyclone 4770, crna kao sa linka
http://itfanat.com/5542.html karta je nova a cena je 85e pa mislim da je ok kupovina, bas je tiha i hladna, trazio sam da je ubace u racunar sa ATI CCC da bi video koliko je glasna i da li ima kontrolu obrtaja ventilatora, deluje fino iako sam razmisljao da uzmem 5750....

Hm...pitam jer imam ponudu za MSI Cyclone 4770, crna kao sa linka
http://itfanat.com/5542.html karta je nova a cena je 85e pa mislim da je ok kupovina, bas je tiha i hladna, trazio sam da je ubace u racunar sa ATI CCC da bi video koliko je glasna i da li ima kontrolu obrtaja ventilatora, deluje fino iako sam razmisljao da uzmem 5750....

Ta karta je ista ko moja , cak sam je tolko i platio pre skoro godinu dana.... Ja sam skino taj vent i stavio veci preko celog kulera . Sad je i tisa i hladnija 5 stepeni...

dva slota ...
mb_productimage_ga-ma790x-ud3p_big.jpg

Poslednja izmena:
Da ti i ovde stanem na muku 😛

Probaj nove drivere. izasli pre par sati.

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    210.2 KB · Pregleda: 121
Baš je opušteno. OC-ovao si je bolesno mnogo, i to samo da bi nam pokazao koliko imaš poena u 3D Mark Vantage-u, jer ovako verovatno nije stabilna? A temperature grafike s baš ''opuštene''... Samo 87c posle 10 min. testa. Mogu da zamislim kolike bi temperature bile kad bi odigrao neku igru pola sata.

Vidi ga ovaj ESESES i ovde proganjas jadnog skeletora9 ? : )

Realno moja 5850 sa klokovima 1000/1280 i voltazom 1.265 ne dostigne 87c u ventage-u, max joj je bio 78C i to je vent "stelovan" da ne bude bucan

Vidi ga ovaj ESESES i ovde proganjas jadnog skeletora9 ? : )

Realno moja 5850 sa klokovima 1000/1280 i voltazom 1.265 ne dostigne 87c u ventage-u, max joj je bio 78C i to je vent "stelovan" da ne bude bucan

Ma koje progananje, nisam ja u toj kompaniji 🙂

To su ok temperature za takve klokove i voltažu, ali njemu su temperature previše. A da ne pričamo o tome koja je razlika između tvoje i njegove karte. Mada, zavisi dosta temperatura i od provetrenosti kućišta i ambijentalne temperature.

Pa mislio je da samo na njegovu kartu uticu novi drajveri xD

🙂 4770 ja karta koja duplo manje trosi od kartica sa kojom je uporedjujete... a i hladnija je i kosta 8k dinara... bolje nemoj stavljat ovde rezultate 4870😀...2x 4770 trosi ko jedna 4870....a rezultat bi bio 14k ..onako odokativno:d
...i meni je bilo cudno kad sam video u Risen da imam rezultate slicne ko sa onima sto imaju 4870...al sta sad..sta je tu je😀..nije samo Risen nego i Gta IV... da ne govorim rezultatu za cpu 🙂 izmedju ovog mog i diriktnog konkurenta intela 8400-8500 koji su bili skuplji ~60-80 evra... Sve u svemu isti i slabiji rezultat , ali za vise kinte... nista strasno, nema ljutnje.. bice bolje drugi put 😀
Pa mislio je da samo na njegovu kartu uticu novi drajveri xD
Ovi rezultati od maestrobga su rezultati kao na 5750. Mozda je tvoja jedna kad je naklokujes bas kao 4870?

Poslednja izmena:
🙂 4770 ja karta koja duplo manje trosi od kartica sa kojom je uporedjujete... a i hladnija je i kosta 8k dinara... bolje nemoj stavljat ovde rezultate 4870😀...2x 4770 trosi ko jedna 4870....a rezultat bi bio 14k ..onako odokativno:d
...i meni je bilo cudno kad sam video u Risen da imam rezultate slicne ko sa onima sto imaju 4870...al sta sad..sta je tu je😀..nije samo Risen nego i Gta IV... da ne govorim rezultatu za cpu 🙂 izmedju ovog mog i diriktnog konkurenta intela 8400-8500 koji su bili skuplji ~60-80 evra... Sve u svemu isti i slabiji rezultat , ali za vise kinte... nista strasno, nema ljutnje.. bice bolje drugi put 😀

Ovi rezultati od maestrobga su rezultati kao na 5750. Mozda je tvoja jedna kad je naklokujes bas kao 4870?
Ne uporedjujemo mi tu nista jer i nema svrhe .😀
Samo pazljivo procitaj njegov 12 post.😀
- E moj post je odgovor na to.:-devil-:

I ja bi taj rezultat poredio sa 4870. Sa cim drugim da poredim 4850? 🙂... Kad se uzme sve u obzir ovo su odlicni rezultati , a ne tu da cmizdrite nego da pohvalite coveka za takav klok....da ne racunam sad , al to je oko 30%!

Poslednja izmena:
I ja bi taj rezultat poredio sa 4870. Sa cim drugim da poredim 4850? 🙂... Kad se uzme sve u obzir ovo su odlicni rezultati , a ne tu da cmizdrite nego da pohvalite coveka za takav klok....da ne racunam sad , al to je oko 30%!

Procitaj i 13 post.🙂

Evo sa 10.6, cudno sa CF imam bolji rezultat ali sa single kartom skoro isti kao sa 10.4 kad sam radio na ovom kloku (ne moze vise od ovoga 🙂):

Fan ne prelazi 40% meni a temperatura je u toku Vantage bila 72c max 🙂

Default 5750 je oko 7900 poena inace.

Prilozi

• 10.6 Vantage.webp
    10.6 Vantage.webp
    225 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
..

poslednje sto cu reci je da ovako klokovana sa 9400 poena naspram defaultnih 6620, moze da odere vecinu 4870 kartica a i neke gtx 260....

poz

poslednje sto cu reci je da ovako klokovana sa 9400 poena naspram defaultnih 6620, moze da odere vecinu 4870 kartica a i neke gtx 260....

poz

Moze da bude blizu ili slicna kao 4870 defaut da dere bas ne moze , isto vazi i za GTX260.... Uradi neki Benchmark Crysis, Far Cry 2 i videces.

3DMark bas i nije najbolji pokazatelj.

Poslednja izmena:
@maestrobg

Ae sad nam okaci benchmark neke igre(crysis far cry 2 just cause 2...) i reci na usput temp. graficke.
Provrti i furmark.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno