Šta je novo?

ATI 4600 i HDMI

dusko_m

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
660
Prijatelj pokušava da poveže ASUS 4600 sa LG LCD-om i ne ide mu (XP masina). Karta ima jedan DVI, jedan HDMI i jedan VGA izlaz. Monitor vezaan preko DVI. TV registruje da ima neki uredjaj prikačen ali to se na kompu ne dešava. Kada u screen properties čekiram TV kao Attached i kliknem Apply, blinkne dvaput i ponovo ga zasivi tj. prikaže ga kao Detached. U CCC nema u listi nijedan disabled display. Ono sto mi je još neobično je da se prilikom butovanja kompa, ne prikazuje POST screen na TV-u što je različito ponašanje u odnosu na moj 3870.

Šta mislite? Da nije crko izlaz na kartici ili imate neki predlog kako da nateramo ovo da radi.

Proveri da nije isti slučaj kao na mojoj ATI integruši gde u isto vreme mogu raditi dva monitora ali jedan mora biti vezan na D-SUB. Preciznije, kod mene ne radi kombinacija DVI + HDMI.

Ako ima na TV-u ili monitoru D-SUB nek proba da jedan display poveže preko njega....

pokusao sam da otkacim DVI i da butujem samo sa TV om prikacenim na HDMI i nece da radi

da li si probao sa nekim drugim driverima?
Ako kabal radi na 3870 onda je u grafi problem. Probaj neke druge drivere.

ne, ne, ne...ovaj problem se desava kod mog drugara. moj setup kuci funkcionise bez problema i nema nikakve (fizicke) veze sa ovim problemom koji se desava kod mog prijatelja. on ima svoj HDMI kabl kojiem smo kvalitet proberili tako sto radi sa DVD playerom i nekim externim MSI media playerom. sad da li postoji mogucnost da kabl ima neku bas takvu specificnu falinku da sa ovim uredjajima radi a da sa kompom nece - to nismo probali

a od drajvera smo probali ASUS-ove fabricke, i zadnje sa ATI-jevog sajta. doduse nisam cistio posle deinstalacije uz pomoc driver cleaner-a. jos to mi je ostalo da probam veceras (a posle ga teram da instalira Win7)

pronadjeno resenje

"kvar" je bio u TV-u (LG LCD 32")
EDID koji je bio na TV-u nije dozvoljavao grafičkoj da ga pravilno prepozna. rešenje je bilo u upgrade-u EDID na TV-u sa v2.0 na v1.3
da ne ulazim u tehnikalije, kompletno resenje ovde
mi smo imali situaciju kao tip u prvom narednom postu. proradilo iz prve

Nazad
Vrh Dno