Šta je novo?

ATI 3870 HIS - black screen u igrama

kokicm

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2007
Poena
304
Nece igre da mi rade na moja podesavanja stalno mi blokira grafika jednostavno pobrljavi ekran i nema slike sve crno:mad:

Jako lepo si objasnio šta se dešava, sigurno ćeš konkretne odgovore dobiti.

izvinjenje

Kad ukljucim Crysis po defultu mi sve radi ok tj. na medium sa rezolucijom 1024x768 ali kad podesim na high detalje sa istom rezolucijom onda mi pocrni ekran i nista se ne desava a komp kao da radi samo bez slike

Nadji nekog da ti sredi taj comp.
Pozdrav

Daj pomagajte ljudi

Kartica je nova nema dva dana kako sam je kupio!

Koje napajanje imash? Mozda je ono problematichno.

1. Navedi ploču, procesor, memoriju i napajanje.
2. Navedi verziju drajvera za grafu.
3. Da li ti je nešto oc-ovano ?

E6750 ,GIGABYTE GA-P35-DS3L,2GB 800MHz Geil Ultra ,SATA2 500GB 16MB Seagate, ATI Radeon™HD3870 512MB DDR4 HIS, Cooler Master RC-690, Cooler Master Real Power M620W,Samsung 730BF 4ms

4. Da li je u pitanju XP ili Vista
5. Da li je vruca kartica, da li se greje, na koliko se okrece fan, ako se i okrece...
6. Jel "sveza" instalacija operativnog sistema ili si kupio karticu izvadio staru i ustekao novu...?

Xp,nije vruca kartica,okrece se kuler ali neznam na koliko ob. a temperatura je 47c,izvadio sam 7600gt i stavio 3870 a xp je mesec dana star

90% shanse da je sukob drajvera. Trebash ili da dobro ochistish prethodne drajvere (nvidijine) ili da reinstalirash ceo OS (sa formatiranjem, naravno).

Driver Cleaner, pa očisti lepo sve nVidia drivere i ponovo instaliraj ATI-jeve, pa javi šta se dešava.

Jesi fino iscistio te drivere od nVidia-e? Uzmi lepo pocisti te drivere skini driver sweeper pa ocisti i jedne i druge ako je sta ostalo, pa ponovo instaliraj driver-e. Mada imaju probleme sa 8.2 driver-ima ljudi, mozda da probas i sa drugim verzijama. Za temperaturu skini rivatuner pa prati kolika je, ali mislim da uz HIS-ove karte ide i softver koji to odradjuje sa sve OSD-om.

Očisti ostatke nVidia drivera DriverCleanerom, a skini i sve programe (tipa Riva tuner) koji imaju veze sa podešavanjima drivera, pa ih ispočetka instaliraj ako ti trebaju.

Nisam nista cistio samo sam deinstalirao stare i instalirao nove.

Aj sad cu da probam pa cu vam javiti unapred hvala za pomoc!

Sve isto cim krene crysis odmah zakuca posle 5 sec. i temp se podigne do 60c instalirao sam 8.1 drajvere te sam dobio uz grafiku

skini svež dx

skinuo nevredi opet isto samo jos nov sistem nisam probao

Ček malo - jel imaš problem samo u Crysis?
Kako rade ostale igre ?

u svim igrama,instalirao sam za xp sa hisovog cd-a sve je sam odradio

u svim igrama,instalirao sam za xp sa hisovog cd-a sve je sam odradio

Instaliraj XP, instaliraj najnovije drajvere i craysis, ce na tom monitoru u 1024x768, raditi na ultra high! Jedino ako ti nije zapala neka losa graficka mada sumljam.

Ne mogu da verujem da covek mora da reinstalira ceo OS zbog promene graficke kartice ???
Dakle danas je zaista tesko biti glup pored tolike konkurencije (konkurencija = ATI softw. dev team)

M.

1. Da li si pokushao sa Omega drajverima? Najnoviji drajveri sa ATI-jevog sajta?

2. Ako reinstall OSa ne pomogne, moguce da grafichka ima loshu memoriju.

Nazad
Vrh Dno