Šta je novo?

ATi 3870 & 3DMark06 - loš rezultat...

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Danas sam završio mašinu konačno, sve je u profilu, koga šta interesuje nek pogleda... Idemo redom:

Ovo je neki Gigabyte 3870 hibrid zato što ima DDR3 memoriju na 1900Mhz a ne DDR4 na 2250Mhz, ali sve ostalo je isto, frekvencija GPU-a je 780 Mhz, sve lepo fino, pa još i Zalman VF700AlCu, koji na žalost ne može softverski da se utiša... Za 169€, fenomenalna karta.

E sad... U 3DMarku03 dobijem ~31300, u 2005 dobijem ~11600, ali je 2006 očajan, samo ~5900 u 1280x1024, a 6500 u 1024x768...

Procesor i memoriju nisam overklokovao još, nikako ne mogu da podesim sve kako treba pa sam ostavio na defaultu (2.1Ghz), nešto pravi problem kod OC-a, ali dobro, nebitno je za ovu priču... I da, znam da bi sa nekim C2D bila ooogromna razlika, ali na žalost još uvek sam na A64...

Koliko su ovo realni rezultati? Meni se čini da su trojka i petica OK, za peticu nisam siguran jer je skoro nikada nisam ni radio pa nemam sa čim da uporedim, ali sam sa trojkom skroz zadovoljan... Šestica, katastrofa. Poredio sam sa 3850 koji je kod drugara u skoro identičnoj neklokovanoj mašini, čini mi se da je on imao ili 23k ili 26 i nešto u trojci, sad nisam siguran, ali znam da je ovo kod mene dosta bolji rezultat... Ali, kod njega je šestica izbacila 7800-7900 ako se dobro sećam, a kod mene 6500 (govorim o 1024x768)...

Šta bi mogao biti problem? Svež je Win, 7.12 Catalyst, 3DMark06 v110 sa hotfix-om, sve lepo fino, ali neće da izbaci dobar rezultat, nema šanse, a imam osećaj da mi sve ostalo super radi, igre, ostali markovi i sve...

Evo i shota, ako znači nešto... Mene buni ovaj CPU skor, koliko bi trebao da bude, jel ovo OK?

3D06.gif

Imate li neku ideju?

Poslednja izmena:
Ne da je los skor za 06 1280x1024 nego baaas los :wall:.
Cpu skor 802 :d.
Pa ja imam oko 2600, doduse C2Duo, ali ipak je to stvarno malo, kao da imas neki prastari Sempron.
Nek se jave ovi sto imaju X2, pa neka kazu koliko oni imaju za cpu score.

Lepo si uporedio sa ortakovim kompom, najbolje bi bilo da stavis njegovu graficku 3850 u tvoj komp, pa onda da vidis koliki ce biti skor. Ili tvoju graficku u njegov komp ;).

Da je cpu skor normalan, onda bi glavna sumnja pala na graficku... ovako su oboje osumnjiceni :D.

I nemoj da testiras 06 u 1024x768, samo unosis zabunu.
Def test je, kao sto i sam znas, 1280x1024 AA Off.
Da nisi slucajno ukljucio AA ili forsirao AF iz drajvera ?

Cpu skor je katastrofa,zato su prilicno slabi i sm2/sm3,cpu skor kod mene nisam ni gledao,ali se secam da na je starom p4@4600 (koji je ipak mnooogo slabiji od x2 4000+) bio oko 1500.

Poslednja izmena:
Na masini iz profila sam testirao ATI 3850 256MB i u 3DM06 sam dobio 8800 poena na default klokovima karte a u 3DM05 14xxx ne secam se u cifru....tvoj rezultat cpu je veoma los... Ja imam 21xx. Da bi kartu odklonili kao uzrocnik ... testiraj je preko ATItool-a 0.27b4 .. scan for artifact...e sad...vidi u biosu da nisi pogresio nesto pa si snizio multiplier procesora ili tako nesto...onda ... vidi za bios ploce...koliko je star...mozda ima novih verzija pa da se fleshuje...onda...dezinstaliraj contolni centar od atija....onda...ti u redu napajanje...ajde vidi pa se javi...pozdrav !!!

Poslednja izmena:
CPU score ti uopste nije u redu,trebalo bi da imas najmanje 1550 na defaultu sa tim X2 procesorom!Ti imas duplo manje...
Instaliraj AMD DC Optimizer i proveri da li ti je CnQ iskljucen u BIOS-u(treba da bude,mozes iz Win-a naknadno da koriscenjem RIghtmark CPU util. povratis CnQ funkcionalnost iako si je "iskljucio" u BIOS-u).

Poz

DC Optimizer, Driver i Hotfix za XP su instalirani, sve kako treba, sve po redu.

Nije mi uopšte jasno zašto ova Geil memorija neće da sarađuje, poludeću... Neće da radi ni blizu svoje default frekvencije, probao sam kad sam imao TA690G i evo sada, na TF560 A2+. Ranije sam sa običnim Transcendom 667 imao 270x10, DDR533 (što daje konačnu frekvenciju od ~670 Mhz DDR2, taman za onu memoriju), ali sa Geilom baš nemam sreće ili ne znam da ga podesim... Na 800 neće ni da pomisli da radi, ni u ludilo, šta god pokušao.

Evo sada sam nekako još i uspeo da namestim CPU na 2.7 Ghz, ali sam morao memoriju da spustim na jadnih 670 Mhz... Eh, Ultra 800...

Odo da probam mark ponovo pa se javljam.

3D062.gif

Malo bolje, ali definitivno nedovoljno. Ovo je na 2.7Ghz, CnQ isključen, CCC isključen (ne i uninstalliran, samo exitovan...)

Ne znam... Idem da probam da uninstalliram DC Driver i Optimizer, da probam sve ponovo, pa ćemo da vidimo. Definitivno je problem u CPU-u, i na jednom i na drugom testu FPS je UVEK NULA, a dobro se sećam da sam gledao kod druga test, isto X2 4000+ default, bilo je 1-2 FPS, možda i više, ali definitivno ne stalno nula...

Javljam se uskoro :)

Očajno, da ne kažem jadno. Ne znam šta te muči ali se nadam da ćeš rešiti problem :wave:

Neverovatno... Task Manager > 3DMark06.exe > Set Affinity > naravno, jedno jezgro otkačeno :)

Kada sam selektovao i drugo, evo šta sam dobio :)

3D063.gif

Jel ovo sada OK? :)

Igraću se malo kasnije i sa klokovima kartice, pa ću da provrtim i ostale markove...

Eh, sjajni AMD... Kako jedva čekam jedan lep E8400...

Na 2.7Ghz sa 450Mhz Geil Ultra imam ravno 2060 CPU score,sto znaci da si resio problem ;).

BTW evo kako skalira 8800 sa X2 na raznim taktovima(nije moj licni rezultat ali moze da koristi):
AMD8800GT-scaling.jpg

Kako si namestio Geil da ti radi na 450? Koja je ploča u pitanju, ja očigledno grešim negde u podešavanjima za memoriju, tj. nešto ostaje podešeno kako ne treba...

A što se tiče mog problema, evo konačnog ishoda :)

2.7 Ghz, Catalyst 8.1, 3870 @ 810/2000Mhz (samo blagi OC, čisto bzv :))

3D Mark 2001

3D01.gif

3D Mark 2003

3D03.gif

3D Mark 2005

3D05.gif

3D Mark 2006

3D06-1.gif

Ja mislim da je to to, idem sad da spavam i sanjam zmajeve, pucanje, frejmove i ostalo :d

pa da. skalirani rezovi zbog procesora. i ja imam u markovima smesne rezultate. sva sreca pa se u igrama to ne vidi.
i ja u 3d marku 06 imam oko 7600, dok ljudi sa c2d imaju 10.500.
u 03 imam oko 10k manje upravo zbog procesora.
tako da ljudi, manite 3d mark sa AMD ovim cedima, ne daje realnu sliku uopste. bar se ja ne brinem.
XD

Poslednja izmena:
Na masini iz profila sam testirao ATI 3850 256MB i u 3DM06 sam dobio 8800 poena na default klokovima karte a u 3DM05 14xxx ne secam se u cifru....tvoj rezultat cpu je veoma los... Ja imam 21xx. Da bi kartu odklonili kao uzrocnik ... testiraj je preko ATItool-a 0.27b4 .. scan for artifact...e sad...vidi u biosu da nisi pogresio nesto pa si snizio multiplier procesora ili tako nesto...onda ... vidi za bios ploce...koliko je star...mozda ima novih verzija pa da se fleshuje...onda...dezinstaliraj contolni centar od atija....onda...ti u redu napajanje...ajde vidi pa se javi...pozdrav !!!

3850 def. na E4300 na 2.4Ghz daje 8800, na E2160 ili 2180 na def. to preko 8500 ne ide, tako da procesor jako utice. Kada se E4300 podigne na 3Ghz bude 9500, a overklokom grafike se dolazi do 10300. Bas zanimljivo. 1000 bodova na procesor i 800 na grafiku.

3DMark06 daje ocenu sistema kako će se ponašati u novijim igricama, jer i CPU ima značajnu ulogu.

Jedino što mi se čini da su generalno preterali sa ulogom brzine CPU-a (primer C2Q i C2D - sudeći po 3dMark-u sistem sa C2Q je bi trebalo da je dosta brži od C2D a svi znamo da nije!).

Poslednja izmena:
3DMark06 daje ocenu sistema kako će se ponašati u novijim igricama, jer i CPU ima značajnu ulogu.

Jedino što mi se čini da su generalno preterali sa ulogom brzine CPU-a (primer C2Q i C2D - sudeći po 3dMark-u sistem sa C2Q je bi trebalo da je dosta brži od C2D a svi znamo da nije!).

Podigne rez sa recimo 13000 na 15000 bez problema, na istom taktu. Recimo 3.4Ghz C2D sa 2MB kesa i 3.4Ghz C2Q sa 8MB kesa, a u prksi ne verujem da bi podigao fps sa recimo 26 na 30, to sigurno ne.

Sa setup-om iz potpisa i klokovima karte 750/1000 dobio sam nesto manje od 9100 poena u 3d marku 06.

Sa setup-om iz potpisa i klokovima karte 750/1000 dobio sam nesto manje od 9100 poena u 3d marku 06.

Pa to je taman to, ja sam testirao na 810/1000, isto 2.7 Ghz... Doduše, tebi memorija radi na 900... Kako?!

Ajd' molim vas napišite koji ste BIOS setup napravili, kako šta, 270x10 / DDR667? Koja podešavanja, koje voltaže? Meni definitivno nešto ne valja, neće memorija da isprati, CPU bez problema radi na 2.7.

to mi nikad ne bi palo napamet...hvala na iskustvu.....
P.S. ma da ... sve se to vrti na par fps gore dole....Pozdrav !!!

Ma najjace je da je dole :p.

"Gore dole, goore dole...
Sve je gore, dole". :-devil-:.

Poslednja izmena:
Pa cek bre ja imam 11k sa 8800gts 320, i dalje to meni nešto loše.

Dobro je da si rijesio problem ,ali to je i dalje malo za tu kartu ,mislio sam da je jaca...

Poslednja izmena:
Taj geil ti radi na 800 sa 4-4-4-12 na voltazi 2.1 ....znaci podigni voltazu ,eventualno probaj ii drugi par slotova...meni radi do 960 sa labavijim latencijama ,ali ako izvucem max od procesora nece stabilno preko 866...

Neverovatno... Task Manager > 3DMark06.exe > Set Affinity > naravno, jedno jezgro otkačeno :)
I meni se to desilo, radilo je samo jedno jezgro (rez je bio oko 7-8k :zgran: ), mislio sam se sta je sad, pogledam task manager i otklonim problem (sa 2 jezgra rez je skoro 12k). :type:

Danas sam završio mašinu konačno, sve je u profilu, koga šta interesuje nek pogleda... Idemo redom:

Ovo je neki Gigabyte 3870 hibrid zato što ima DDR3 memoriju na 1900Mhz a ne DDR4 na 2250Mhz, ali sve ostalo je isto, frekvencija GPU-a je 780 Mhz, sve lepo fino, pa još i Zalman VF700AlCu, koji na žalost ne može softverski da se utiša... Za 169€, fenomenalna karta.

E sad... U 3DMarku03 dobijem ~31300, u 2005 dobijem ~11600, ali je 2006 očajan, samo ~5900 u 1280x1024, a 6500 u 1024x768...

Procesor i memoriju nisam overklokovao još, nikako ne mogu da podesim sve kako treba pa sam ostavio na defaultu (2.1Ghz), nešto pravi problem kod OC-a, ali dobro, nebitno je za ovu priču... I da, znam da bi sa nekim C2D bila ooogromna razlika, ali na žalost još uvek sam na A64...

Koliko su ovo realni rezultati? Meni se čini da su trojka i petica OK, za peticu nisam siguran jer je skoro nikada nisam ni radio pa nemam sa čim da uporedim, ali sam sa trojkom skroz zadovoljan... Šestica, katastrofa. Poredio sam sa 3850 koji je kod drugara u skoro identičnoj neklokovanoj mašini, čini mi se da je on imao ili 23k ili 26 i nešto u trojci, sad nisam siguran, ali znam da je ovo kod mene dosta bolji rezultat... Ali, kod njega je šestica izbacila 7800-7900 ako se dobro sećam, a kod mene 6500 (govorim o 1024x768)...

Šta bi mogao biti problem? Svež je Win, 7.12 Catalyst, 3DMark06 v110 sa hotfix-om, sve lepo fino, ali neće da izbaci dobar rezultat, nema šanse, a imam osećaj da mi sve ostalo super radi, igre, ostali markovi i sve...

Evo i shota, ako znači nešto... Mene buni ovaj CPU skor, koliko bi trebao da bude, jel ovo OK?

3D06.gif

Imate li neku ideju?

Primjecujem da imas vrlo slicnu karticu mojoj. Imam naime Gigabyte 3850 512mb. Usporedio sam slike na netu, PCB je isti, kartice su u biti potpuno iste. Gigabyte ima naime drukcije PCB dizajn od referentnog. Samo sto ti imas malo brzu DDR3 memoriju, moja radi na 1400Mhz sto je sporije od referentne 3850, kao sto je tvoja memorija sporija od referentne 3870.
Mislio sam te zamoliti da mi prilozis tvoj bios u attachmentu, pa da ga ja probam staviti na svoju karticu. Mozda bi tako dobio 3870 :D
Bio bi ti zahvalan.

@Hola77 ... mislim da bi prvo trebao da testiras tvoju memoriju da li moze na taktove memorije njegove karte...Pozdrav !!!

Vec sam testirao i moze. U biti ne moze u igrama, ali moze kad nije pod opterecenjem, tj. u windowsima. Znaci mogao bi s tim postavkama uci u windowse. Onda bi malo smanjio takt i to je to.
Samo sto sam vidio na slikama da 3870 ima quimonda memoriju, a moja 3850 ima hynix.
Da li to ima veze??

Nije toliko los ni AMD..:)

Sad mi ostaje da flesujem bios i da kloknem karticu jos vise ...I jos bolji rez...
Ja i ti imamo slicne maticne i memorije i istu graficku.Moj CPU daje bolje rez jer je jaci, ali su mi SM2 i SM3 rez. bolji,a ista kartica.Ne znam mozda zbog memorije.Ja sam spustio CPU mnozioc(14x) i podigo FSB(225) i memorija mi radi na 900(to je za 24/7).Kad dignem napon ide jos gore i sve je stabilno..Probaj da podignes memoriju trebalo bi da radi stabilno na 900..Na koliko ti radi graficka???

Poslednja izmena:
Vrh Dno