Šta je novo?

ATi 3850 -> Softmod 3870

Pozz decki, citao sam malo ovu temu..... flashao s melkorovim biosom ( hvala sto si ga podjelio s nama ) i eo :

vidite da ide preko 800mhz.... trenutno je na toj frekvi, a kasnije jos vise ide ..... btw. imam zalmana vf900 cu ;)

Jel moze neki 3d mark bilo bi lepo a i moze neki frame rate iz igre :D koliko se dobija procentualno ubrzanje...

Nešto sam razmišljao: umesto da se menjaju samo lokacije koje određuju o/c limit catalyst-a, možda je bolje iskopirati komplet sadržaj od AAE8 do AB0F iz HD3870 BIOS-a? Ovo iz razloga što editovanje brzina za gpu/mem u istom tom bloku izaziva neinicijalizaciju drajvera, pa će verovatno i promena limita napraviti isto.

Pošto je verovatno ceo blok zaštićen od "čačkanja" i svaka promena vrednosti izaziva problem, bolje je kopirati taj blok iz BIOS-a u kome to radi. Konkretno, pogledajte vrednosti na adresama AB0E i AB0F, jer je na drugoj slici to jedino što se u tom bloku razlikuje izmedju dva BIOS-a (sem taktova i limita, naravno), pa mislim da to možda pripada nekom zaštitnom mehanizmu (checksum možda?).

Mislim da je ovo bezbedno uraditi, pošto melkor javlja da nevezano što ovde nije promenio taktove gpu/mem kartica i dalje radi po onim taktovima koje je definisao "u tabeli koja se nalazi malo nize, na adresi ADBF pa sve do AE4F".

Kad smo već kod toga, gde je uopšte melkor?

Melkor je juce imao *******ciju sa kolima, pa je dosao u 23h kuci i nije cackao BIOS vec otisao da spava :D.

Videcu s njim da danas odradi duplu smenu u hex editoru :-devil-::-devil-::-devil-:

Pozdrav
:wave:

Pozz decki, citao sam malo ovu temu..... flashao s melkorovim biosom ( hvala sto si ga podjelio s nama ) i eo :

vidite da ide preko 800mhz.... trenutno je na toj frekvi, a kasnije jos vise ide ..... btw. imam zalmana vf900 cu ;)

kazes imas Zalman. Koliko shvatam on ide na GPU, a mmorija ostaje bez hladnjaka, zar ne? Da li si montirao neke hladnjake na memoriju ili na deo za napajanje. Ako si samo stavio VF900 CU na GPU i sve ti radi, onda da ja stavljam WB na moju? :banana:
Takodje me zanima kako si presao 770MHz, sa kojim programom. u drajverima je limit 770.

Poslednja izmena:
Obrati paznju da kad staviš WB nećeš imati strujanje vazduha ni preko memorije, ni preko VRM-a! Može lako da se desi da se karta pregreje iako je GPU hladan.

Obrati paznju da kad staviš WB nećeš imati strujanje vazduha ni preko memorije, ni preko VRM-a! Može lako da se desi da se karta pregreje iako je GPU hladan.

Znam to, to je bio slucaj i sa 7900GS. Zato duvaju 2x8cm ventovi ispod grafe na nju.

kazes imas Zalman. Koliko shvatam on ide na GPU, a mmorija ostaje bez hladnjaka, zar ne? Da li si montirao neke hladnjake na memoriju ili na deo za napajanje. Ako si samo stavio VF900 CU na GPU i sve ti radi, onda da ja stavljam WB na moju? :banana:
Takodje me zanima kako si presao 770MHz, sa kojim programom. u drajverima je limit 770.

Sa zalmanom se dobiju i pasivci za memoriju ;) ! I piri direktno po njima ;) !

Sad sam se malo igrao sa ventilatorom. ima 3 ili 4 brzine. Zanimljiva je ona od 48% jer se ne cuje, a hladi bolje! Pre je isao GPU do 90C na 730Mhz, sada na 770Mhz do 68C. Cool. AKo se stavi 67% ne prelazi 57C, ali se i cuje. Za moj ukus previse. Recimo kao 8800GTS 320MB :d

Koliki je dobitak 770/1000 u odnosu na stock clk-ove, sto se tice realnih performansi u igrama?

Poteracu Game testove u 3D Marku i CoH, pa javljam poslepodne.

770/670 (GPU) - 15%
2000/1660 (Mem) - 20%

Dakle, ako si GPU limited, ubrzanje kao sto rece GoranM, 15ak procenata.

Nego, jel neko ubacio moj bios na karticu ?

Jeste, NeoDJW (post #38).

Šta uradi sa BIOS-om, ja sve čekam rezultat a ti nas kuliraš? :D

Danas do 18h javljam !!!

Ako zbog nečega budem upgradovao moj 7600GT za 3850, to će biti zbog ovog melkorovog BIOS-a koji svi nestrpljivo čekamo. :)

Stvarno baš mnogo muzike od ne mnogo para.

Evo za vikend stizu rezultati i od mene taman cemo flashnemo asusa sa melkorovim biosom a ako me ne bude mrzelo mozda se i sam poigram sa istim ;)

mozda je mislio vreme po Grinichu :D

Virus me oborio u krevet, pa reko malo da odspavam. Evo, idem da izmenjam po ostojinim savetima. Vracam se sa rezultatima za 20ak minuta.

ati1tm6.jpg

ati2vx9.jpg

Ovo dobijem kada samo izmenim identifikaciju za karticu (05 95 -> 01 95). Kada se podigao windows, pojavio se pop-up sa porukom "ATi 3870 found", ali ni reinstalacija drajvera nije pomogla.

Sada cu da izmenim i ostale vrednosti koje je Ostoja predlozio, pa da vidimo rezultat.

Pozzz

Hehe covek je u minut tacan, svaka cast melkor na trudu!:wave:

I dalje nista. Probao sam ponovo reinstall drajvera, kartica se "kao" instalirala, ali ne radi. Rezoluciju 1680x1050 ne mogu da biram, video akceleracija ne postoji, CCC nece da se otvori.

ati3as0.jpg

Vracam kod za identifikaciju na default, a GPU i Mem. limite ostavljam na pojacanim vrednostima, pa da vidimo sta se dobija.

Javljam se uzivo sa lica mesta za 10ak minuta :D

Da, to je taj simptom. Isto se javlja kad se cacne po catalyst limitu. Zato probaj ono sto sam napisao pre par postova, znaci nemoj da editujes samo limit, vec vidi i one vrednosti posle toga da li se poklapaju.

Pa nije ni bitno sta pise nego kako radi sto se mene tice neka pise ATI 9200 :D samo nek sljaka... evo da kazem da sam dobio 15000 u marku na def vrednostima za karticu pod vistom... Crysis radi ko besan u 1024 768 high AA 4x sto je sasvim lepooooo za ovu kartu...

Poslednja izmena:
E, sedim i smaram se u delta sitiju i čekam da vidim jel kupujem tu bre kartu ili ne. :D Nego, ne vidim slike, ja sam siromašni 3G surfer, jel ima na njima nešto pametno?

Sto se smaras sa indentifikaciom kao 3870. Lepo sibni onaj BIOS sto si dao, pa RivaTUner 2.06 Max limit je 1010 za GPU i radi. takodje OC iz RivaTUnera radi bolje od "usranog" oc iz CC. Ako se OC iz CC dok radi kao 3Dmark ili neki test frekvencija se seta gore dole i za mem i za GPU, samo od sebe, za 100MH manje, vise tu negde. Kada se namesti u Riva Tuner sve je odmah OC na trazenu vrednost i GPU i mem i ne seta nigde.

Koliki je napon za 2D u tvom BIOS-u 7701000? Daj nega sibni na isto kao 2D za 3870, tj. oko 1.24V, podigni ga, za nas koji hocemo RivaTuner, da ne pravi probleme na 800+ Mhz u 2D jer Riva odmah OC i u 2D. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno