Šta je novo?

Ati 3850 Problem

markonirs

Čuven
Učlanjen(a)
01.08.2003
Poena
619
Ubacio sam novu karticu ATI 3850 512 MB. Imajuci u vidu da nisam imao ATI karticu u racunaru vec par godina, resio sam odradim kompletno novu instalaciju da izbegnem eventualne probleme sa starim nVidia drajverima. Sve odradjeno po redu, instalirani svi drajveri, a nakon toga instaliran 3D Mark 2006 da vidim sta ova makina moze. I nista... Stoji onaj ekran sa natpisom 3D Mark 2006 i kaze vrsi analize, i tako analizira i analizira, ja cekam. 1,2,5,10 minuta. Nista se ne desava. Napominjem da sam probao kako sa fabrickim drajevrima, tako i sa najnovijim katalistima sa ATI sajta. Istina program 3D Mark 2006 imam vec par godina, nisam skidao nikakve dodatke za njega i sl. Na nVidia karticama je to uredno radilo. Ima li ko kakvu ideju sta moze da bude u pitanju.

Mali dodatak, instalirao sam upravo i Colli DIRT, nista. Jednostavno ne krece. Kako da nisam ni pokrenuo igricu. Naravno igrica je propisno instalirana, vec sam je arcio na 8600GTS...

Poslednja izmena:
Ubacio sam novu karticu ATI 3850 512 MB. Imajuci u vidu da nisam imao ATI karticu u racunaru vec par godina, resio sam odradim kompletno novu instalaciju da izbegnem eventualne probleme sa starim nVidia drajverima. Sve odradjeno po redu, instalirani svi drajveri, a nakon toga instaliran 3D Mark 2006 da vidim sta ova makina moze. I nista... Stoji onaj ekran sa natpisom 3D Mark 2006 i kaze vrsi analize, i tako analizira i analizira, ja cekam. 1,2,5,10 minuta. Nista se ne desava. Napominjem da sam probao kako sa fabrickim drajevrima, tako i sa najnovijim katalistima sa ATI sajta. Istina program 3D Mark 2006 imam vec par godina, nisam skidao nikakve dodatke za njega i sl. Na nVidia karticama je to uredno radilo. Ima li ko kakvu ideju sta moze da bude u pitanju.

Nemoj da brineš, grafička i drajveri su u redu 🙂 .Imao sam i ja isti problem i sa 3DMark 2005 i 2006. Rešenje je u hotfix-u koji dodaje podršku za nove kartice, naći ćeš ga na oficijelnom sajtu u download sekciji.

Ima patch za 3D Mark 03/05/06 na http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1761

Pozdrav

Jesi li taj Dirt (pošto pretpostavljam da nije original) probao negde drugde?

Jesi li taj Dirt (pošto pretpostavljam da nije original) probao negde drugde?
Naravno, igrao sam sa na mojoj masini pre zamene kartice (8600GTS), ali ok, pretpostavljam da sam nesto propustio jer sam upravo probao Bioshock i isti radi na 1280x1024, sve sa High postavke sa nekih 60-tak fps sto je perfektno. Kartica je zaista zver.

Neverovatno ja sam isti problem imao sa 3850 na MSI K9N neo-F znaci stoji 3dmark i ne pokrece ga...A takodje ni igrice...Znaci kad sam vido da imash MSI plocu sinulo mi...Nesto nisu kompatibilni novi radeoni sa MSI plocama definitivno

3dMark stoji ako nije pofixan, i to nije problem Radeona ni ploče.

Da ne lupam sad previse, zaboravio sam ali imas onaj "No Intro" fix pa probaj sa njim.

I ja sam imao problem sa DIRT-om ali posle jedno sat vremena mucenja je ipak proradio. Nije do drivera ni do windowsa. Samo je problem u "originalu" 🙂

Nazad
Vrh Dno