Šta je novo?

ATI 3850 na LCD TV

dobrosavke

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
619
Prvo pozdrav svima koji ce ovo procitati i naravno ostaviti neki koristan savet 🙂

Sada idemo ono glavno. Imam Asus ATI HD3850 koja na sebi ima 2 DVI prikljucka i obican TV out. Nedavno sam kupio Philips LCD TV koji podrzava Full HD rezoluciju sa gomilom konektora (VGA, HDMI .......) pa me interesuje sledece:

Znam da mogu da uzmem obican VGA to VGA kabl i obican kabl za zvuk sa 2 bananice na krajevima i prikljucim komp na TV. E sad da li cu imati neki gubitak u kvalitetu slike jer je ovo ipak analogni signal?

Da li mi se isplati da kupujem kabl DVI to HDMI (ili DVI to HDMI konverot + klasican HDMI kabl) ili moram da zamenim graficku karticu za neku drugu koja ima HDMI out?

Ako na ovoj postojecoj ATI kartici ipak kupim gore pomenuti kabl (u varijanti 1 i 2) da li cu imati neke probleme sa slanjem zvuka na TV (tj. da li ce on nekako moci da ide preko tog HDMI kabla) ?

Kada sam poslednji put gledao device manager mislim da je u sound devices nesto pisalo ati hdmi ili sta vec. Nemam komp trenutno kod sebe pa ne mogu da proverim a i nisam to ranije eksperimentisao pa me interesuje iskustva korisnika iz prve ruke.

Ja sam isto skoro imao tu dilemu. Prvo sam preko obicnog D-sub prikljucivao i kvalitet slike nije bio bas najbolji, a juce sam kupio HDMI kabl (uz graficku sam dobio dvi to hdmi adapter), povezao sve, sve radi bez problema, osetna je razlika na nizoj rezoluciji, jer je tv hd ready. Samo, nisam imao vremena da se zezam sa zvukom, jer sam direktno na pojacalo prikljucivao preko zvucne.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno